Forum.Over.Net

Starševski čvek

Huda prometna nesreča pri Zalogu

Default avatar

kakNaslov

Danes na MMC portalu naslov: Huda prometna nesreča pri Zalogu

No, zame to ni nesreča. Štirje mulci, nepripeti, s preveliko hitrostjo v ovinek in direktno v steber. Ob enih ponoči.
Zakaj je tako težko napisati naslov npr:

Objestni mladostniki zaradi nespametne vožnje v steber
Nepripeti in prehitri v ovinku zdrsnili s ceste

Karkoli, le nesreča to pač ni!
Default avatar

aj aj aj

kriv bo pa verjetno steber železnice? tako, kot so za neumneže kriva drevesa ob cesti.....
Default avatar

grozljivo mi je za svojce

ki morajo preživljati pekel zaradi objestnosti in neodgovornosti mladih odraslih ljudi.
ne vem kdaj bo takim ljudem prišla pamet v glavo,da niso bogovi na cestah, še manj pa niti slučajno niso frajerji, če se vozijo nepripeti in divjajo.
Vsaj ta "sreča" je bila da ni nastradal še kdo drugi nič kriv.
Default avatar

en najbolj odgovoren

grozljivo mi je za svojce je napisal/a:
Divjal je eden, res pa da so bili vsi nepripeti.
Default avatar

kaj pa fantje

So preživeli? So hudo poškodovani?
Default avatar

pamet pred prijateljstvom

grozljivo mi je za svojce je napisal/a:

Ja, še najhuje je pa za tiste svojce, ko njihovi ravno polnoletni sončki, ko imajo tako slavne 18-letne pijanka zabave, oddivjajo po mokri cesti domov, ali pa prisedejo k kakemu malce starejšemu pijanemu mlademu vozniku, ki je z njimi isto žural na isti zabavi in jih potem hoče razvozit domov. Ker se mu nočejo zamerit. Ker so ja frendi. Alkohol, pa prijateljstvo. ne gre skupaj So posledice velikokrat prehude.

Če si svojega otroka naučil, da se nikoli, ampak res nikoli ne prisede kot sopotnik k pijanemu prijatelju ali prijatelju, znancu, ki je pil alkohol in potem v jutranjih urah divja neprivezan po cestah, pa če je še tak dober frend, ki se mu tvoj otrok noče zamaerit, si naredil veliko. Največ.
Default avatar

grozljivo mi je za svojce

en najbolj odgovoren je napisal/a:
res je da je samo eden, tisti, ki je tiščal na gas, ne bi rada delala krivice nikomur, samo ne vem zakaj imam občutek,da so se vsi frajerji počutili ob tem - mogoče ravbno zato imam tak občutek, ker pripel odgovorno se tudi ni nihče... se mi zdi,da imajo prav vsi taki mladi tak odnos, eh kaj bomo spoštovali ta pravila, saj nam nič ne bo, dejmo mal adrenalina... potem, ko se pa zgodi tragedija, je pa prepozno :( in je prav ta nepremišljeni adrenalin še kako poguben za vse.
in prav to neodgovorno najstniško adrenalinsko razmišljanje je najpogosteje vzrok tragedijam.
res bi morali zgraditi eno dirkališče in naj gredo tja z avtomobili in motorji divjat in sproščat to potrebo po neustavljivosti in adrenalinu... bo varneje zanje in tudi za vse ostale udeležence na cesti.
Default avatar

posledice so

kaj pa fantje je napisal/a:
Dva se borita za življenje, dva sta pa lažje poškodovana.
Default avatar

Teta fani

kakNaslov je napisal/a:

Ne a zate je to sreča. Butara neumna. Vsi vemo, da smo za 80% nesre% keivi sami ostali procent so drugi. Sami smo krivi če pademo na pločniku saj smo spregledalu kamen. Sami smo si krivi če padem s kolesom saj smo šli prehitro v ovinek in morda malo mastna cesta. Sami smo si krivi če pademo iz hruške in pristanemo na vozičku kaj smo pa nanjo lezli, sami smo si krivi da gremo v gore in nam zdrsne v propad.......
Lej ti fantje imajo svojce, ki ta moment zelo trpijo. Da smo pa kdaj pa kdaj vsi nespametni vozniki pa je dejstvo. Mone se mažejo v avtu, se nazaj obračajo ker se sončka dereta, da o telefonu ne zgubljam besed.
Default avatar

se tudi namažem ja

Teta fani je napisal/a:
Glede mazanja v avtu. ko stojim v koloni na semaforju, pred menoj še trije, od katerih vsak za speljat porabi vsaj 3 sekunde, kerše ni prestavil v prvo, si jaz že namažem vse trepalnice. imam pa avtomatika, samo spustim nogco z bremzice, pa avtek odpelje, v desetinki sekundice naprej. Jaz jasno z obema rokama na vlanu.

