Forum: Prehrana in varnost živil

Kako pripraviti, obdelati, shranjevati živila in pripravljeno hrano? Kako kombinirati živila glede na posebne prehranske zahteve, dietno prehrano in zdravilne vplive? Vse o HACCP standardu in alternativnih načinih prehranjevanja.

prehrana v nosečnosti

Odgovori Nova tema
Default avatar MajcenaMala 17 Nov 2017 11:48

Lep pozdrav ga. Verbnik!

Ker sem noseča, se trudim čim bolj raznoliko in zdravo prehranjevati. V službi imam za to malo časa, zato posežem po kakšnem kosu sadja, jogurtu, siru ali pekovskem pecivu. Glede slednjega pa imam določena vprašanja. Skoraj vsakodnevno uživam pekovsko pecivo, ki je v obliki koruzne, ajdove ali pirine palčke. Ajdova in pirina palčka sta po vrhu potreseni z mletimi pirinimi oziroma ajdovimi zrnji. Grobo mleto žito je domnevno toplotno obdelano pri peki palčk, vendar me vseeno gloda dvom, če je v žito takšni obliki, ko je le na hitro spečeno in še vedno trdo na ugiz, varno za redno uživanje v času nosečnosti?

Hvala za vas čas, želim vam lep vikend!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar iva verbnik 1 Dec 2017 13:34

Termična obdelava poteka na zelo visoki temperaturi in posip se na pekovsko pecivo dodaja pred njo. Glede na izpostavljenost posipa (na vrhu) in majhnost (drobljeno zrno) je le to zagotovo obdelano na dovolj visoki temperaturi in dovolj dolgo da vas, s tega stališča, naj ne skrbi.

mag. Iva Verbnik

Svetovanje, izobraževanje, poslovne storitve Ivica Verbnik s.p.
[email protected]

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh