Med.Over.Net

Družinska medicina

Odgovarjajo: Sašo Rebolj, dr. med., spec. družinske med.

Vse o splošni medicini, boleznih, zdravniških pregledih, zdravljenju, diagnozah in o tem, kako si povrniti zdravje.

Sašo Rebolj , dr. med., spec. družinske med.

SRebolj

Nizka tt po operaciji kile

Default avatar

Uršy

Lp.
Obračam se ba vas z naslednjo težavo. Sem 10dni po operaciji kile in od takrat imam stalno neke probleme. Najbolj pa me mori to, da sem imela pred dvema dnevoma vročino 38.5 in sem bila nenormalno slabotna,brez moči...zdaj dva dni se pa giblje vročina od 35.1-35.8 in sem zelo slabotna,vrti se mi v glavi in potim se ful. Kaj bi bil lahko to razlog?prosim za pomoč.
Hvala
Default avatar

MarijaS

Pozdravljeni,
vročina pomeni neko vnetno dogajanje, ne pa katero. Lahko gre za okužbo sečil, pljučnico, lahko pa samo za virozo. Če se počutite slabo, pojdite na pregled k zdravniku, zaradi operacije to vsekakor ne more biti.
LP!
****************************************
Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine
Default avatar

tjaska12345

Pisem odgovor ker sem tudi sama imela 3 mesece operacijo kile in en kup problemov potem :) Tudi z vrocino ..Pregled krvi je bil vedno ok, se jih pa veliko prehladi med operacijo(mraz v operacijski) , mozno je tudi unetje mehurja(po pogovoru z kirurgom). Naceloma moras tkoj k zdravniku ce je vrocina nad 38, ce je pa manj pa vrjetno tudi :) Sama sem imela sicer vrocino cca 4-5 dni se po operaciji, ampak je blo potem vse ok :) + zivci naredijo svoje ker ti je vsaka stvar neznana. Sem bila tudi na urgenci z sumom na pljuvno embolijo(tezko dihanje, bolecine pri dihanju)..ni bilo nic :) ko se pomiris in malo odmislis vse..je bolje :) pripravi pa se na bolecine..mene boli se zdaj na trenutke,ampk tako baje je :)
Default avatar

MarijaS

Pozdravljeni,
2 tedna po operaciji svetujemo več počitka, potem lahko začnete opravljati svoje vsakodnevna opravila in tudi delo, če ni to kakšno fizično težko delo. V tem primeru je oprevanje kakšen teden daljše. Tkovo se preoblikuje dolgo časa, 2 leti. Načelno pa večjih težav po operaciji ne sme več biti.
LP!
****************************************
Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine