Forum.Over.Net

Gradimo, opremljamo in urejamo dom

vrata val stečaj?

Default avatar

jeric05

Pozdravljeni

zanima me če ima še kdo vnaprej plačana vrata pri podjetju vrata val in je dobil sms da gre podjetje v stečaj??

lp
Default avatar

trollfjord

Kar nekaj nas je takih. Jaz sem vplačala marca. Danes pa sem dobila e-mail z obvestilom o stečaju. Trenutno sem čisto v šoku. Kako bomo odreagirali? Ali se sploh da kaj narest ali se samo čaka stečajni postopek?

viewtopic.php?f=98&t=8769311&start=80
Default avatar

apolonika71

tudi sama sem dobila navedeni mail in čisto v šoku sem še danes. Kako lepo so znali ponujati in kar naprej pošiljati "najboljšo" ponudbo, da jim končno (sicer po svoji krivdi) nasedem, potem pa....misli mi preskakujejo 100 na uro, kaj nam je narediti, ampak se bojim, da nič kaj dosti.... :-(
Default avatar

trollfjord

apolonika71 je napisal/a:
Zakaj po svoji krivdi? Ogoljufali so nas. Tu je samo njihova krivda. Mi smo njihovo storitev plačali, oni pa svojega dela niso opravili
Default avatar

apolonika71

po svoji krivdi sem mislila zato, ker sem se sama odločila za nakup vrat pri njih, sicer pa nimam nobene pozitivne besede več na njih. prej prijazni, da se je kar cedilo, zdaj pa .... kar ne bom napisala, kaj si mislim :-(
Default avatar

trollfjord

apolonika71 je napisal/a:
Jaz sem se odločila, ker ima nekaj znancev že od prej njihova vrata in so zadovoljni. Takrat sem iskala kvaliteto. Sedaj, po tej šoli, bi najprej prečekirala Ajpes, neplačniki-stop ipd., pa preverila, če imajo blokade na računu. Samo, a ne bi moralo biti samoumevno, da je to vse OK?
Default avatar

kje ste bili ljudje

trollfjord je napisal/a:
Nikoli se ne plačuje naprej, sama si si kriva.
Default avatar

trollfjord

kje ste bili ljudje je napisal/a:
moja vrata žal niso tipska ampak morajo biti narejena po meri.
Glej, meni ne bi na pamet padlo, da človeka načrtno ogoljufam. Kje je tu morala? Aja, zato pa smo tam kjer smo, in zato so Skandinavci tam kjer so. No, pa saj lahko bližje pogledamo
Default avatar

kje ste bili ljudje

trollfjord je napisal/a:
In kaj potem če so bila tipska? Avansa se ne plačuje!
Default avatar

avansjepogojzanakup

Plačilo avansa je pogoj za nakup, pri vseh ponudnikih. Tako da ali plačaš avans in upaš, da te ne bodo ogoljufali, ali pa ti blaga ne prodajo in si brez (novih) vrat do konca življenja.
Default avatar

troja__

Zadnja njihova "super "akcija se je zaključila 8.9.2017, na to mino smo naleteli mi. Menim, da je lastnik (slab mesec pred stečajem) vedel kaj počne. Opravičilo, ki smo ga 4.10.prejeli na email je zagotovo njegova iskrena izpoved.
Default avatar

Pika44

Tudi jaz sem padla na njihovo akcijo konec julija letos. Izbirali smo med Valom in Vovkotom, na koncu smo se odločili za Val, glede na njihove reference. Znanci, ki imajo njihova vrata, so vedeli povedat samo pohvale. Montaža naj bi bila jutri, danes smo pa dobili solzavo pismo direktorja glede stečaja. Dobavitelji, ki naj bi poostrili pogoje, so samo hoteli plačilo za svoje delo. Kakor mi je sedaj znano( ko se malo pozanimaš), so bili itak vsi monterji na s.p, vrata so kupovali drugod, Val je bil samo posrednik. Po branju forumov, so očitno imeli težave že spomladi, če ne že prej. Danes so umaknili vse njihove internetne in FB stran. Skratka tale direktor se je udrl v zemljo.
Aja, plačala sem 100% avans, dobrih 1000€. Denarja, verjetno ne bomo nikoli več videli. Nauk zgodbe za nas- nikoli ne plačaj vsega v naprej. Pa naslednjič bomo preverili Ajpes.
Default avatar

