Med.Over.Net

Oftalmologija

Odgovarjajo: prof. dr. Gorazd Kolar, dr. med., oftalmolog

Okulist (oftalmolog) vam svetuje s področja zdravljenja očesnih bolezni, dioptrije, očesnega pritiska, korekcije vida, o glavkomu, sivi mreni, ...

prof. dr. Gorazd Kolar , dr. med., oftalmolog

gorazdkolar

Slabšo vidno polje

Default avatar

Nikkk

Pozdravljeni. Pred kakšnim tednom dni se mi je začelo dogajati nekaj nenavadnega. Nikoli nisem mel tezave z vidom, tudi očal nisem nosil, čeprav bi jih rabil za na daleč saj naprimer na tablo v šoli malo slabše vidim, ampak nič takega, da bi me preveč motilo. Zjutraj ali čez dan mi je pred nekaj dnevi začelo se dogajati, da vidim nekoliko slabše. Mislim da ne gre za kakšno dioptrijo ali kaj podobnega, tezko je razloziti za kaj gre. Na čase se mi vidno polje zelo zmanjša in vidim le na sredino tega kaj gledam, drugo se mi delno zamegli ali pa ne vidim natančno. nekako se mi prekriva, res je tezko opisati problem. Če zaprem eno oko se stanje takoj zboljša. Ko pa imam odprti obe pa se mi na čase vse prekrije tako da tezje vidim in se nemorem skoncetrirat na to kaj gledam, kaj šele na okolico, ki jo vidimo ko imamo obe oči odprti. Stanje me je začelo skrbeti, saj še se mi to ni dogajalo. Ko gledam text in se mi to zgodi, se mi zdi, da se tekst prekriva in tezko bilokaj razberem. Ne dogaja se ves čas vendar le momentalno. Potem pa je spet vredu, in spet se začne kasneje. Prosim za odgovor za kolikor se vam sanja za kaj bi lahko šlo. Hvala!
Default avatar

gorazdkolar

Zelo natančno opisujete simptome, ki jih opažate.Menim da dogajanje ni v očesu temveč v vidnem centru možgan. Zelo verjetno so simptomi migrenskih ekvivalentov ali dvojnega vida. Na vsak način je potreben takoj pregled pri nevrologu z napotnico zelo nujno vašega osebnega zdravnika. To moje mnenje takoj pokažite staršem in osebnemu zdravniku.
S spoštovanjem, dr. Gorazd Kolar
*******************************************