Starševski čvek

Kako najbolj ugodno prodati zlat nakit?

Default avatar
Imam nekaj zlatega nakita, ki ga želim prodati.
Zdaj varianta, da ga nesem v zlatarno ali pa tja, kjer odkupujejo zlato, ni ravno ugodna, ker ok nakit odkupijo kot lomljeno zlato.
Je še kakšna boljša opcija? Da se kaj več dobi?
Gre za za verižico, prstane, uhane.
Na Bolhi verjetno to ne bi šlo v promet ali pač? In če bi to šlo, kako dokazati, da je pravi izdelek, ne ponaredek? Za tiste številke (585) vem, je še kaj drugega?
Default avatar
nakitarka je napisal/a:
Ne nosim sicer zlata v nakitu, ga imam pa nekaj malega v naložbeni obliki. Kot nakit je res zelo malo vreden, oziroma kot nakit je zlato zelo preplačano. Morda, če imaš kakšne račune shranjene, je malo lažje. Če je nakit iz naših zlatarn, pojdi v njihovo poslovalnico, vprašaj koliko bi stalo, da ti ga pripravijo za prodajo, se pravi čiščenje in ocena vrednosti. Neočiščenega nakita osebno ne bi kupila iz druge roke. Belo zlato kot nakit gre najlažje prodat, ker je že nekaj časa trend. Star nakit s preživelim dizajnom bo težko. Če imaš pa turško zlato, z mnogo bakra, pa boš sploh težko našla kupca, ampak poskusit seveda ni greh.
Default avatar
prodaja na bolhi je napisal/a:
Pojma nimam kako zlato je, oznako ima 585. Računov nimam. Kupljeno je bilo pri nas. Dobila sem pa kot darilo pa se mi že več valja po omari.
Če stehtam in preračunam koliko bi bilo kot lomljeno zlato (kupila bi potem naložbeno zlato), je zelo malo.
Čiščenje pa itak ni potrebno, ker so to čisti, nerabljeni kosi. Dobljeno za darilo, ampak jaz zlatnine ne nosim. Tako, da tudi ne vem kaj je modno in kaj ni. Bi pa rekla, da so to neki klasični kosi. Podobne stvari se nosijo.
Aja, to je moje, ne gre za nekaj desetletij stare zadeve :) podedovane od prednikov.
Default avatar
Če bi imela še škatlice in certifikat, bi morda kdo kupil za darilo. Tako pa, če ne gre ravno za dizajnerske kose, ti je edina opcija prodat kot lomljeno zlato. Nimaš nikogar, da bi nosil zlate verižice, magari brez obeska? Jaz jih imam npr. cel kup, različnih debelin, pa potem menjavam obeske. Nisem pa nobene sama kupila. Bi pa rabila recimo dve srebrni ketnci.
Default avatar
Škatlice imam. Certifikata pa ne? Nikoli ni bilo zraven nobenega certifikata?
Ne, niso dizajnerski kosi. Povsem običajne verižice, zapestnice, prstani, uhani. Nič kaj ekstra, vse pa zlato, rumeno zlato.
Hja, zastonj bi to že kdo nosil. Samo zastonj ne dam.
Zdaj to prodaja kot lomljeno zlato je varianta. Samo ne dobim pa kaj prida zanj. Tako, da študiram na kako boljšo varianto. Sem čekirala Bolho in vidim, da tudi eni prodajajo nakit. Če pa prodajo pa nimam pojma. Osebno dvomim, da bi kupovala preko Bolhe, ker bi me skrbelo, da je ponaredek. Res pa je, da nakita sploh ne nosim, tako, da mogoče kdo drug pa bi kupoval.

A obstajajo mogoče kake komisijske trgovine, da zlat nakit odkupujejo kot nakit in ne kot lomljeno zlato? Obstaja kaj takega?
Default avatar
V drugi svetovni vojni je marsikateremu človeku zlat nakit rešil življenje!
Zato ti svetujem, da ga obdržiš, ker nikoli ne veš, kaj te še vse čaka v tem ponorelem svetu!
Default avatar
sisisi je napisal/a:
Jaz bi nakit prodala in nabavila naložbeno zlato.
Verižice v zlatarni so drage, ko pa daš zadevo na tehtnico, preračunaš čistino zlata in pogledaš koliko dajo za gram pa ugotoviš, da nakit ni kaj prida vredna zadeva.
Naložbeno zlato me pa mika :).