Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

Pregled pri nevrologu

Default avatar

dany3

Pozdravljeni!

Zanima me, če mi lahko kdo pove, kako poteka nevrološki pregled?
Sprašujem namreč za mojo mamo. Stvar je takšna: je čedalje bolj pozabljiva (pozabi ugasniti plin, ugasniti luči v sobah, pri pogovorih pozablja prave besede, imena oseb,…) in se je to v kratkem času zelo poslabšalo. Poleg tega pa se nenormalno hitro razburi in uporablja neprimerne besede: psovke, kletvice,…, tudi razjoče se včasih. To mene in očeta čedalje bolj skrbi in sem jaz šla do osebne zdravnice in ji razložila o vseh težavah.

Zdravnica je izdala napotnico pod »hitro« za k nevrologu za v bolnišnico, da se bo videlo, če gre za demenco, saj so vsi znaki takšni. Zanima me, če ima kdo takšne izkušnje? Kako izgleda pregled pri nevrologu? Kaj mora tam pacient sploh početi? Ali bo šla mama sama k zdravniku ali bom morala jaz zraven? Ali zdravnik sprašuje, za kakšne težave gre? No, jaz vem za te težave bolj kot mama, ki se jih v bistvu sploh ne zaveda…

Hvala že vnaprej za odgovore,
lp