Forum.Over.Net

Starševski čvek

zdravniški pregled za službo- ni primeren

Default avatar

neprimeren

ko po dolgem času iskanja, dobiš možnost za zaposlitev, pa ne narediš zdravnišlega pregleda, kakšne pravice imaš (še) na zavodu za zaposlovanje in socialni.

Sam se počutim čisto uredu, od škodljivih razvad pa je kajenje, delovno mesto pa tudi ni nič posebnega.

Star pa sem 50+
Default avatar

premalo podanih informacij

neprimeren je napisal/a:
Odvisno od delodajalca,kake pogoje ima.Če ne želi kadilcev,zdravniškega pregleda ne boš opravil.Drugače pa so ti rekli kaj je lahko problem mogoče holesterol,visok pritisk,srčne težave?
V nasprotnem bi rekel,da gre za korupcijo.Na zdravniški pregled se lahko pritožiš in ga greš ponovno opravljat,verjamem,da boš naredil takrat,saj boš za ponovni pregled moral moral sam plačat in bo račun visok,ker bodo prisotni trije zdravniki (2 kot komisija).
Default avatar

tako naredi

V Veržeju je super zdravnik in pregled košta 50 evrov. Pejt tja in ne govori da imaš drugod probleme.... in ne govori, da delodajalec ne mara kadilcev! Pač idi samoplačniško in samozavestno tja pa boš naredil, garantiram! Držim pesti in toje lepa slika, zakaj narod plačuje zavarovanje vse življenje zase, zato, da ko prideš do dela, da te vržejo na zdravniškem taki, ki so zame mesarji, ne zdravniki.... Ki niso vredni da jim rečeš človek, kaj šele da ješ zdravila ki ti jih predpišejo, naj jih bo sram in upam da dobijo kmalu svoje preko svojih otrok ali kje drugje.... amen. (karma)
Default avatar

poIarni sij nepr

Avtor, posvetuj se z zavodom, da se oni pogovorijo z delodajalcem, ker lahko da kljub zdravstvenim težavam, ki praviloma ima vsak po 50. letu kako, še vedno nemoteno opravljaš delo in ne predstavljaš rizika za delodajalca. tako da se dajo potem te zdravniške zadeve malo priredit temu, kaj je ključno in kaj ni.
Default avatar

pred leti

V ambulanti, ki je najbrž ni več. Pridem na pregled, sestra me sprejme, me sprašuje, nekaj metrov stran pa ena baba zgoraj brez na ekg priklopljena. Zasebnost pacientov, pa to.:)
Default avatar

Bangladeš

V tej državi nobeden več ne ve, kaj bi sploh rad. Oblast bi nam najraje podaljšala delovno dobo do osemdesetega leta in hkrati tuhta, kako speljati delavno zakonodajo, ki bi omogočala čim lažje odpuščanje; dohtarji propagirajo čim daljšo delovno aktivnost in hkrati na zdravniških pregledih ljudi označujejo za delovno nesposobne; delodajalcem so prestari za zaposlitev vsi nad štirideset, mladi neustrezni, ker nimajo izkušenj, potem pa jamrajo, da doma ne najdejo delavcem in jih morajo iskati dol po Balkanu.
Default avatar

Določen dohtar

Pri nas firma določi dohtarja za službeni zdravniški pregled. Ne moremo zbirati sami h komu bi šli na pregled. Tud firma dobi račun direkt.
Default avatar

Pikulet

Določen dohtar je napisal/a:
Ne morejo. Ti si lahko sam prosto izbereš, kam greš. Ne vem pa, kdo plača v tem primeru.
Spieß voran, drauf und dran!
Default avatar

nazarin

Pikulet je napisal/a:
Ne ne moreš si, razen mogoče v kakšnih določenih poklicih. Delodajalec ima pogodbo z določenim zdravnikom, ki je tudi naredil oceno tveganja za določeno delovno mesto.
Default avatar

Barca

Tezko verjamem, da samo zaradi kajenja nisi dobil zdravniskega, ce pravis, da delovno mesto ni nic posebnega ..
Default avatar

Pikulet

nazarin je napisal/a:
Znan je primer javne uslužbenke, ki ni šla delati pregleda k 'uradnemu'...delala pa je na sodišču...no, hoteli so jo zaradi tega vržti iz službe, ampak se je izkazalo, da ne bo šlo.

