Starševski čvek

Citroen C3 ali peugeot 206

Default avatar
Nepricakovano sem dobila sluzbo. Zacnem 1 decembra. Ker je skuzba oddaljena 18 km v eno stran, si moram kupit en majhen avto. Gledam citroen C3 in peugeot 206, v rangu 2000€. Vec ne gre. Kaj mi priporocate? Ta avto bo sluzil samo za v sluzbo in nazaj. Pri hisi imamo drugace se en novejsi in vecji avto. Hvala
Default avatar
Kupi Opel Corso....ziher avto,mala poraba,ni nepotrebnih stroškov,ker se ne kvari.
Pa srečno v službi!
Default avatar
cooorsaaa je napisal/a:
Hvala za nasvet. Ampak kot sem omenila prideta v postev samo zgornja dva
Default avatar
Citroen C3. Imela citroena, nikoli nobenih težav z njim. Res hvaležen avto.
Default avatar
Samo Citroena ne, sploh ne rabljenega. Kar nekaj mojih prijateljev je imelo z njim težave.
Default avatar
Za pogledat, ta stari citroen je tak kot jajce.
Default avatar
Za Citroena ne vem, ampak pri Peugeotu ti nikdar ne bodo delale vse zarnice, ko eno zamenjas, druga crkne!
Default avatar
Nimam nasveta glede teh dveh avtov, bi bilo pa vseeno mogoce dobro se malo razsiriti izbiro in pogledati kaksno corso ali cliota. Za 2000€ se ne mores ravno prevec zmisljevati... Ce bo sluzba ok pa cez nekaj casa prodas in kupis nekaj drugega.
Default avatar
Citropizo je napisal/a:
hehehe.
CLIO je "domač" avto. Popravljajo ga na vsakem dvorišču, rezervnih delov je največ in so najcenejši, nakup je najcenejši in izbire je največ. Motor 1.2 je izvrsten. Sam sem ga vozil do 250.000 km in še sedaj je v dobrem voznem stanju,
Default avatar
Imam C3, letnik 2003, zelo zadovoljna. Res pa je, da je drugi avto in ima zato samo 90000 km, ampak za otroke furat po dejavnostih in v službo, pa je zakon. Majhen, nizka poraba, idealen za parkiranje v Ljubljani.
Default avatar
en moški pač je napisal/a:
Corsa je rjavina, opli rjavijo kot hudič, tako da ta dva sta še vedno boljša izbira, naj se sama avtorica odloči. Ampak zrele komentarje pa imate, ni kaj, sploh taki o crkovanju žarnic. :-) Sam imam tudi enega pegoueta prevoženih 250 tisoč , nikoli nobenega večjega popravila, avto še vedno ni nikjer rjav, gre kot šus. :-) Pred davnimi leti imel citroena ax, same pozitivne izkušnje z njim, tako da mislim da tudi C3 ne more bit slab.
Default avatar
poIarni sij nepr je napisal/a:
Ta komentar tudi spada v kategorijo "zelo zrelih", ki si jo omenil... ;)
Default avatar
Mislim da so motorji isti tako da prav velike razlike ni. Sicer C3 in 206 sta po obliki različna drugače pa so Peugeot in Citroen praktično eno in isto.
Mi imamo Pugeote, 206 je stara 13 let kimometrov pa ima cca 240.000 Pa ni večjih težav. Trkam na leseno glavo :).
Če bi bila sama pred to odločitvijo bi prosila kakšnega kolega mehanika ali pa nekoga ki se spozna na avte pa da se gre oba pogledat, pa na krajšo testno vožnjo. Da se vidi kakšna je razlika na terenu.
Nič ne pomaga če mi hvalimo svoje če pa ti ne kupiš naš avto pač pa od nekoga ki pa ima polno težav z njim že vse od takrat ko ga je postavil na cesto.
Pojdi probat, če ga pa kupiš preko avtohiše da zaa denar dajo še kakšno garancijo je pa super. Aja pri nas se pri servisih pozna da smo vključeni v moj Peugeot imamo potem kar nekaj popusta na original dele.