Tako da ne ti vseh mazajočih, ki znamo to nareit tako, da drugih ne motimo in izkoristimo še čas, ko drugi "pacajo in ne speljejo pravočasno, ko je že nekaj časa zelena na semaforju", v en koš metat....
Default avatar

Brita k

Sem iz tega konca in ta odsek je zelo kritičen tako, da ni rečeno, da so fantje imeli veliko brzino. Tu je problem ker je nadvoz in od tam kaplja odpadno olje in je tu cesta veckrat mastna plus ovinek..
Ne obsojat če ne poznate.
Glede privezanosri pa: moj prijatelj je bil zavezan na zadnjem sedežu, ko je v njih priletel avto in vsi so preziveli razen njega ker si je zlomil tilnik. Če ne bi bil privezan hm morda bi bil še med nami.
Default avatar

grozljivo mi je za svojce

Brita k je napisal/a:
kaj torej hočeš povedat, da se je bolje voziti okoli neprivezan.
To kar se je zgodilo tvojemu prijatelju je tragično in je splet zelooo nesrečnih okoliščin. Ampak če ne bi bil privezan,. bi pa morda odletel ven iz avta... A ostali, ki so pa preživeli pa niso bili privezani v primeru, ki ga opisuješ? Samo tvoj prijatelj je bil privezan?
zelo neodgovorno je pisati in namigovati na to,da je bolje se ne privezati.
Če bi bili privezani ti fantje z veliko gotovostjo ne bi zleteli iz avta - in sila s katero letiš ven zagotovo ni majhna in to povzroči dodatne poškodbe.
Default avatar

Založanka

Brita k je napisal/a:
Tudi jaz sem s tega konca, Brita. Vsak dan se najmanj dvakrat peljem pod tem podvozom. Nič posebno kritičen ni, ovinek pač, normalno je, da se malo zmanjša hitrost. Danes sem peljala mimo in videla narisane črte, kje je vrglo ta avto: kar predstavljati si ne morem, s kolikšno hitrostjo so prileteli, da jih je tako metalo. Sicer pa ne pomnim nesreče pod tem podvozom, vsaj tako hude ne - toliko o tem, da gre za zelo kritičen odsek. O tvojem namigovanju, da je bolje biti nepripet, pa raje ne bi. Poznaš nekoga, ki je umrl zaradi pasu, in zato več ne pripneš svojih otrok? Menda ja ne. Če pa, potem se pozanimaj, koliko ljudi v nesrečah pas obvaruje.
Sočustvujem s svojci in močno upam, da se bodo fantje izvlekli, a ostaja dejstvo, da so sami povzročili nesrečo z zelo neodgovorno vožnjo. Hvala Bogu, da niso podrli še koga, ki bi nič kriv bil na tistem mestu.
Default avatar

en moški pač

Brita k je napisal/a:
Ma spet ni tako grozno kriticno. Mora bit kar brzina, da zletis tam s ceste najprej v brezino in potem se v steber...
Je pa tam pri silosu se nekaj drugega nevarno, ker je avtobusna postaja, desno gre cesta v Kaselj, potem na koncu postaje je pa kar bankina.
Par let nazaj tam ni bilo nobene crte (nevem kako je zdaj) in si prav hitro lahko nagazil v bankino.
Default avatar

en moški pač

Brita k je napisal/a:
Tu je tezava v napacni nastavitvi vzglavnikov! To je zelo pogosta napaka. Ko zategovalnik zategne pas te potegne nazaj in ravno s podrocjem tilnika udaris ob zgornji rob vzglavnika.
Default avatar

sonkak

pamet pred prijateljstvom je napisal/a:
se strinjam, ampak kje piše, da so bili tile, oziroma vsaj voznik pijani?
Default avatar

to se dela doma

se tudi namažem ja je napisal/a:
Zakaj se sploh mažeš v avtu? Si ne znaš organizirati časa tako, da bi to počela doma? Pred menoj je tudi počasi vozila ena taka kot ti, ki si je mazala trepalnice, jao!
Default avatar

šoferjaka

Matr ste ene pametne tu gor.
Tok ste pametne, da bi mogle kandidirat za predsednico države. Res.
Tako bedastega lajnanja u prazno pa že dovg ne.....
Default avatar

Secs

No meni tudi ni jasno, kako lahko voziš avto nepripet, vsi štirje niso bili pripeti z varnostnim pasom. Izgleda slabo učijo v avtošolah.
Default avatar

Hmm ja

Brita k je napisal/a:
Ja verjetno so vozili prepočasi.