Forum: Prehrana in kulinarika

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka , s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.

Recept prosim

Odgovori Nova tema
Default avatar janček v pečici 6 Okt 2017 11:05

Prvič bom v pečici pekla jnačka - rebra s krompirjem in me zanima recept, katera zelišča pašejo zraven takega mesa, na koliko stopinj in koliko časa pečem?
Hvala

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar samo rebra 6 Okt 2017 11:11

A res samo rebra? Ker ta se spečejo hitreje od ostalega mesa. So pa rebra bolj švoh z mesom, pa če je zelo mlado jagnje, bo kar skupaj zlezlo;) Sicer so rebra dobra.

Jaz bi rekla cca 1,5 ure na 180 stopinj minimalno, morda je 200 bolje. Če ne bo spečeno, pustiš še pol ure. Odvisno, kako mlado meso je, bistveno je, da bo pečeno, a da se ne prepeče.

Z jagnjem gresta dobro rožmarin in timijan, sama se odloči, koliko želiš sploh začiniti. Seveda sol in nekaj popra, pa lahko kakšno vejico rožmarina in/ali timijana.

Njamsi, dober tek!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar janček v pečici 6 Okt 2017 11:14

Prikaži citatsamo rebra je napisal/a:
A res samo rebra? Ker ta se spečejo hitreje od ostalega mesa. So pa rebra bolj švoh z mesom, pa če je zelo mlado jagnje, bo kar skupaj zlezlo;) Sicer so rebra dobra.

Jaz bi rekla cca 1,5 ure na 180 stopinj minimalno, morda je 200 bolje. Če ne bo spečeno, pustiš še pol ure. Odvisno, kako mlado meso je, bistveno je, da bo pečeno, a da se ne prepeče.

Z jagnjem gresta dobro rožmarin in timijan, sama se odloči, koliko želiš sploh začiniti. Seveda sol in nekaj popra, pa lahko kakšno vejico rožmarina in/ali timijana.

Njamsi, dober tek!
Flam sem kupila. Hvala

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Badass 6 Okt 2017 11:36

Prikaži citatsamo rebra je napisal/a:
A res samo rebra? Ker ta se spečejo hitreje od ostalega mesa. So pa rebra bolj švoh z mesom, pa če je zelo mlado jagnje, bo kar skupaj zlezlo;) Sicer so rebra dobra.

Jaz bi rekla cca 1,5 ure na 180 stopinj minimalno, morda je 200 bolje. Če ne bo spečeno, pustiš še pol ure. Odvisno, kako mlado meso je, bistveno je, da bo pečeno, a da se ne prepeče.

Z jagnjem gresta dobro rožmarin in timijan, sama se odloči, koliko želiš sploh začiniti. Seveda sol in nekaj popra, pa lahko kakšno vejico rožmarina in/ali timijana.

Njamsi, dober tek!
180-200 stopinj je receptura za suho meso. Jaz preko 150 ne grem, težko je pa takole na daleč oceniti, kako dolgo. Meso mora biti mehko. Nobenih začimb, samo sol. Pa krompir je tudi bolje pripraviti posebej. Zalivaj z maščobo, ne vodo.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh