Forum: Otorinolaringologija in ustna higiena

Pri boleznih, težavah, vnetjih in bolečinah v ušesih, nosu, grlu ter žrelu se posvetujte s strokovnjaki.

Zobobol? Sinusi? Kaj....?

Odgovori Nova tema
Default avatar Bar Bi Ka 10 Okt 2017 12:55

Spoštovani,

prepričana, da me boli zob, sem obiskala zobozdravnico. Le ta ob pregledu, majhni sliki zoba in ortopana ni ugotovila ničesar. Sumljiva ji je bila edino ena zavita korenina že zdravljenega zoba, ki pa ni bila napolnjena do konca. A mi je predlagala še prej slikanje sinusov. Na izvidu je pisalo"rahlo povečani frontalni sinusi". Osebni zdravnik mi je rekel, da ni s sinusi nič narobe. Zobozdravnica mi je odprla zob, a pravi, da ni nič narobe z njim. Moje bolečine pa se nadaljujejo. Naj jih opišem: pred mesecem so se začele - kot bi me bolel točno ta zob (ki ga je zdravnica odprla), čez čas me je začelo bolet do ušesa in sklep čeljusti, nato pa še čeljust na drugi strani. Včasih se mi zazdi, kot bi me boleli vsi zobje. Sedaj ne vem več, kako ukrepat. Mi lahko prosim napišete, če je možno, da je težava povezana z vašim področjem dela? Hvala lepa.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar TanjaSoklic 17 Okt 2017 10:55

Spoštovani,

če ste opravili le RTG sinusov, ne moremo sklepati ničesar o sinusih. Potreben je CT obnosnih votlin. Svetujem tudi pregled pri ORL specialistu zaradi obraznih bolečin.
Glede na vaš opis pa gre lahko za posledico stresa, preobremenjevanje čeljustnih sklepov in prenapetost mišic vratu in glave.

Lep pozdrav,

asist. mag. Tanja Soklič Košak, dr.med.,
specialist otorinolaringolog

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh