Starševski čvek

Katere jedi iz gob pripravljate?

Default avatar
Gobarska sezona je na vrhuncu, zato me zanima, katere jedi pripravljate iz gob?
Default avatar
Goba je lahko kot začimba ali kot samostojna jed. Iz gob delam juho ali jih dam v omake, riž, ali v pečico s krompirjem, jih poham, vlagam, dobre so na žaru, pici, ali pa samo z jajčki.
Default avatar
najraje jurčke z ajdovo kašo, s polento so zelo dobri, tudi s kuskusom, pa tudi bulgur z jurčki je odličen
Default avatar
Teta fani je napisal/a:

letos pa res ni treba uporabljat gob kot začimbo:-)))
Default avatar
Treba ni, ampak recimo zrezki v omaki z malo gob samo za okus - mnjami.
Default avatar
Danes ocvrte marele po pariško.
Default avatar
Baje naj bi bile gobe le začimba v kuhariji, ker so precej težke za želodec.
No, pri nas imamo zelo radi gobovo juho ali kot predjed glavni jedi ali pa ji dodam še krompir in malo slanine, pa je glavna jed. Dobre so mi tudi z jajci. Drugače pa jih večinoma uporabjamo le kot dodatek omakam, pici, rižoti in testeninam ali ajdovi kaši.
Default avatar
Magicne.....s pomocjo psilocibina
Default avatar
hhm je napisal/a:
Treba ni, pametno bi pa vsekakor bilo. Večina obiskov urgence se itak zgodi zaradi prenažiranja z užitnimi gobami, niti ne toliko zaradi zaužitja strupenih gob. Ker ljudje ne štekate/jo, da ni treba pobrat vsega, kar vidite in ni treba požret vsega v enormnih količinah, samo zato, ker je.
Default avatar
Yo_ je napisal/a:
Mi imamo gobe zelo radi. Jih jemo veliko in pogosto, sploh zdaj, ko so. pa tudi v skrinjo jih dajemo. Ampak koliko jih moraš pojest, da si za na urgenco, si pa ne predstavljam..
Default avatar
a ti to resno je napisal/a:
Je odvisno, kako jih kdo prenasa, pa kaj so normalne "vecje kolicine" in kaj so nenormalne "vecje kolicine". Gobe so tudi zelo obcutljivo zivilo in je lahko dovolj narobe ze to, da jih v soboto naberes 5 kil, potem pa jih imas v hladilniku, dokler vsega ne porabis. Ce vmes katera splesni, lahko niti ne opazis, dokler ti ne postane slabo. Ali pa zaradi napacnega zamrzovanja in odmrzovanja.
Default avatar
a ti to resno je napisal/a:
Zakaj je tvoj nick a ti to resno? Mislim, a ti to resno, glede na to, da se prehranjujete z gobami?
Default avatar
Letos smo že jedli pohane marele, enkrat široke rezance z jurčki in vložila sem 3-4 kozarce borove gljive. To je vse. Najbrž jih bomo še parkrat jedli. Če pa ne, nič hudega.
Default avatar
a ti to resno je napisal/a:
Toliko da ti želodec poči. Njbrž kar veliko. Bo Yo znala več povedat ko tako butne ven. :-)
Default avatar
poIrani sij nepr je napisal/a:
Yo ni ena od tistih, ki bi se prenažirala preko meje. Niti Yo ni tista, ki bi v zameno za zasmehovanje nekoga drugega poskušala izpast pametna.
Default avatar
PismoRosno je napisal/a:
Plesen se običajno uniči s termično obdelavo. To da bi katera užitna goba pridobila na strupenosti je mit, ki so ga strokovnjaki že miljonkrat zanikali, lahko se pa pokvari kot vsako živilo. In res prvič slišim nekaj takega, da ljudje največkrat končajo na urgenci zaradi prenajedanja z gobami, res je pa da pavlihove pratike nisem bral, morda je tam pisalo. :-)
Default avatar
Yo_ je napisal/a:
Na čemu pa temelji potem tvoja veleummna trditev, ker v reali nikakor ne drži in je popolnoma neresnična. Ljudje kar lepo pristanejo na urgenci zradi zaužitja strupenih gob, ker so slabi poznavalci in nikakor zaradi prenajedanja z užitnimi.
Default avatar
Pa že. Podobno kot tisti okoli velike noči, ker se nažrejo zastrupljenih jajc, a ne?