Med.Over.Net

Otorinolaringologija

Odgovarjajo: dr. sc. Igor Fajdiga, dr. med., spec ORL • as. mag. Tanja Soklič Košak, dr.med., specialist otorinolaringolog

Bolezni, težave, vnetja in bolečine v ušesih, nosu, grlu ter žrelu - zdravljenje bolezni in poškodb glave, grla, vratu, nosu in ušes. Posvetujte se s strokovnjaki otorinolaringologi.

dr. sc. Igor Fajdiga , dr. med., spec ORL

igorfajdiga

as. mag. Tanja Soklič Košak , dr.med., specialist otorinolaringolog

TanjaSoklic

Zobobol? Sinusi? Kaj....?

Default avatar

Bar Bi Ka

Spoštovani,

prepričana, da me boli zob, sem obiskala zobozdravnico. Le ta ob pregledu, majhni sliki zoba in ortopana ni ugotovila ničesar. Sumljiva ji je bila edino ena zavita korenina že zdravljenega zoba, ki pa ni bila napolnjena do konca. A mi je predlagala še prej slikanje sinusov. Na izvidu je pisalo"rahlo povečani frontalni sinusi". Osebni zdravnik mi je rekel, da ni s sinusi nič narobe. Zobozdravnica mi je odprla zob, a pravi, da ni nič narobe z njim. Moje bolečine pa se nadaljujejo. Naj jih opišem: pred mesecem so se začele - kot bi me bolel točno ta zob (ki ga je zdravnica odprla), čez čas me je začelo bolet do ušesa in sklep čeljusti, nato pa še čeljust na drugi strani. Včasih se mi zazdi, kot bi me boleli vsi zobje. Sedaj ne vem več, kako ukrepat. Mi lahko prosim napišete, če je možno, da je težava povezana z vašim področjem dela? Hvala lepa.
Default avatar

TanjaSoklic

Spoštovani,

če ste opravili le RTG sinusov, ne moremo sklepati ničesar o sinusih. Potreben je CT obnosnih votlin. Svetujem tudi pregled pri ORL specialistu zaradi obraznih bolečin.
Glede na vaš opis pa gre lahko za posledico stresa, preobremenjevanje čeljustnih sklepov in prenapetost mišic vratu in glave.
Lep pozdrav,

asist. mag. Tanja Soklič Košak, dr.med.,
specialist otorinolaringolog