Forum.Over.Net

Starševski čvek

Ustanovitev katoliškega kibuca v Sloveniji

Default avatar

Pikulet

Prišel sem na izredno idejo in sicer bi kazalo ustanoviti 'kibuc' po izraelskem vzoru, le da bi bil v Sloveniji katoliško obarvan, pod vodstvom duhovnika oziroma teologa.

Katoliški kibucniki bi kupili kako veliko kmetijo, najbolje v okolju, ki ga označuje izseljevanje in upadanje prebivalstva, tam bi si ustvarili bivališča, osrednji prostor pa bi bila kapelica, imeli bi skupne obroke, pred katerimi bi molili, vse, kar se pridobi postane last skupnosti, vsak nato, po odločitvi ekonoma oziroma klerika dobi, kot mu pripada, razen prepovedanih artiklov, kot so recimo kondomi, poudarek pa bi bil na subvencijah oziroma sredstvih s strani države, na podlagi rojevanja večjega števila otrok, v skladu s katoliško logistiko. Otroke bi se šolalo (osnovna šola) v kibucu.

Druga možnost pa je visokotehnološki kibuc v okolici kakšnega mesta, podobno kot je eden od izraelskih kibucov med največjimi proizvajalci kompozitnih oklepov.

Vsekakor pa bi bil poudarek kibuca življenje v katolikški 'socialistični' skupnosti, s spočenjanjem večjega števila katoliško vzgojenih otrok.
И от перелеска до звезд
Высится белая рать
Default avatar

Desiderius_da_Pietri

Tole je pa slisati zanimivo. Morda izvedbeno malenkost dodelati (zapisani cinizmi so morda malenkost prevec brutalni), ampak ideja je pa prvovrstna.
________________________________________________________________________________________________________
» Respect My Existence or Expect My Resistance! « (Kdo sem?)
Default avatar

a to bi

jim kar normo določili koliko otrok mora kateri par imet al kako? kaj pa če se ne bi hoteli poročit? bi tudi to določili kdo mora s kom v sveti zkon in če ne bi hotel? se ga ekskomunicira ali bi še en oddelek svete inkvizicije imeli, ki bi med drugim skrbela tudi za moralo in da je spolni odnos res namenjen le spočeju in ne da se le predajajo užitkom?
Default avatar

Njanja

Že obstaja neke vrste, gibanje fokolarov ima nekaj stalnih Mariapolisov. Prvi je bil Loppiano v Italiji, ki ima nekje 900 prebivalcev (in je vreden obiska). Na Hrvaškem je tudi eno manjše, drugače pa so povsod po svetu, čeprav mislim, da jih je v Evropi največ.
Default avatar

psihične težave nekaterih na MONu

Pikulet je napisal/a:

Tvoje ideje so bolne, prav tako kot si ti v glavi.
Default avatar

Izvoli

Pikulet je napisal/a:
Kupi parcelo, postavi gor kar češ, od države pa nič ne fehtaj. Se obrni kar na svojo cerkev. Lahk ti pa kako zemljišče dajo v uporabo, nakradli so jih več kot dovolj.
Default avatar

Kristjani niso židje

" kibuc" je židovski, kristjani pa niso židje! Židovska vera ne priznava Kristusa.
Default avatar

svoboda Palestinskim otrokom

podpis

psihične težave nekaterih na MONu je napisal/a:
Default avatar

Topla voda

A ti misliš, da odkrivaš toplo vodo?
Default avatar

Grda resnica tista prava

Kristjani niso židje je napisal/a:
In zakaj bi ga morala židovska vera priznavati za mediji. Iz točno katerih razlogov. A ker ste vi tako rekli? Oni imajo svojo vero ki so jo imeli še preden je Jezus na svet prijokal.
Če je pol sveta Juda Jezusa posvojil a je en kibuc problem?
Default avatar

Grda resnica tista prava

Za mesijo
Default avatar

Topla voda

Ne samo fokolari, tudi druga laiška gibanja poznajo podobne skupnosti, npr. CL v Italiji.
Na isti princip delujejo komune Srečanje,...
Default avatar

Jezus je židom rekel NE

Židje so Jezusa na križ poslali, to ve vsak. To piše v svetem pismu. Današnji Izraelci VSAKI DAN ubijajo palestinske otroke, ter napadajo Sirijo!!!!!
Default avatar

SVOBODA PALESTINI IN SIRIJI

STOP Ž. IZRAELSKIM ZLOČINOM NAD SIRIJO, PALESTINO, LIBANONOM!
Default avatar

dr Ivan Noriški

Ali ne bi bilo bolje, da ustanovimo Noriško kraljestvo saj sem tudi jaz vaš mesija
Default avatar

Pikulet

Ne vem, kaj je narobe z ustanovitvijo katoliškega kibuca, če koga ime strašno moti, se lahko reče tudi katbuc, to res nima zveze...

Cerkev, kolikor je meni znano, ni ukradla nekih zemljišč, če pa kdo drugače misli, lahko mirno poda kazensko ovadbo.

Aja, tistemu, ki je funkcionalno nepismen...ne pričakujem, da bi država dala zemljo (čeprav so darovi vedno dobrodošli), jasno pa je, da je država dolžna dajati denar za otroke, če si revni kibucniki tega ne morejo privoščiti...otroški dodatki, socialne in podobno...

Skromno življenje na deželi, skupno delo in bogoslužje, striktna katoliška vzgoja otrok, ki jih bo veliko (in bodo nekoč imeli volilno pravico), pa še vi boste morali od svojih zaslužkov zaradi revnosti subencionirati otroke katoliških kibuc oziroma katbucnikov, kaj je lahko lepšega kot to? :D
И от перелеска до звезд
Высится белая рать
Default avatar

majcena pomanjkljivost ideje

Pikulet je napisal/a:
Ne vem, sama živim kar precej nadpovprečno zagreto krščansko življenje in se v glavnem gibljem skoraj samo v teh krogih. Z veseljem bi živela v takem okolju in v njem tako vzgajala otroke. Ampak...
mogoče si koga preslepil, mene pa pač ne boš. v krščanskih krogih, kjer se gibljem jaz, imamo mogoče kakega otroka nad povprečjem (3-5 otrok na družino) imamo pa tudi poštene službe in majhne ali pa sploh nobenih OD. Cigančkov v take komune ne bodo sprejeli, tistih nekaj slabih in neodgovornih staršev tudi ne, potem ti jih pa ostane še par, ki imajo res velike družine (nad 5 otrok).
Revnih in hkrati primernih za v tvoj kibuc praktično ni.
Default avatar

Pikulet

Ne vem, kaj je sicer narobe po tvoje z romsko populacijo...so katoliki in veliki oboževalci Marije...

Samo to ni tu poanta...fora je v tem, da že danes, če si brez OD in imaš več otrok, dobiš od države denar, isto bi bilo v katoliškem kibucu, kar pomeni, da se lahko irno in brezskrbno spočenja otroke...morda bi pa bio eko kibuc recimo nesel dovolje denarja, da ne bi bilo treba levičarjem subvenionirati, visokotehnološki kibuc - recimo oidelava spletnih platform pa sploh...
И от перелеска до звезд
Высится белая рать
Default avatar

Pikulet

Bistvo pa je življenje v krščanski skupnosti, z minimalno kvarnimi zunanjimi vplivi.
И от перелеска до звезд
Высится белая рать
Default avatar

Majda1948

A to že je? Kje se lahko prijavim?