Starševski čvek

Odnosi med ločenimi

Default avatar
Imam partnerja, ki je ločen.Tudi sama sem ločena.On ima polnoletnega sina, jaz tudi.Moj sin živi že na svojem in ima družino, njegov sin živi z mamo in njenim partnerjem.
Sama z bivšim že dolgo nimam stikov.
Sedanji partner pa ohranja stike, prav tako z bivšo taščo.Z bivšo se slišita vsaj enkrat tedensko.Kot vem in kar mi pove, besede tečejo o sinu, o mami mojega partnerja in take reči.
Meni to ni všeč.Sin je odrasel, ima svoj telefon in ima avto.Lahko pride k očetu, kadar imata čas drug za drugega.Lahko ga pokliče po telefonu.
Se vam to zdi v redu in normalno ? Vem, da nimata medsebojnih čustvenih vez, mi je pa vsakič zelo zoprno, ker se ta ženska še vedno vriva v njegovo življenje, čeprav se je od njega ločila že pred več kot desetimi leti.Zdi se mi posiljena in takšne vrste, ki povsod vtika svoj lonček.
Kakšen nasvet?
Default avatar
Malo samozavesti ti ne bi škodilo, no.
A če bi pa komuniciral s prijateljem, ki ga ti ne maraš, bi mu pa za to težila.
Z žensko ima ok odnos, kar je lepo. Mu je le rodila edinega otroka in verjetno sta dala marsikaj skozi. Mislim celo, da tudi, če bi bil vanjo še zaljubljen, nimaš nobene pravice težiti. Lahko pa drugače poskrbiš zase. Ampak, kot praviš, ni nobenih globljih čustev.
Default avatar
Vsaka medalja ima dve strani. Nekako mu ta ženska verjetno še vedno sede, mu je blizu, kakorkoli že,....da ima kontakt redno z njo.
Ne bi se toliko spraševala o njegovi bivši,...
Pač pa o njem.
Zakaj je še vedno v rednem kontaktu z njo? Čeprav je sin že polnoleten?
Zakaj se rabi slišat vsak teden z njo?
Sta se kaj pogovarjala o tem?
Default avatar
Bi ti bilo ljubše, če bi bil odnos med njima strupen (= nepredelan)?
_____________________________________________________________________________________________________________
V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...
Default avatar
pipipoipi je napisal/a:
Sva se pogovarjala.V njo pač ni bil tako zaljubljen, želel si je družino.Vem, da je res tako.Čustev med njima ni ljubezenskih.Živela sta v hiši, moj partner jo je pošteno izplačal.Mislim, da je v igri še vedno hiša in premoženje, za katero se bivša boji in nagovarja mojega partnerja, naj jo zapiše sinu.Pa čeprav ima on še vedno posojilo za hišo.
Hiša je njegovo imetje, jaz imam svoje imetje.Imam kam iti - k mami in tam je hiša, ki bo moja, sestra ima svojo.Imamo dve hiši.
Moti me ta njen odnos.Občutek imam, da zato kontaktira z njim, ker je on dobričina, mehek človek in ga ima še vedno lepo v paci.Ko bo treba, bo samo stegnila roko.To me toliko ne moti, kot to, da ima stalne stike z njim in da pravzaprav spremlja nekatera dogajanja v naši hiši.
Višek pa se mi zdi zdaj to, da se je pojavila pri moji sedanji tašči v bolnišnici.Prišla je k njej na obisk in ona jo je sprejela.Čeprav sem zadnjih deset let poslušala velikokrat, kako je jezna nanjo.
Sicer je moj partner dober do mene in lepo se razumeva.Je spoštljiv in me ceni.
Me pa bivša moti.Ker se mi zdi, da si dovoli preveč.Na čase mi je vseeno, pridejo pa trenutki, ko mi to izrazito ni všeč.Kaj menite vi? Hvala!
Default avatar
Jaz imam s celo bivšo žlahto dober odnos in bivši svak tudi pride samostojno k meni na obisk, se občasno slišiva, čestitke za rojstne dneve in tako naprej, sva prijatelja na FB (on živi v tujini). Z bivšo taščo se tu in tam slišiva, ko se vidimo na kakih otroških žurkah, me poljubčka in stisne k sebi.
Bivši pride k nam na obisk z novimi otroki, včasih se čuvajo pri nas, ker so ipak to bratci in sestrice, in recimo pride ta nova ponje. Včasih ta nova pride tudi po moje/najine otroke.

Imam partnerja, nima otrok, zato ima pa en kup bratov in sester in nečakov. Ti povem, da imajo tam veliko bolj komplicirane odnose, kreg in neke gnjavaže kot jaz z bivšim. Saj včasih mi reče, da bi očitno bilo bolje, če bi imel bivšo ženo in otroke, kot da ima brate in sestre.

