Forum.Over.Net

Starševski čvek

Ministrstvo! Nehajte varčevati na izobrazbi mojega otroka!!!!

Default avatar

nočem šparat na mojem otroku

Ko sem jaz hodila v OŠ in v podaljšano bivanje, sem do 15.00 imela narejeno domačo nalogo. Če sem jo naredila narobe, sem jo imela do 15.00 čas še popraviti.
Menim, da so 4 šolske ure dovolj, da se otrok nahrani, se rekreira in naredi nalogo, vendar le, če ni vmesnih prekinitev in vsako uro isti učitelj v razredu, ki spremlja njihovo delo iz dneva v dan. Lansko leto, so imeli eno učiteljico, čez cel teden. Otrok je imel lepe, urejene zvezke. Naloge brez napak. Letos, ima vsak dan druge učiteljice. Te ne morejo spremljati mojega otroka. Mi lahko gospodje na ministrstvu povedo, kako bi lahko otroka učitelj otroka spremljal, če ga vidi le neo uro na teden? Letos opažam, da so zvezki neurejeni. Če jih primerjam z lanskimi, je pisavamanj natančna. Poteze čez črto. Moj otrok tako ne piše. Čez poletje sva utrjevali znanje, pisanje, ki pa je bilo lansko leto zelo dobro. Letos je vse zapisano na hitro. Vidi se hitenje. Neurejenost. Kot da ne bi bilo časa. Kaos.
Jasno, saj vsaki dan v podaljšanem bivanju zamenja po tri učiteljice. In ne samo učiteljice. Tudi seliti se mora iz učilnico v učilnico.
Menim, da je prišel že čas, da nehajte varčevati na naših otrocih! Danes so jih celo strpali kar v nek druga razred, kjer niso niti poznali učiteljice. Tega ne bi vedela, če se mi danes moj otrok ne bi potožil, da mu ni bilo prijetno, ker sploh ni poznal učiteljice in se je POČUTIL, KOT TUJEC, V TUJEM RAZREDU!
V podaljšanem bivanju je bil 5., 6., 7. in 8. šolsko uro! Zakaj je problem plačat enega učitelja, da jih ima te štiri ure vse skupaj???? Kako si vi predstavljate kvaliteto poučevanja, na tak način?
Ko sem prišla po otroka ob 15h, domače naloge sploh še ni imel narejene. Jasno, saj se vsako uro selijo iz učilnice v učilnico, od ene učiteljice do druge. Vmes pa morajo razmišljati, kaj vse morajo za domačo nalogo v torbico vzet, da ne kaj pozabijo. In to 2. razred? Kaj je potem moj otrok sploh delal v teh štirih urah? Česa se je naučil? Nič! Bedel je, tam nekje v učilnici in čakal na tretjo učiteljico, da bo prišla delat z njim domačo nalogo.
SRAMOTA!
Ko sem ga prišla iskat ob 15.00, je šele delal domačo nalogo. Ker me je videl na vratih, je hitel, ker je komaj čakal, da gre domov. Proč od te norišnice!
Domača naloga je bila posledično narejena na hitro, spackana. Učiteljica jo je popravila. Jasno, vse je bilo rdeče. Jasno, saj domače naloge se ne more narediti v le 15 minutah. ČEPRAV JE BILO NA VOLJO KAR 4 ŠOLSKIH UR.

Zanimivo, da se za učenje naših otrok in za normalen pouk ne najde denarja. Za razne projekte, pa se ga najde. Na račun teh projektov pa trpi znanje naših otrok. In kdo ima tukaj največ od tega? NAŠI OTROCI ZAGOTOVO NE!
Default avatar

novi projekt

Bo treba predlagat nov projekt. Projekt "kakovostno podaljšano bivanje."
Default avatar

dsimon1

novi projekt je napisal/a:
Kjer v ucilnici ne bo istocasno tudi cez 40 otrok.
Default avatar

