Recepti.Over.Net

Prehrana in kulinarika

Odgovarjajo: Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka , s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano

Vesna Feelgood

Vesna Milenković je dinamična in polno zaposlena mati dveh otrok, ki si je profesionalne izkušnje nabirala na različnih področjih – po duši naravoslovka, ki je pristala v ekonomski stroki in s svojo sposobnostjo improvizacije uspešno združuje različna znanja. Na področje prehrane jo je pripeljala stiska ob spoznanju, da je njen novorojeni sin hud alergik. Postopno se je sinovo zdravje izboljševalo, alergije so pojenjale, znanje s področja prehrane in »alternativnega« kuhanja pa raslo. Ima bogate osebne izkušnje, ji jih z vami deli na forumu Prehrana, Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa in v posebni sredini rubriki na portalu za Recepte. Vesna je prehranska svetovalka in to počne z velikim veseljem. S svojim občutkom za posameznika in s strokovnim znanjem lahko ponudi oporo in razumevanje na poteh sprememb, ki nikoli niso lahke. Vesna ni profesionalna kuharica in tudi ne pretirana ljubiteljica preživljanja časa ob štedilniku. In ravno zato je specializirana mojstrica reševanja vsakodnevnih prehranskih zagat. Vesna pravi: “Obožujem okusno, zdravo hrano, ki se jo hitro pripravi, s slastjo poje in nato posveti še drugim pomembnim rečem v življenju.” Pomaga vam najti odgovore na vprašanje KAKO? To vprašanje se postavi, ko izveste »kaj« in »zakaj« je potrebno nekaj narediti. Vesna poskrbi, da boste lahko vse odgovore lažje prenesli v svoj vsakdan.

Kaj narediti ob slabosti

Default avatar

Matick

Zadnje case vsakic ko pojem malo 'junk fooda' mi rata slabo. Zanima me kaj narediti pri tej slabosti? Hvala za vse odgovore
Default avatar

Pinceta

A si probal bruhat? Zna pomagat. ;)

No salo na stran, ocitno ti telo sporoca, da mu ne odgovarja, ce ga filas s svinjarijo. Poskusi se izogibat junk fooda. Jaz na primer Mac Donaldsa nikakor ne prebavljam vec. Nisem bila nikdar neka ljubiteljica, zadnje case pa imam po vseh burgerjih obcutek, da sem pojedla plasticno vrecko... Bljah.

Ampak ce se pa ne mores upreti in ko je skoda ze storjena pa meni pomagajo vcasih prav cudne stvari. Naprimer zlusta se mi ledeni caj ali pa radenska in mi to nekako tudi olajsa muke dokler ne minejo. Poslusaj svoje telo, ti bo znalo najbolje svetovati.

Drugace pa, go green :)
Default avatar

edina rešitev

Ne jest te hrane !! Po poarih dneh, enem tednu naj bi se samo uredilo. Pomaga kamiličin ča, lahko dodaš tudi malo kumine, ali janeža.
Bistveno je, da te hrane ne ješ več.