Recepti.Over.Net

Prehrana in kulinarika

Odgovarjajo: Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka , s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano

Vesna Feelgood

Vesna Milenković je dinamična in polno zaposlena mati dveh otrok, ki si je profesionalne izkušnje nabirala na različnih področjih – po duši naravoslovka, ki je pristala v ekonomski stroki in s svojo sposobnostjo improvizacije uspešno združuje različna znanja. Na področje prehrane jo je pripeljala stiska ob spoznanju, da je njen novorojeni sin hud alergik. Postopno se je sinovo zdravje izboljševalo, alergije so pojenjale, znanje s področja prehrane in »alternativnega« kuhanja pa raslo. Ima bogate osebne izkušnje, ji jih z vami deli na forumu Prehrana, Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa in v posebni sredini rubriki na portalu za Recepte. Vesna je prehranska svetovalka in to počne z velikim veseljem. S svojim občutkom za posameznika in s strokovnim znanjem lahko ponudi oporo in razumevanje na poteh sprememb, ki nikoli niso lahke. Vesna ni profesionalna kuharica in tudi ne pretirana ljubiteljica preživljanja časa ob štedilniku. In ravno zato je specializirana mojstrica reševanja vsakodnevnih prehranskih zagat. Vesna pravi: “Obožujem okusno, zdravo hrano, ki se jo hitro pripravi, s slastjo poje in nato posveti še drugim pomembnim rečem v življenju.” Pomaga vam najti odgovore na vprašanje KAKO? To vprašanje se postavi, ko izveste »kaj« in »zakaj« je potrebno nekaj narediti. Vesna poskrbi, da boste lahko vse odgovore lažje prenesli v svoj vsakdan.

Recept prosim

Default avatar

janček v pečici

Prvič bom v pečici pekla jnačka - rebra s krompirjem in me zanima recept, katera zelišča pašejo zraven takega mesa, na koliko stopinj in koliko časa pečem?
Hvala
Default avatar

samo rebra

A res samo rebra? Ker ta se spečejo hitreje od ostalega mesa. So pa rebra bolj švoh z mesom, pa če je zelo mlado jagnje, bo kar skupaj zlezlo;) Sicer so rebra dobra.

Jaz bi rekla cca 1,5 ure na 180 stopinj minimalno, morda je 200 bolje. Če ne bo spečeno, pustiš še pol ure. Odvisno, kako mlado meso je, bistveno je, da bo pečeno, a da se ne prepeče.

Z jagnjem gresta dobro rožmarin in timijan, sama se odloči, koliko želiš sploh začiniti. Seveda sol in nekaj popra, pa lahko kakšno vejico rožmarina in/ali timijana.

Njamsi, dober tek!
Default avatar

janček v pečici

samo rebra je napisal/a:
A res samo rebra? Ker ta se spečejo hitreje od ostalega mesa. So pa rebra bolj švoh z mesom, pa če je zelo mlado jagnje, bo kar skupaj zlezlo;) Sicer so rebra dobra.

Jaz bi rekla cca 1,5 ure na 180 stopinj minimalno, morda je 200 bolje. Če ne bo spečeno, pustiš še pol ure. Odvisno, kako mlado meso je, bistveno je, da bo pečeno, a da se ne prepeče.

Z jagnjem gresta dobro rožmarin in timijan, sama se odloči, koliko želiš sploh začiniti. Seveda sol in nekaj popra, pa lahko kakšno vejico rožmarina in/ali timijana.

Njamsi, dober tek!
Flam sem kupila. Hvala
Default avatar

Badass

samo rebra je napisal/a:
A res samo rebra? Ker ta se spečejo hitreje od ostalega mesa. So pa rebra bolj švoh z mesom, pa če je zelo mlado jagnje, bo kar skupaj zlezlo;) Sicer so rebra dobra.

Jaz bi rekla cca 1,5 ure na 180 stopinj minimalno, morda je 200 bolje. Če ne bo spečeno, pustiš še pol ure. Odvisno, kako mlado meso je, bistveno je, da bo pečeno, a da se ne prepeče.

Z jagnjem gresta dobro rožmarin in timijan, sama se odloči, koliko želiš sploh začiniti. Seveda sol in nekaj popra, pa lahko kakšno vejico rožmarina in/ali timijana.

Njamsi, dober tek!
180-200 stopinj je receptura za suho meso. Jaz preko 150 ne grem, težko je pa takole na daleč oceniti, kako dolgo. Meso mora biti mehko. Nobenih začimb, samo sol. Pa krompir je tudi bolje pripraviti posebej. Zalivaj z maščobo, ne vodo.