Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Sneg iz beljakov

Sneg iz beljakov

Kako imate vi razmerje koliko beljakov in koliko sladkorja daste za sneg da rata? Zanima me za 5 beljakov, koliko sladkorja daste? Hvala 🙂

Nic sladkorja ne dajem, pa sneg vedno uspe. Le enkrat sem dala sladkor, pa se to cisto na koncu. Se mi zdi, da se sicer sneg tezko stepe.

Aja. Ker sama imam drugačne izkušnje. Potem pa vseeno ali ga dam ali ne. Hvala

nova
Uredništvo priporoča

Jaz bom pa jutri delala vetrce 🙂 njamm https://www.kulinarika.net/recepti/12088/sladice/snezni-vetrci/

Odvisno kaj delaš, načeloma pa po receptu.

Ker je mal razlike ali delaš meringo, ali biskvit.

Drugače je pa treba beljake stepat pri srednji hitrosti, začneš na nizko in potem počasi stopnjuješ do sredjnje, nikoli na najhitrejši, ker pridejo prveč zbiti, oz. imajo prevelike zračne mehurčke.

Pa fajn je, če so sobne temperature.

Jajca morajo imeti sobno temperaturo, da iz beljakov nastane sneg. Če jih vzameš iz hladilnika in takoj miksaš, ne bo nič. Sladkor nima veze.

Za meringo me zanima ja.

Za meringo me zanima ja.
[/quote]

Delaj po receptu.

Sicer pa jaz nikoli ne delam snega iz jajc sobne temperature, vedno iz hladionika, pa vedno uspe.

Delaj po receptu.

Sicer pa jaz nikoli ne delam snega iz jajc sobne temperature, vedno iz hladionika, pa vedno uspe.
[/quote]
Aha hvala ti. Bo prav prišlo.

New Report

Close