Forum: Nega, ličenje in style

Forum za ženske in moške, ki si želijo izvedeti več o modi, trendih, lepoti, ličenju ter negi telesa in obraza. To je kotiček, namenjen izmenjavi mnenj in lastnih izkušenj ter vprašanjem modnim in lepotnim strokovnjakom.

Kozmetični salon s korejsko kozmetiko

Odgovori Nova tema
Default avatar jolanda123 13 Nov 2017 15:41

Pozdravljene, ker je toliko slišati o korejski kozmetiki pa bi si jo želela sprobati, me zanima ali veste za kakšen kozmetični salon kjer uporabljajo korejsko kozmetiko? Ali se njihovo kozmetiko sploh da kje kupiti, v Mullerju in dm je ni, razen shiseido. hvala, pozdrav!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar hruška_debeluška2 16 Nov 2017 14:33

ne vem če se jo da kupt v trgovini, niti nisem bila pozorna. Jest naročam prek interneta, dons je tko itak najlažje. A veš da ne vem za salon da bi mel korejsko kozmetiko. A kdo ve?

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar pika_nogavička 20 Nov 2017 08:28

Ne bi vedla, maš Tajske, indijske,..Korejsko pa ne vem.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar smrketa444 24 Nov 2017 13:24

Živjo, kozmetičnega salona s korejsko kozmetiko pri nas ni, kolikor sem zdele pogugla nisem našla. Recimo, mene bi mikalo...Rada uporabljam korejske proizvode, ker so cenejši pa zelo dobri. Uporabljam njihov kolagen, dnevne kreme pa tudi ličila. Vsake toliko si privoščim tretma v kozmetičnem salonu, bodisi za pedikuro, manikuro, depilacijo, ali pa nego obraza. Ta zadnje če sem iskrena bolj redko, ker so tretmaji kar dragi, želja pa je ;) Samo če pogledamo kožo korejk me prepriča da tudi sama poskusim njihov način nege, vendar one uporabljajo veliko več proizvodov, kar bi za nas pomenilo tudi več denarja namenjenega za kozmetiko. V tem primeru pa je že bolj smiselno iti v salon kjer te negujejo z najmanj desetimi proizvodi, vsake toliko za nahranjeno kožo in dušo ;) za zaključek pa še to, če veste za kak tovrsten salon s korejsko kozmetiko prosim napišite kateri je, naslov, link, karkoli..bi resnično šla poskusit. Lep pozdrav vsem.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Marija_Šuštar 30 Nov 2017 09:21

Punce lep pozdrav, sem malce bolj v letih ampak se trudim izgledati za svoja leta maksimalno zdravo in urejeno. Poslužujem se marsičesa, od mask, pilingov, kolagena in nočnih krem. Za moje pojme s kozmetiko ne pretiravam, vendar koži posvečam veliko nege, žal opažam da se negujem bolj kot marsikatera 25letnica, ki se naflosa s pudrom in misli da sije. Če sem popolnoma iskrema, je moja koža resnično lepa, zdrava in sijoča in daleč od tega da bi bila letom primerna. Kožo imam mlajšo sigurno 15let. To pa zato, ker sem se naučila pravilnega negovanja od korejk. Z možem sva namreč živela v Seulu 18 let in tam sem pridobila prijatelje in prijateljice s katerimi sem občasno hodila tudi v salone in klepetale seveda tudi o kozmetiki. Punce oz ženske imajo do kože spoštljiv odnos in popolnoma drugačen pristop kot me evropejke. Kožo hranijo, ji dodajajo kar rabi, da jim obraščki kar sijejo, evropejke pa kožo skrivajo pod pudri in delujejo preveč izumetničeno. Tudi čiščenju namenjajo premalo pozornosti. Na primer; moja hčera ki je tam odraščala in se ravno tako spopadala z najstniškimi tegobami kot so akne in pretirano mastna koža se je negovala kot se korejke negujejo. Vsak dan obvezno čiščenje kože, po potrebi piling, čiščenje por, masaža obraza, primerna krema ...ampak je z nego začela pravočasno, nekaj let pred puberteto in kasneje je to počela rutinsko in akne so hitro izvodenele, tudi niso bile vidne, koža je bila čista. Čeprav sva oba z možem imela velike težave med puberteto pa tudi nekaj let zatem z aknami. Skratka, da skrajšam. Dolgo let je trajalo da so evropejke tovrstno kozmetiko ali pa način negovanja sprejele, slovenke imajo do korejske še zmeraj odpor. Rajše se poslužujejo ameriške kozmetike ki napake skriva kot korejsko ki napake odpravlja. Še zmeraj je pri nas najbolj prodajan produkt Garnier, ker ima dober marketing in zelo slab, natančneje slab izdelek za kožo. In tako naprej, da ne naštevam od raznih skomercializiranih Lorealovih izdelkov pa naprej. Polagam vam na "kožo", spremenite način razmišljanja in koži posvetite več časa in dobre izdelke, sej ne rabijo biti dragi. V koreji kozmetika je veliko cenejša, sestavine pa so veliko boljše. Tako da bi že zaradi nostalgije pa tudi zaradi nege rade volje spet odšla v salon, vendar tovrstnega pri nas ni, škoda. Zelo poredkoma se vračam v Seul, ko pa sem tam si vzamem čas in grem obvezno na nego, ker je to nekaj najprijetnejšega in koristnega kar si lahko naredim za svojo lepoto. (nekajkrat so me zmotili med tem pisanjem, upam da sem obdržala nit). Lep pozdrav vsem in polagam na srce, poskusite kaj novega ne bit ozkogledne! Marija

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Karmi_ 1 Feb 2018 07:03

Pozdravljene, ja v Sloveniji, bolj točno v Ljubljani je salon kjer delajo nege s korejsko kozmetiko - Šminkarnica (Kotnikova 5). Sem bila in je uau!! Definitivno priporočam. Lp

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
cron
Na vrh