Avto.Over.Net

Avtomobilizem

Brez jeklenega konjička smo dandanes praktično bosi. O bencinu, gumah, motorjih ter znamkah. Mali nasveti za več cestnega užitka.

Renault megane coupe 1.6 16v 2009l - problem!

Default avatar

baRbaRa

(ne najdem podobne teme, zato odpiram novo, da ne bo kdo jezen)

Pozdravljeni.. imam eno vprašanje, pa upam da se bo kdo tukaj našel in mi pomagal. Imam Renault megane 1.6 16v dynamique letnik 2009. Kupila sem ga 2 meseca nazaj in do prejšnjega tedna je bilo vse v redu. Včeraj pa sem opazila da ko vrtim volan desno in levo ( ali na križišču kjer so ostri zavoji), da mi nekaj škriplje oz. ropota pri zadnjih gumah. Če imam avto v 0 .. ne ropota .. takoj ko prestavim v 1 ali 2 prestavo se ropotanje zelo sliši.. tut če mam ročno zategnjeno ali odtegnjeno se sliši..razen če je avto v 0 prestavi. Bi mogoče kdo vedel kaj bi lahko blo? Doma smo razmšljali, da bi lahko bilo povezano z ročno .. da mi je odzadaj nebi do konca spustilo?
Hvala za vaš čas in odgovor.

Lp, Barbara
Default avatar

Rhapsody

Zdravo..

V kolikor sem bral vaše težave,torej o sukanju volana in prestavljanje prestav. Prvič volan obrača prednji par koles in ne zadnjih...to je sedaj težko definirat od kod zvoki,saj se sliši iz vseh kotov in pol težko ugotavljamo od kod zvoki...
Za obračanje volana:ali se čuti tudi v volanu vibracije?
Omenjate tudi prestavno ročico. Torej v prostem teku ni zvoka oz.trenja...Ko prestavite v prvo,drugo,tretjo itd...ropota ali ne??? Po vašem opisu sodeč je menjalnik krivec s pogonsko gredjo(kardan),saj se tu tudi najbolj opazijo vibracije in zvoki na volanu... Še bolj pa se sliši ko se vozite,kot pravite ovinki,grbine na cesti...Najbolje je da ga odpeljete k mehaniku in naj ga pregledajo ker boste ostali na cesti...in nebo prijeten obcutek.
Lp.
Default avatar

Rhapsody

Aja...pozabil napisat...ce sumite na ročno zavoro in ta nima nobene veze z ropotanjem menjalnika in z zvoki obracanja volana. Ce bi bila rocna zavora bi se na kaksnem klancu videlo,ko je zategnjena in menjalnik v 0,ce avto leze...ali pa ce bi bila zategnjena in se vozili,bi se vam kadilo iz koles in smrad po zažganem...Ročna zavora sigurno ni krivec...
Default avatar

baRbaRa

Pozdravljeni,

sem odpeljala vozilo na pooblaščen servis pa so rekli, da ta zvok ni kaj narobe.. da je pri večini meganov tak zvok pri sukanju volana. Sicer ko se avto ogreje se potem več ne sliši, tako da so rekli da se lahko brez skrbi vozim in da je vse vredu. Hvala za pomoč in odgovore.

Lp.