Starševski čvek

Vasa jutranja rutina

Default avatar
Kako poteka vasa jutranja rutina? Torej od takrat ko vstanete do takrat, ko se odpravite iz hise (ce se).
Default avatar
Vstanem, se stuširam (običajno, včasih umijem in posušim tudi lase), oblečem, počešem, umijem zobe in grem v avto in proti službi. Od trenutka, ko vstanem, rabim cca 20 min (do max 30 včasih). Bi rada prej vstajala, da bi še telovadila, pa do zdaj še nisem uspela uvest te navade.
Default avatar
Ajd da slismo je napisal/a:
4,00h sprehodim oba cucka, skuham ajmar kave, preberem novice, zajtrk, ...................
Default avatar
čik, kuhanje kave, priklop kompa, visenje na kompu in pitje kave+čik , wc, pitje kave+čik, wc, pitje kave+čik wc, tuš, oblačenje, pes na sprehod
Default avatar
Tuš, ruknem ženo, kava, nato pa pot pod noge v službo.
Default avatar
Ko vstanem takoj si moram fajn zobe skrtacet in takoj kot bi bila nov člouk..hahaha 😆
Default avatar
Ko budilka prvic zazvoni, pride k meni muca, se še kakih 10 minut crkljava. Potem zajtrk, zobje, lahen make up, se oblečem, obujem, se poslovim od muce in odidem.
Default avatar
Najprej wc. Temu včasih sledi tuš, večinoma pa ne, ker se tuširam zvečer tik pred spanjem. Nato sledi umivanje zob ter obraza (voda, čistilna pena, krema). Kadar se tuširam, si s kemo namažem še telo. Nanesem dezodorant in grem (v pižami ali spodnjem perilu ter kopalnem plašču) v kuhinjo.
Trajanje: 5 - 10 min

Pripravim zajtrk, med zajtrkom surfam po internetu, berem dnevne novice ali kaj podobnega.
Trajanje: 15 - 30 min

Po zajtrku si vstavim leče ter si naredim makeup. Ta je običajno čisto minimalen, ki mi ne vzame več kot minute ali dveh (barvica, maskara, balzam za ustnice, po potrebi korektor/BB krema ali zelo tanek nanos pudra v prahu) /če se mi ne da, se pa sploh ne ukvarjam s tem). Nato si počešem lase, se oblečem (po potrebi tudi kaj polikam) ter si do konca uredim frizuro.
Trajanje: 5 -15 min (kadar likam oblačila ali si dam več opraviti z lasmi)

Iz pralnega stroja oprano perilo prestavim v sušilec ter dam prati novo rundo perila (običajno nastavim na pranje z ustreznim časovnim zamikom). Umijem si roke (ker sem rokovala s pralnim praškom ali detergentom), si jih namažem in sem pripravljena za nov delovni dan.
Trajanje: do 2 min

Potreben čas: 30 min do 1h

Če se partner kdaj vmes zbudi, dobi poljub. Sicer običajno vstajava ob drugih urah.
Default avatar
Spanje do 10. Tuširanje po potrebi (če se ta teden še nisem). Kava. Prčkanje po računalniku (youtube, igre, facebook, trolanje po forumih) do večera, vmes k mami na kosilo (ko me poikliče, da je na mizi). Zvečer sprehod do gostilne. Druženje. Pred spanjem še ogled kakšnega filma. Nato zaslužen počitek.
Default avatar
socialc je napisal/a:

Hahaha, bravo!
Default avatar
Zbudim se okrog petih zjutraj-in grem na wc. Vzamem eno tableto in se vrnem v posteljo. Ker ne morem več spati, pogledam na telefonu prve novice, oziroma internet.
Potem prižgem televizor in zavrtim kako serijo ali oddajo za nazaj, ki je nisem uspela pogledat prejšnji ali še kak dan nazaj.
Tudi moj mož vstane bolj zgodaj ampak velikokrat gre potem še malo poležat do kakih osmih zjutraj.
Jaz potem ZARES vstanem po deveti uri, če seveda nikamor ne grem. Ko pridem v kuhinjo, je obvezen najprej zajtrk. Po navadi pečeno jajce, popečen kruh, prava kava z mlekom..
Po zajterku pa, ali pospravljam po hiši, oziroma so na vrsti gospodinjska opravila, ali pa kakšna urica ročnega dela.
Ob kakih pol dvanajstih pa grem kuhat kosilo...
Ja sem invalidska upokojenka, živim na deželi in zato se moj svet vrti lepo po enih in istih tirnicah.
Default avatar
Kavo dobim v posteljo vsak dan.
Pride muc prede tako naglas, da komi slisim musko.
Razmisljam o ......!
Pomenim s sinom..kaj in kako...
Potem kopalnica in razturam po bajti..
Potem pa ven...
6sosed grem zrihtat, ker so starejse...ajaaaaa...med kavo prizgem mon, najvaznejse pozabila haha.
No vcas pa skocimse na kemo...
Default avatar
socialc je napisal/a:
Hahaha, ta je tudi meni popestrila jutro:))

Jaz vstajam brez budilke - imam svojo firmo in zacenjam ob 9am - med 6:30h in 7:30h. Potem do 8am zeleni caj in novice/mejle/youtube na telefonu. Od 8am priprava zajtrka, hranjenje, umivanje zob in britje, medtem kuhanje kave, peljem ven psa oz. grem z njim kar v sluzbo pes, ker je cisto blizu. Tako ze zadnjih 15 let odkar sem s faksa.

Se mi pa cez dober mesec rodi prvi otrok, tako da verjamem, da se bo potem malo spremenilo:))
Default avatar
5.50 kava, čik. Potem tuš, zobje, krema za obraz. Oblačila iz omare. S kolesom v službo, ob 7.00 sem v službi.
Default avatar
Budilka uštimana za ob 6.00, če se zbudim prej, je čas namenjen raztezanju (jogi), sicer pa wc, pitje 3 dcl vode ali čaja, osebna higiena, bujenje lubega, še 2-3 dcl vode / čaja, par besed z otroci, malenkost zajtrka, šiht.
Default avatar
Vstanem, wc, pristavim kavo, kopalnica, umijem se, zobe , namažem. Tuširam se zvečer. Oblečem, popijem kavo in grem. Rabim cca 30 min.
Default avatar
Tisa_R je napisal/a:
a ti si prej opereš zobe in potem ješ?

jaz drugace vstanem, wc, zajtrk, oblecem, umijem in v sluzbo...cca pol ure
Default avatar
Ko ura zazvoni, jo dam trikrat na dremanje, potem vstanem, se umijem, oblečem, pozajtrkujem, naličim, poberem ključe in grem. Cca 20-25 minut za vse skupaj.
Default avatar
Čik
WC, kopalnica
se oblečem
sem pripravljen, da mi par ljudi zje.be dan
grem spat
Default avatar
Ob 6ih alarm, 1x dremež s tem, da v tem času (do dremeža) pregledam fb in novice. Potem kopalnica, enega oblečem, drugega priganjam, naredim frizuro otroku, vmes se še jaz oblečem, make up (samo maskara) in gremo. Vse skup vzame cca. 30 min (najdlje čakam in priganjam otroka).
Vsak dan med tednom tako.
Vikend - ni budilke, ampak otrok vstane ob 5ih do 6ih enkrat. Potem 100x vstanem zaradi bedarij (ne te risanke, prekinja, ali se skregata/stepeta, ali se igrata prenaglas...) vedno nazaj v posteljo do 8:30 potem pa zajtrk in kava...