Med.Over.Net

Otorinolaringologija

Odgovarjajo: dr. sc. Igor Fajdiga, dr. med., spec ORL • as. mag. Tanja Soklič Košak, dr.med., specialist otorinolaringolog

Bolezni, težave, vnetja in bolečine v ušesih, nosu, grlu ter žrelu - zdravljenje bolezni in poškodb glave, grla, vratu, nosu in ušes. Posvetujte se s strokovnjaki otorinolaringologi.

dr. sc. Igor Fajdiga , dr. med., spec ORL

igorfajdiga

as. mag. Tanja Soklič Košak , dr.med., specialist otorinolaringolog

TanjaSoklic

antidepresivi in tinitus

Default avatar

rajkovcer

Pozdravljeni,

zivim v tujini imam tinitus ze 2 meseca, zacel se je po vnetju usesa, vnetje je minilo,tinitus je ostal,po 10 dneh se mi je zelo poslabsalo, ker sem zelo stresno reagiral ,med tem so mi zdravniki predpisali hormonske tablete in betaserca, kar ni nic pomagalo,mislim,da so hormoske tablete se poslabsale, po 2 tednih sem se umiril, s pomocjo lexaurina in sedaj se je stanje stabiliziralo, lahko spim, samo tinitus je ostal dokaj mocen in poleg tega se pokanju v usesu ob premikanju celjusti, ki se je malo povecalo v zadnjih tednih.
na orl so napravili avdio test, moj sluh je ok,zato me niso napotili na druge teste.
moje psihicno stanje se dosti izboljsali, se vedno pa ni vredu. osebni zdravnik mi je priporcal antidepresive,asctilopram, psiholog pa mi jih odsvetuje, ker vem, kaj je razlog mojih tezav prav tako sem prebral da lahko antidepresivi stanje se poslabsajo, prosim vas za mnenje o antidepresivih in zdravljenju s kisikovo komoro?

hvala lepa in lp,rajko
Default avatar

TanjaSoklic

Spoštovani,

antidepresivi v nekaterih primerih res lahko močno omilijo ali odparvijo tinitus. Najbolj uspešna je psihoterapija - avtogeni trening, joga itd. Zavedati se morate, da zdaj tinitus prihaja iz vaših možganov
Kisikova komora vam verjetno ne bo pomagala.
Lep pozdrav,

asist. mag. Tanja Soklič Košak, dr.med.,
specialist otorinolaringolog
Default avatar

rajkovcer

Pozdravljeni,

v zadnjih 3 tednih se mi je poleg tinitus pojavi se en problem, dost bolj nadlezen kot sumenje ze od zacetka sem imel pritisk v enem usesu,kjer ni blo tinitus, mehurc, pokanje obcacno, dobill sem sprej za nos, ki pa kaj dost ni pomagal.pred casom je to postalo vedno bolj pogosto in na obeh osesih, po poziranju premikanju glave, glede na zneke kaze na probleme s zaprtjo eutansijevo cev. Lahko priporocate kake nasvete glede tega, psihoterapija v tem primeru verjetno ni resitev. hvala lepa za nasvet.
Default avatar

TanjaSoklic

Pokanej je posledica prenapetosti mišic vratu. Priporočam razgibavanje, masažo vratnih mišic in gretje. ter seveda sproščanje.
Lep pozdrav,

asist. mag. Tanja Soklič Košak, dr.med.,
specialist otorinolaringolog