Starševski čvek

prehranski paketi za socialno ogrožene so zanič

Default avatar
Ta mesec sem šla prvič na Rdeči križ po paket s hrano. Datum za ponovni paket imam dodeljen čez 2 meseca. Torej vsebina paketa za dva meseca:
- 9 polkilogramskih vrečk makaronov (kaj naj počnem s tolikšno količino makaronov, ki so mimgrede neprebavljivi; trdi, se ne dajo skuhat, gumijasti, občutek imaš kot da ješ plastiko, skratka najslabše možne kvalitete. Vprašanje s čim naj bi si ljudje prelivali makarone??? naj bi raje dali konzerve z omakami, makarone za pol evra lahko že sam kupiš).
- 1 kg riža (ker polkilogramskih pakiranj najbrž ni)
- 2 kg moke (samo?!)
- 1 liter olja (to naj bi zadostovalo za 2 meseca?!)
- 8 litrov mleka
- 3 konzervice graha, 3 konzervice koruze
- 200g Cedevite znamke Tuš
- 3 paštete, 2 mesna narezka (vse s svinjino, česar ne jemo)
- 3 konzervice rib
- 470g petit keksov
- polbeli hlebec (katerega mi je kar zakotalil preko mize kot da si ga je sebi odtrgal od ust)

Evo, to je za 2 meseca. En kup zanič makaronov in par drobnarij. Si pa tam cel ponižan, osramočen in samo moliš, da ne srečaš kakšnega znanca. To vse razen makaronov poješ v treh, štirih dneh. Kako ste pa ostali zadovoljni s paketi? In kaj imajo od oblačil na voljo, vse rabljeno? Me je bilo sram tja iti.
Kaj pa vi počnete z makaroni? ker ti res niso za jest. Količine ostalega so premajhne, lahko bi bilo par galonov solate (npr, rdeče pese, kumaric, paprik, ipd), kakšna juha v vrečki, kaj od zelenjave, mesa itak ni...
Default avatar
- 1x pšenični zdrob, to sem tudi dobila
Default avatar
Makaroni ti niso vsec, pri rizu te moti embalaza, pastete in mesnih narezkov ne jeste, rabljenih oblacil ne nosis. Ja no, potem bodi pa lacna in naga. Jaz bi bila vesela, da vsaj kaj dobim.
Default avatar
makaroni itd je napisal/a:
Ne laži, da bi bila raje brez dohodkov in prejemala omenjen paket kot pa se vsak mesec preseravala s plačo. Ne delaj se norca iz socialno šibkih!!!!! In ja, mi ki hodimo po pakete, lahko o sadju in zelenjavi samo sanjamo, za nas so predvideni pofl makaroni 2x dnevno na jedilniku. Če bi pa ti bila vesela takega paketa, pa daj odpoved takoj jutri, pa ga boš deležna. Aja, samo v primeru če ima tudi mož nizke dohodke, tako da ne seri.
Default avatar
Ta tema je že bila, popolnoma identična. Kaj naj ti rečemo? Če ti hrana ni všeč, si pa kupi drugo, sej socialko verjetno dobiš.
Default avatar
makaroni itd je napisal/a:
Za vsakega palica raste! Enkrat boš tudi ti v vrsti na rdečem križu!
Default avatar
ne seri ti je napisal/a:
Ne znas brat? V njenem polozaju, bi bila vsega podarjenega vesela. In sem bila, ko sem bila brez sluzbe. Ona pa ni. To ji ni vsec, drugo jo moti, tretjega ne mara. Kaj naj recem, kot naj bo pa lacna, ce ji podarjeno ni vsec.
Default avatar
paketi so za eno figo je napisal/a:
Mam nekaj vprašanj in komentarjev:
- glede omak se strinjam
- kaj zaeni makaroni so to, iz kakšnih sestavin, da se ne skuhajo?
- preostali riž lahko preložiš v drugo vrečko in zapreš z elastiko, če te skrbi, da bi se pokvaril.
- kaj ti bo več kot 2kg moke, dosti pečeš (kaj)? bela moka je itak strup, predelano mleko pa tudi.
- olje pijete na žlico, ali cvrete? tudi cvrtje je strup.
- kaj je s svinjino, da je ne jeste?
- si nergala tudi pri prodajalcu kruha?
- kaj pa te briga, če te vidijo znanci, mogoče pa bi ti kdo hotel pomagat, ali pa tudi oni kaj rabijo (lahko bi hoteli kaj menjat)?
- na Rdečem Križu so ponavadi bila rabljena oblačila, ti bi nove Gucci in Armani?
- juhe v vrečki so šele strup (MSG)

Gotovo ta tema ni provokacija?
Default avatar
nepismena je napisal/a:
Všeč ji nista makaroni in narezki, ostalo je količinsko neustrezno, Znaš ti brati? In roko na srce, takega jedilnika nihče nima, pa socialna pomoč gor, dol. Nihče ne je testenine vsak dan ali bog ne daj dvakrat na dan.
Default avatar
si ti pismena je napisal/a:
Ti pa bolj malo veš o življenju. Verjetno si spravljena v svojem varnem zapredku in redkokdaj pokukaš ven.
Default avatar
kako živijo ljudje je napisal/a:
Jih ješ ti dvakrat na dan?
Default avatar
si ti pismena je napisal/a:
Jih.
Default avatar
paketi so za eno figo je napisal/a:
Še enkrat.
Jaz ti ne bi nič dala, ker očitno imaš prepolno rit vsega.
Default avatar
Svoj čas sem delal pri Karitasu, takrat, ko smo dobili begunce po vojni na HR in v Bosni. In so bili ti paketi veliko bolj radodarni do ogroženih: ementalec, suha salama , tista čajna velika, čokolada, čokolino, napolitanke, ribje konzerve in pašteta, viki krema, kak čaj in tudi kava, polenta, ragu konzerva, ipd. tudi jabolka in krompir so se znašla v paketu.
Zdaj berem, da je bolj švoh tole. Slovencem gre menda boljše, saj tako nam plozajo, a za reveža je očitno slabše poskrbljeno. Žalostno.
Default avatar
Zadnji komentar pove vse, oblastniki bi nas najraje prepričali, da lahko preživiš izključno z osnovnimi živili, krompir, testenine, in riž.
Default avatar
Zna biti tudi to da ponujajo plasticne makarone. Menda kitajci izdelujejo poceni plasticno hrano. Brala sem o plasticnem rizu. In seveda je mozno da je ze v EU ki potem to deli nam in ostalim vzhodnim revnim drzavam.
Je to mozno?
Default avatar
paketi so za eno figo je napisal/a:

Ne jeste svinjine? Ste muslimani? Ali pa samo niste dovolj lačni? Resnično lačen bi bil hvaležen za to, celo za gumijaste makarone - pa ne pravim, da je prav, da dajejo najslabšo kvaliteto od sebe. Ne moremo pa pričakovati, da bo RK ali Karitas kupoval drage in kvalitetne stvari.
Default avatar
rocker je napisal/a:
Ja, lahko prezivis samo z osnovnimi zivili.

Seveda pa je treba iz tega znati kaj skuhat. Saj imate olupljen cajt.
Default avatar
Iz 9 paketov makaronov na 2 meseca pridejo makaroni 1x ali 2x na teden, odvisno za koliko ljudi. Na zalost nekateri res niso dobri in po drugi strani dobis dobre za manj kot 50 centov. Ampak ce ze imas makarone, ti ostane 50 centov za cebulo in pelate in naredis omako.
Kila riza je za 2 do 4-krat, spet odvisno, za koliko ljudi.
2 kg moke je malo, liter olja je tam-tam, ampak boljse nekaj kot nic. Nakladanje, da je bela moka strup, je ob 5 kilah makarinov (iz iste bele moke) malo neprimerno.
Paketi niso misljeni kot dietna prehrana, zato so notri pac neke konzerve.
Cudim se izbiri mini konzerv, ker so drazje od polkilskih in cudim se izbiri koruze, ker si marsikdo ne ve z njo kaj zaceti. Boljsa izbira bi bila cicerika ali fizol, pa niti ni treba v konzervi.

Sicer pa, kar ti od paketa ne pase, poskusis zamenjat. Makarone za jabolka ali pastete za jajca. Pa spet imas nekaj, da ni treba kupit in prihranis kaki evro.

Sicer pa se mi zdi tema grda provokacija, razen ce je avtorica res do konca obupana in zaradi tega neiznajdljiva.
Default avatar
Jah lej, otroci po navadi tudi piskajo (sploh pubertetniki), da ni v hladilniku nič pametnega za jest. Pa normalni starši zgolj skomignejo z rameni in rečejo, naj pač sam napolni hladilnik.

Jamranje je konjiček določene skupine v naši lepi Sloveniji. Smola je samo in edino bolezen, drugje je potrebna akcija.

Še break news: Trenutno stanje v državi je pomanjkanje nižje kvalificirane delovne sile. Z minimalcem lahko kupiš boljši ''paket''.

Ja, saj vemo, kaj sledi: ne razumemo, nismo v taki situaciji, ni pogojev, starši ne pomagajo, nič ni bilo podarjeno........ Saj pravim, določena skupina. Zeh.