Takole ti povem: nikoli ne bi bila s tipom, ki bi imel probleme z bivšo in bi mu ta grenila življenje (kaj šele, če bi ga on njej). Nikoli. Sovraštvo in nagajanje, to sta mnogo močnejši in bolj strastni vezi od naklonjenosti, zapomni si to. Bodi vesela, da imaš moškega s srcem in glavo na pravem mestu.
Default avatar
Aja, brez nadaljnjega bi šla obiskat bivšo taščo v bolnico, to sploh ni vprašanje. Tudi bi šla s ta novo skupaj tja, če ne bi šlo drugače. Lahko bi se celo zgodilo, da bi bivši in jaz šla skupaj k tašči na obisk. Sploh ne vidim čisto nič spornega v tem.
Default avatar
Poglej simpl
Ce te ne moti je vse kul.
Ko te zmoti
Povej mu in tud da pricakujes da se to v 1mes konca ali pa gres.Zenska stara si dovolj da se ti ni treba delat neki.Ce ti ne pase imas vso pravico povedat on pa pravico ali koncat ali nadaljevat.
Odlocit se mora cist sam.
Default avatar
ločena koka je napisal/a:
Med nami ni sovraštva in nagajanja.Moti pa me, ker ima s tem, ko tedensko kontaktira z mojim partnerjem, vpogled v naše družinsko življenje.Kaj delamo, kdo je v bolnišnici , kam gremo in kaj praznujemo.
Default avatar
Zdaj, ko si bolj natančno opisala, kaj dela oziroma kakšne imaš ti občutke, je že bolj jasno, zakaj. Prvoten opis se je meni zdelo, da je samo dobro, da sta z bivšo v dobrih odnosih, saj ju za vedno povezuje sin in skupaj preživeta leta. Če pa takole steguje lovke, bi pa jaz poizkusila prijazno opisati partnerju, da si želim, da bi najina intima ostala med nama in bi ga prosila, da čim manj najinih reči pripoveduje njej. Ampak res poudarek na diskretnosti ne na sovraštvu do bivše.
Default avatar
Čisto preveč si ogrožena od nje, ali pa navajena, da se ljudje razidejo do konca skregani. Grow up.
_____________________________________________________________________________________________________________
V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...
Default avatar
Razsčisti pri sebi, česa te je strah. Kaj se bo zgodilo, v najslabši zgodbi. Nato se vprašaj, kaj pa si źeliš, da se zgodi. “Be wild”. Nato o svojih strahovih in pričakovanjih govori s partnerjem. Verjamem, da bo razumevajoč. Nato se dogovorita, kako lahko situacijo speljeta, da se boš počutila varno in ok. Morda boš morala sprejeti, da se nič ne bo spremenilo, bo pa rekel kaj takega, da te bo pomirilo.
Default avatar
matajurca je napisal/a:
Ni nagajanja in sovraštva, praviš. Daj si gor najmočnejša očala, kar jih imaš, in poglej čisto od blizu v svoje srce. Bodi že končno iskrena. Omenjaš hišo in da imaš občutek, da je nekaj v zvezi s tem ... ne govori, da te moti, ker ve, kaj delate, kdo je v bolnici, kdo praznuje. Moti te, ker ne veš, kaj bo s hišo.
Tvoje sodelavke vedo, kaj delate, kdo je v bolnici, kam greste in kaj praznujete? Stavim, da vedo še mnogo mnogo več. Zapisuj si en teden vse podatke, ki jih posreduješ v službi nekim kolegicam.

In tako naprej in tako naprej. Sprenevedaš se. In kot sem napisala: beži od moškega, ki sovraži bivšo, ker je to močnejše čustvo, kot če jo ima rad.
Default avatar
Pop2 je napisal/a:
Mogoce bo ga povprasala kaj on meni o tem, da si bos nasla prijatelja, s katerim se bos klicarila vsak teden enkrat in mu razlagala vajine osebne stvari. Najbrz mu ne bo prav, prav enako kot tebi ni. Pa naj se ne naslanja na bivso in otroka, otrok je odrasel in ima lahko komunikacijo z njim brez maminega posredništva, tako da to ni izgovor.
Jsz vem, da tega ne bi tolerirala, mi je nespostljivo do tebe.
Default avatar
Ljudje imajo med sabo dobre odnose, vam pa to ni po godu?!
Kot je bilo že rečeno: pomanjkanje samozavesti, nedoraslost, egoizem... Umaknite se iz tega razmerja in odnesite vse to s sabo.
Default avatar
matajurca je napisal/a:
Nima smisla.
Tip ali nima jajc ali pa ni čustveno zaključil z bivšo. To je bolan odnos v katerem ste trije.
V obeh primerih nasrkaš ti, če ostaneš. Če boš ostala, boš zapravila zanj še več svojega življenja. Poišči nekoga, s katerim boš srečna. Tale ni pravi.
Žal
Default avatar
Tema bi se komot imenovala, ko Puhloglavke pametujejo in svetujejo puhloglavki........jaoooooo, ne moreš verjet.
Default avatar
Se en primer idiotizma nesijaja.
Ce nimas odgovoriti nic konkretnega ne vtikuj prstov. Ampak ne. Debil se mora utaknit z vedno istimì besedami. In njegovo vecno tematiko o puhloglavkah. On je pa vodenoglavec.
Default avatar
Zenska ti se pa postavi zase in povej kaj te moti. Saj ves da se je v razmerju treba POGOVARJAT
POGOVARJAT

Ne pa spet prevec. Najdi cas in prav ton glasu pa v napad!
Default avatar
Poznam enega podobnega. Spoznala umaknila. Brez jajc. Pejd stran. Moj nivo so tipi z jajci ne pa bla bla na bivša pa froci pa čustva in bla bla. Dedc nej bo dedc. Katastrofa. Boli Me k za bivšo i froce i itd.... Mam sebi primernega predvsem z JAJCI in samo jaz center pozornosti. Bivša pa davno pozabljena.lp