Forum.Over.Net

Starševski čvek

Rada bi si kupila nov avto za 10.000 evrov

Default avatar

Ena šoferka

Tukaj se spoznate na avte, vsaj nekateri. Moj sedanji avto je že za na odpad, rabim novega. Nikoli ne kupujem rabljenih, ker imam en in isti avto najmanj 15 let.
Torej, imate kakšne predloge? Sama sem gledala po katalogih, saj je kar precej izbire za 10.000 - seveda nižji rang avta, več tako ali tako ne rabim. Ne delam veliko kilometrov. Kupila pa bi rada še letos.
Mislite, da bodo še kakšni decembrski popusti? Kaj bi vi kupili, če bi kupovali skromen, vendar NOV avtomobilček za 10.000?
Default avatar

ček ček

Avtomobilček?

Oglasi se pri meni, izbire kolikor češ.
Slika
Default avatar

kaj pa drugega

Če ima avtorica samo 10 k evrov, potem bo res kupila avtomobilček! Sicer je napisala, da bi rada nekaj novega, ampak ravno neke kvalitete za ta denar ne bo dobila. Če bi teh 10 k vtaknila v kakšen rabljen BMW, Audi, VW ..... no, to je pa druga pesem:))
Default avatar

Butl TM

a kaj od avta (ne znamka) bi rada pa tudi ne veš - razen, da je majhen ☺
Default avatar

si že

Si že bila v avtosalonih ali si gledala po netu? Izberi si par znamk, ki so ti všeč in pojdi v salon in si daj narediti izračun. Iz izkušenj ti povem, da tam lahko prideš do nižje vrednosti kot pa je po ceniku. Prodajalci dajejo raznorazne popuste. Tudi starega vzamejo v ceno, čeprav je za na odpad.
Za kakšen nasvet pa napiši kakšen primer kaj ti je všeč.
Default avatar

Ena šoferka

si že je napisal/a:

Ja, bila sem že v raznih avto salonih. Gledam nekaj v okviru Hyundai i10 ali i20, pa Ford fiesta ali tale nov Ford KA+, gledala sem tudi že Kia Rio in Ceed (ampak Ceed je kar prevelik zame), Rio se mi zdi pa tako drag...
Tudi VW Polota sem šla pogledat, pa mi nekako ni ravno najbolj všeč. Lep mi je Clio, se mi zdi pa absolutno predrag!
Še Citroen C3 sem si ogledala, saj je zanimiv, ampak se mi zdi bolj za mlade šoferje. Tisti balončki oz. bočna zaščita ob vratih mi ni všeč. Ampak se da naročuti tudi brez te bočne zaščite, mi je povedal prodajalec.

Ima kdo še kakšno idejo? Delam bolj malo km, okrog 10.000 letno. Avto bi pa rada imela nov, ker ga bom spet imela kakšnih 15 let, če bo le zdržal.
Default avatar

42342

kaj pa drugega je napisal/a:
Potem bi še enkrat tok rabila za servise :)
Default avatar

ajsajsbejbi

Ena šoferka je napisal/a:
Če te ne moti velikost, je hyundai i10 dobra izbira. Raje nižji model z več opreme, kot višji model z osnovno opremo.
Default avatar

en moški pač

Kaj pa toyota yaris?
Default avatar

Ena šoferka

sončna jesen je napisal/a:

U, ta mi je pa kar všeč! Opla Corse pa še nisem šla pogledat. No, saj imam zdaj med vikendom čas. Upam, da te ne silijo v neko njihovo financiranje, sicer pa ga prodajajo po višji ceni?
Default avatar

drugi kriteriji

Poleg lepote avta se malo osredotoči še na druge kriterije. Moč, poraba, varnost, udobje, servisi, nadomestni deli, garancija...

Kako v avtu sediš, je bolj trd, kot recimo VW, ali mehkejši, kot so Francozi. Kako je s servisi, kakšni so stroški potem. Japonci so recimo super, a se mi zdi, da so deli res dragi (imam enega in želim drugega:).
Default avatar

Thorrr

42342 je napisal/a:
Popolnoma enako ali manj...uradni servisi so x2 ali x3 napram fušarjem...poleg tega ne rabiš kaska...in še vrednost pada počasneje....da ne govorim o tem kakšen nevaren in neudoben sekret je malček za 10k napram kašnemu švabotu ...Passat, audi A4 itd...tisti ki se tko blesavo obsedeni z novimi avti, nimate pojma o racionalosti ...na vsej nivojih...
Default avatar

Sandero

Pojdi ga pogledat, ni znamka, poceni avto pa je.