Polenoo

nočem šparat na mojem otroku je napisal/a:
Pri nas je letos podobno, sicer 4. razred, samo selijo se iz razreda v razred, ja, zamenjajo par uciteljic, vedno neke nove, ko pridem ponj, sploh ne vem, katera je, poleg tega se pa se razred mojega otroka v opb se deli na pol, polovica otrok je recimo z A razredom, polovica s C. Dostikrat nima niti casa na kosilo, potem pa se 2x na teden s tem zdravim zivljenjskim slogom tezijo(dejavnost), tako da moj otrok je do 15. 30 v soli pa nima vedno casa za nalogo, pouka pa nima nikoli dlje kot do 13.00.
Vem pa, da je problem denar, tako so razlagale uciteljice na sestanku, da ministrstvo enostavno ne da sredstev.
Default avatar

krava ki kokodaka

nočem šparat na mojem otroku je napisal/a:
To pošlji na ministerstvo če upaš, ne pa udarjat po tipkah na nekem brezveznem forumu k ga sam depresivci beremo
Default avatar

nočem šparat na mojem otroku

Saj niso za to prvič slišali! Ko bo stvar prišla v medije, bo morda končno dovolj! O takih stvareh je treba javno govorit. Pisma na ministrstvo niso nič. Mediji, mediji in spet mediji! Le tako, bo prišlo do premika!
Default avatar

težko rečem

nočem šparat na mojem otroku je napisal/a:
kaj pa vem, men je še zmerej ljubši David Beckham
Default avatar

Gunnar

bogi wotrok... koliko trpi revež. Kaj bo pa v odrasli dobi če se ne bo navadil, ko bodo kakšne premestitve npr. na delovnem mestu ipd. ga bo infarkt? bo šel v umobolnico ker se mu bo odkotalkalo? tisto bo fino?
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

·uʍop əpısdn əɥʇ

Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken.


Iä! Iä! Cthulhu fhtagn!

Gosturnca u solat še ni konc sveta.
Default avatar

podaljsano bivanje

Varusko najemi in bo bedela nad njegovimi domacimi nalogami. Jaz samo cakam, kdaj bodo uvedli se podaljsano bivanje srednjesolcev in studentov.
Sola je obvezna, podaljsano bivanje ne. To je varstvo, ne del izobrazevanja.
Default avatar

Ena mama pač

Podaljšano bivanje ni obvezen program OŠ. Zakaj otrok ne gre takoj domov po pouku in sam naredi DN? Tako, kot smo jih mi...

Tole z eno in isto o učiteljico v OPB bi šlo, saj je sredstev dovolj, vendar bi potem večina učiteljev ne imela polnega DČ. Z delom v OPB oddelajo manjkajoče ure, skoraj vsi pa še doprinos (da so lahko vse počitnice doma). In to so učitelji tako razrednega kot predmetnega pouka.
Default avatar

Kostanjccek

Jaz tudi ne razumem tega sistema... premescanje otrok, razbijanje skupin itd. Totalna bedarija.
Sem rojena v 70ih, oš v 80ih: v opb smo bili učenci od 1. do 4.r, ena in ista učiteljica je bila celo leto z nami.
Default avatar

krdem

Meni tudi gre na živce, da je v šolah vse več poudarka na raznoraznih projektih. Namesto, da bi se otroci nekaj naučili, znali držati svinčnik v roki, se ukvarjajo s temi zadevami.
Šola sploh ni več vzgojno izobraževalna. To je postala projektna ustanova, kjer se zliva denar za nekoristne zadeve. Moj otrok, se lahko zdravo giba med prostim časom, v podaljšanem bivanju, medtem ko se igra skrivalnice s sošolci, na travniku pred šolo. Ne potrebuje telovadnice in neke učiteljice, ki ga bo vodila delat počepe v imenu nekega projekta, zato ker si je nekdo zgoraj zamislil, da je to potrebno.
Otrok se mora do devetega razreda naučiti pisat, brat in računat. Na koncu pa imajo otroci pri 14-ih letih nečitljivo, grdo pisavo, ne znajo nič in so še funkcionalno nepismeni. Jasno, ker jih nihče ni natančno spremljal. Učitelji so se ukvarjali s projekti.
In ne mi sedaj izumljat kake nove projekte, o pismenosti in čem podobnem.
Vrnite se nazaj, kakih 20 let, v osemletko. Tam smo v prvem razredu vadili in vadili pisavo. Za eno črko smo "porabili skoraj cel zvezek", sedaj pa jo dvakrat načičkajo na eni strani zvezka in to je to.
Kaj bomo vadili doma? Starši tudi ne zmoremo. Domov prhajamo domov, eni tudi šele ob 17.00 in kasneje. Je čas za večerjo, druženje, prijetno crklanje in spanje.
Default avatar