kje ste bili ljudje

avansjepogojzanakup je napisal/a:
To seveda ni res, je pa res, da večina ljudi pade na to "foro" potem pa joka, ko gredo zadeve po zlu.
Default avatar

kje ste bili ljudje

Pika44 je napisal/a:
Glede na blokade računov pri tem podjetju se težave vlečejo že skoraj 10 let, naivneže pa še kar vplačujejo avanse.
Default avatar

lord5

Sem jih plačal v celoti in včeraj prejel dopis in mail....
Default avatar

vj_9386

Vplačal celoten znesek 21.7. - 1099 EUR.
Konec avgusta/začetku septembra sva prejela še pošto z obrazližitvijo, da jim dobavitelj ni dostavil vrat in da montažo lahko pričakujemo v naslednjem mesecu. 4.10. pa sva prejela obvestilo glede stečaja.
Default avatar

NaVal

Res je, normalno bi bilo tako, da se 2 stranki dogovorita, pogodbeno zavežeta in potem obe izpolnita svoje obveznosti. Kupec Valu denar kot v predračunu, Val kkupcu vrata v kvaliteti, roku... kot dogovorjeno. Žal v Sloveniji pogosto ni tako. Eni so res nesposobni in pripeljejo firmo v stečaj, eni so nateguni. Eni se pa prelevijo v nategune, ko jim gre slabo (očitno imajo v sebi nategunski gen, ki se razvije v specifičnih siuacijah). Največkrat pa nastradajo stranke, ki podzavestno verjamejo, da bo vse ok in podzavestno prelevijo odločitev na druge oz "padejo" na marketiške trike (sosed priporočil, reklama, prezentacija na sejmu, popust...)
Jaz sem pred kratkim gradil hišo. Vse dobavitelje, ne le tiste, ki sem jim plačal vnaprej, sem prečekiral. Če firma ni bila stabilna, ni imela referenc, se zanjo nisem odločil. Avans sem plačal samo tam, kjer sem imel res velike koristi (visok dodaten popust). Z dvema, kjer je bil avans, sem imel težave. Eden jih je reševal zelo profesionalno. Drug z malo težavami, ampak smo se zmenili. V enem primeru sem izbral tudi enega izvajalca brez nekih referenc in finančnimi težavami, ampak sem mu kot osebi zaupal. Ni dobro naredil, pa še zamujal je, tako, da sem mu potem plačal manj, tako da sem bil na koncu tudi jaz ok (raje bi seveda, da bi naredil vse kot je bilo zmenjeno in bi mu vse plačal).
Kaj vam preostane? Izbrati nova vrata in jih ponovno plačati, prej pa mnogi žal še malo privarčevati. Iz stečaja ne bo ničesar. Iz tožbe za goljufijo ne bo ničesar. Sem pa slišal, da je 1x ena "nategnjena" stranka enega takega nateguna pretepla, kar je sicer kaznivo dejanje (odsvetujem), ampak se je ta stranka vseeno odločila za to, saj je dobila neko kratkotrajno zadoščenje. Nategun pa je bil nekaj časa v gipsu. Pa še nekaj, stranka je imela srečo, da ta nategun ni bil še hudo maščevalen tip, ki bi na "nategnjeno" stranko ali bližnje poslal kakšne gorile.
Default avatar

avansjepogojzanakup

Das potem prosim primer firme, ki ne zahteva avansa za nakup protivlomnih vrat. Da nova vrata narocimo tam. Hvala
Default avatar

avansjepogojzanakup

kje ste bili ljudje je napisal/a:
Das potem prosim primer firme, ki ne zahteva avansa za nakup protivlomnih vrat. Da nova vrata narocimo tam. Hvala