Potovanja.Over.Net

Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

z vnukinjo na izlet

Default avatar

prve počitnice

Naslednji teden bi en dan rada peljala v nukinjo (1.razred) na enodnevni izlet. Kaj predlagate?
Iz izkušenj, kam ste šli ob podobni priliki?
Default avatar

na rajžo

prve počitnice je napisal/a:

Odvisno s katerega konca sta.Lahko gresta v Ljubljano v Lutkovno gledališče na predstavo, se zapeljeta z vzpenjačo na grad, si tam ogledata prekrasen razgled na Ljubljano,grajski vodnjak, pa še kaj. Gresta spet z vzpenjačo dol, pogledata spet pred Lutkovnim , ko se vsako polno uro ob 9h, ob 10h, ob 11h...)odpreta dva okna na Lutkovnem in prideta ob godbi ven Martin Krpan z mesarico in njegova kobilica.Potem jo mahneta čez cesto na tržnico in tam kupita kaj dobrega za pod zob, kupita za vnukinjo tople copatke .Potem gresta ob Ljubljanici in si ogledata Prešernov spomenik, pa naprej do Zmajskega mostu in še čisto malo naprej v Hišo eksperimentov.Tam bosta imeli spet dovolj dela za eno uro.
Default avatar

ali ali ali

Na obalo. Fiesa, peš do Pirana, ogled Pirana, akvarija.....

Cerkniško jezero
Default avatar

prve počitnice

na rajžo je napisal/a:
Živiva v Ljubljani, vnukinja večkrat pride. Vse zgoraj našteto smo že obdelali (večkrat;)...). Priporočam.
Default avatar

na rajžo

prve počitnice je napisal/a:

Ok.Mogoče pride še komu drugemu prav.Lp
Default avatar

ja vprašaj jo

prve počitnice je napisal/a:
7 letni otrok pa res ni več tako majhen, da ne bi vedel zase in da ne bi vedel, kaj mu je všeč in kaj ne.
Vprašaj vnukinjo, kaj bi rada počela in kam si želi.
Mislim, če res želiš narediti otroku lep dan, a ni logično, da ga prilagodiš njenim željam?
Default avatar

torej ne živi v lj

Vnukinja ne živi v Ljubljani, predvidevam. Ljubljano ste dali čez že po dolgem in počez. Mogoče bi bilo izhodišče za izlet tam, kjer živi? Malo jo povprašaj.
Predlogi: primorski konec: Vipavska dolina, mogoče izlet do Gorice, ali celo do morja; Tolmin,Most na Soči
notranjska:Cerkniško jezero, Postojna(če že ni bila); gorenjski konec: Kranjska gora,Martuljk, ...
Default avatar

ena kr ena

Poglej si vozni red LPP, pa si zorganiziraj pot tako, da se z busom ali vvlakom zapeljeta do Medvod, tam prestopita na tisti LPP bus, ki pelje proti Vodicam (ne vozijo zelo pogosto, zato sem rekla, da si prej poglej vozni red), izstopita v Zbiljah, gresta do jezera pogledat labode, druga opcija je, da se peljeta do Smlednika in gresta peš na Stari grad, pa na tortico in mogoče nazaj celo peš do Medvod (iz Zbilj, ker iz Smlednika je kar dolga) in spet nazaj v Ljubljano z busom. Ravno prav raznolika "dogodivščina" s prijetnim ciljem in ravno prav zapolni dan.
Če si pa za daljše cilje in imaš avto pa predlagam izlet na Veliko planino ali Blejski vintgar, Vulkanijo na Goričkem, Deželo pravljic in čokoladnico v Olimju in še cel kup stvari, ki bi bile za punčko. Odvisno od tega kaj jo zanima.
Če si pa zelo fleksibilna in drzna, je pa menda čokoladnica v Gradcu res wau (ni samo trgovina kot v Olimju, ampak prav dogodek), pa še v slovenskem jeziku je vodenje...
Default avatar

Nimatepojma

Kaj bo 6 letni otrok delal na Mostu na soči? V Kobaridu? Na morju gledal valove ali kaj? Halo?? Tak otrok potrebuje animacijo, dogajanje. Poiščita kakšne delavnice, v Narodni galeriji imajo najbrž delavnice za otroke, peljite jo tja. Nekaj, kjer bo ustvarjala, se zabavala z vrstniki, ne pa gledala naravne znamenitosti, ki je najbrž sploh ne zanimajo pri tej starosti. Nimam še otrok, pa vem, da rabijo aktivnost in neko dogajanje.
Default avatar