še ena mat pač

Ena mama pač je napisal/a:
Ha, kaj ti ni jasno? Denarja za enega učitelja ni. Zato, ker se varčuje. Od tega zagotovo učitelji nimajo nič. Tudi polnega Dč ne. Včasih sta do 16.00 bila na šoli dva učitelja, en v 1.a, drug v 1.b.
Potem pa je prišel nekdo, z zamislijo, da je treba varčevat v šolstvu in da je brez veze, če že ob 14.00 pri učitelju 1. a ostanejo samo trije otroci, da ima učitelj 1. a tisto uro zaposlitev, saj učitelju 1.b tudi odide domov kar nekaj otrok. Tako so prišli do zamisli, da se učitelja 1.a za tisto uro pusti doma, nima pouka, nima ure, nima polnega DČ in tiste tri otroke dajo učitelju 1.b.
Ti je zdaj kaj bolj jasno?
Default avatar

čestitke

podaljsano bivanje je napisal/a:
Z domačo nalogo, se utrjuje znanje. Je zelo pomembna. Čestitke, če si vse delala sama doma. Lahko pa bi vseeno ostala v podaljšanem. Bi bila danes drugačna.
Default avatar

Ena mama pač

še ena mat pač je napisal/a:
Zakaj misliš, da mi kaj ni jasno?
Default avatar

ziher ena z ministrstva

podaljsano bivanje je napisal/a:
Aha, sigurno ena z ministrstva, z bednim argumentom.

Podaljšano bivanje ni varstvo. Tam se dela domače naloge. Z devetletko, ste obljubljali, da otroci ne bodo več tako obremenjeni popoldan. Da sploh ne bo domačih nalog, ker bodo možnosti za utrjevanje snovi kar na šoli, zato ker bodo imeli več časa. Kar eno leto več. Zato ker bodo v manjših skupinah itd.
Jaz tega ne vidim. Jaz vidim samo neke brezvezne novotarije, ki sploh niso poučevanje. Če se greste že neko spremljanje, poučevanje, potem preverjajte svoje delo in ne naše. Mi starši ne bomo delali nalog, zato, da boste vi varčevali! Po končani službi, nočem opravjati nečesa, kar vi niste učinkovite izpeljali.
Moj otrok mora znat, se mora naučit v šoli. Med poukom.
Default avatar

še ena mat pač

Ena mama pač je napisal/a:
Ja, res ti ni jasno. Preberi še enkrat. Očitno.
Default avatar

sem zadovoljna s sabo

čestitke je napisal/a:
Sem kar zadovoljna s sabo taka, kot sem. Vsaj vem, da ce imam otroke, sem jaz dolzna za njih poskrbeti, ne ministrstvo za solstvo. Ja, domace naloge sem delala sama, od prvega razreda naprej, mama jih je prekontrolirala. Ce ni bilo pravilno ali ce je bilo sceckano, sem jo morala ponovno napisati. To so bile hude travme, ce to verjames.
Default avatar

maricka to sem jaz

Se vedno pa ne razumem kaj ima sparanje s selitvijo v razlicne prostore?

Ceprav je moj otrok OPP, imamo zelo podobne probleme, pri nas je podaljsano bivanje obvezno in baje po mnenju ministrstva hodijo pozneje domov. Hcerka je od doma odsotna 10,5 ure, vidim jo popoldan 2 uri. In v ta cas naj poleg hrane, pogovora, igre, umivanja... spravim se domaco nalogo? Zal ne gre.

Jaz bom pocasi zahtevala ta mnenja ministrstva na pisno. Ker se mi zdi, da na nekaterih sorodnih solah znajo zadevo speljat na bolj pameten nacin.
Default avatar

Ena mama pač

Koliko ste pripravljeni plačati za podaljšano bivanje? Recimo eno zelo kakovostno?