Vsakdo ima možnost poiskati drugega zdravnika, če ni zaupanja med njim in dohtarjem, to je temeljno načelo, pa naj ti pokažajo papir, po katerem ne moreš drugam...
Spieß voran, drauf und dran!
Default avatar

Zakon ali pravilo

Kje je napisano pri katerem zdravniku opravljaš službeni zdravniški pregled, na katerega te napoti in ga tudi plača delodajalec?

So to notranja pravila podjetja ali je zakonsko urejeno?

Če me delodajalec napoti k svojem zdravniku, na osnovi česa lahko jaz izberem drugega?
Default avatar

tudsesprasujem

Barca je napisal/a:

Tudi jaz se sprasujem, zakaj ni naredil zdravniskega, ker samo kajenje ne bi smelo vplivat na opravljen zdravniski pregled.
Kajenje je lahko prepreka pri delodajalcu, ne pa pri zdravniskem.

Mi imamo v sluzbi redne zdravniske preglede in ko kaj ne stima, smo obvesceni, pa ceprav gre le za premalo dioptrijo na ocalih ali kake minimalno povisane vrednosti v krvi/urinu - pac pise, da svetujejo obisk zdravnika.
Torej sklepam, da so morali obvestiti, zakaj zdravniski ni opravljen, saj je to konec koncev alarmantno za nekoga, ki nima zdravstvenih tezav!
Default avatar

Barca

Delodajalec mora imeti Izjavo o varnosti z oceno tveganja na delovnih mestih, ki jo sestavita strokovni delavec v sodelovanju z izvajalcem medicine dela ( Strokovni delavec je oseba, ki mu delodajalec poveri naloge iz področja varnosti in zdravja pri delu in ima opravljen strokovni izpit iz varnosti in zdravja pri delu.). In v izjavi je opredeljeno tudi, kaki pregledi, kako pogosto in pri kom se opravljajo.
Default avatar

nazarin

Pikulet je napisal/a:
Zanimivo, če je res, še nisem slišal za tak primer.
Default avatar

Barca

tudsesprasujem je napisal/a:
Ja, obvescena si ti kot clovek, ki je opravljal pregled, izvide in mnenje ti posljejo domov. Delodajalec o tem izvidu ni obvescen, on dobi samo izpolnjeno mnenje, ali tvoje zdravstveno stanje ustreza ali ne (vem, ker jaz pri nas skrbim za to).
Default avatar

nazarin

Če prav razumem avtorja, mu je zdravnik napisal , da ni sposoben za delo.

Zdravnik mora imeti dolbre razloge za tako ravnanje in zagotovo so tudi napisani ali podani razlogi.

To je drugo, kot če poda pozitivno spričevalo, domov ti pa pošlje, da imaš povišan holesterol, tlak in da priporoča da shujšaš.
Default avatar

Sem že raje na socialni podpori

Kako pa izgleda zdravniški pregled za direktorje? Tam pa verižno kajenje, alkoholizem, naglušnost, slabovidnost, srčno popuščanje in podobno najbrž ne predstavljajo neke resne omejitve za sedenje v limuzinah, dragih restavracijah, razkošnih hotelih in udobnih pisarnah.
Default avatar

Zakon ali pravilo

Barca je napisal/a:
Barca, če prav razumem, če me delodajalec napoti k svojemu zdravniku s katerim ima pogodbo, jaz ne morem izbrati drugega, drži?

Me je zmedla ena gor kjer piše, da greš lahko k drugemu zdravniku (ni sigurna glede plačila).
Default avatar

Stepni_Volk

neprimeren je napisal/a:
Ker je uvodni del malo nejasno zapisan, je možno tudi, da se delodajalec zgolj izgovarja na zdravniški pregled, dejanski razlogi so pa drugje.
Npr. raje jemljejo mlajše, ker so cenejši (ni dodatkov in ugodnosti na minulo delovno dobo), kar je seveda protizakonito, proti ustavno.. a se na ta način "izmažejo".
De omnibus disputandum..