babi babi

Čak, ti bi tvojo vnučko peljala tja, kamor bi ti svetovali na monu? Ne glede na to, če bi ji tam bilo všeč ali pa ne?
A da bi jo vprašala, kaj bi rada počela ali kam bi rada šla, pa nisi razmišljala?
Default avatar

animatorji

Nimatepojma je napisal/a:
Nimaš še otrok in si že indoktrinirana, da se ne da zabavat drugače otrok kot z najetim animatorjem. Če bodo ustvarjali, naj se s punčko usedejo doma. Kot sem jaz risala, barvala in lepila z mamo. V zelo lepih spominih imam izlete s starši ali s starimi starši, pri šestih letih in še prej. Nisem bila slepa, da ne bi videla lepot narave. Lepo se je bilo sprehajat, tečt in predvsem smo se pogovarjali. Posebno s starimi starši, ker se nismo videli vsak dan. Ne pa porinit animatorju in slikat kako barva. Če gre enkrat z babico na izlet, ne pomeni, da se ne druži z vrstniki. Je dovolj časa, da se druži s prijatelji in družino.
Default avatar

točno tako

animatorji je napisal/a:
Naša vnukinja se sedaj (14let) z veseljem spominja izletov z babico in dedkom. Vedno smo kam šli, kjer je bilo zanimivo, ogledovali smo si naravo, naselja, živali ob poti, se pogovarjali. Nikoli dolgčas.
Default avatar

Oh ja

Kaj pa izlet v Arboretum, kjer je razstava kitov in dinozavrov? Po zaključku pa se kje ustavita na kosilo? Prijeten izlet za lepo vreme;-)
Default avatar

sava ljubljana

Na igrišču ob Savi ste že bili? Pri Tomačevem je prijeten sprehod po urejeni poti ob reki Savi, tam je mini zoo (ovca, koze, pujski, kokoši in petelini) in konjeniški klub. Rada se sprehodim med pašniki in pogledam, kako se konji pasejo, velikokrat so radovedni in pridejo pozdraviti k ograji. Jahači trenirajo skoke s konji ali pa se otroci učijo jahati... prava paša za oči.

Ob Ljubljani (dosegljivo z LPP št. 19) je Podpeško jezero, tik ob jezeru pa mali vzpon na Sveto Ano s čudovitim razgledom.

V muzeju iluzij sta že bili?

Prirodoslovni muzej je običajno tudi vedno zanimiv, saj se glavne razstave menjajo.

Na Barju je lepo urejen sprehod čez močvirje - park Iški morost:
https://www.google.si/search?q=i%C5%A1k ... 80&bih=919

Moj mali rad na Brodu opazuje kajakaše, ki trenirajo. Deroča voda iz zapornic naredi vtis.

Sicer pa je lep sprehod tudi iz Viškega polja po PST do Koseškega bajerja.

Ali pa sprehod čez Tivoli (+ hranjenje veveric) in čez Rožnik do živalskega vrta.
Ali pa iz Koseškega bajerja do Mosteca.

Ali pa kolesarjenje ob Ljubljanici iz Most do Fužin po pst-ju, lahko nadaljujete še do Polja (vožnja pod mostom ob reki, kjer so veliki prodniki naredi vtis).

Ali pa npr. pohod na Orle. Če začneta v Predvoru bo morda navdušena nad prenovljeno trim stezo.
Default avatar

zanimivo vse to

Mene pa zanima, če je kdo iz Cerkljanskega konca. Od tu bi tudi midva peljala vnuka na kakšen izlet. Mogoče celo v Ljubljano. Kaj bi bilo takega , zanimivega tukaj v bližini (za otroke)?.
Default avatar

še to

Pozabila sem na Lutkovni muzej na Ljubljanskem gradu, kjer sta pa najbrž že bili.
Mojemu malemu je še vedno najbolj všeč na Bledu - sprehod ob jezeru in vzpon na grad. Všeč mu je grajsko dvorišče in razgled.
Ko bo večja pa pojdita v Škocijanske jame vključno s sprehodom čez narodni park, da si vse te luknje ogleda še iz ptičje perspektive ;)
Default avatar

Nimatepojma

animatorji je napisal/a:
Ni treba, da jo samo porine nekim animatorjem, pravim, da deklica rabi neko dogajanje, štekaš? Nekdo je omenil Muzej iluzij, super ideja. Ali pa na Hiša eksperimentov recimo. Stoprocentna sem, da si bo deklica to bolj zapomnila, kot pa nek izlet v naravo, kjer se nič ne dogaja. Obisk živalskega vrta je valda čisto nekaj drugega.
Default avatar

andreja11

Če lahko izlet prestavita na torek, je v Lipici nek dan, ko bodo različne delavnice, ogledata si konje, naredita super fotografije, ker je lepo okolje ...

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net