Forum.Over.Net

Starševski čvek

Jabolčni zavitek - malo drugače

Default avatar

bo treba sprobat

Kaj , ali nič ne pečete?
Mnjami, pri nas bo tale padel jutri.
Default avatar

kar neki brezveze

Pecemo, ampak klasicen strudelj, to je kar neki. Vsak si izmisljuje neke nove recepte in ta je se slabo napisan. Na koncu diabeticno sladilo, te prosim no.
Default avatar

šlampasto

Diabetična sladila danes niso več umetna sladila, ampak druge vrste sladkorji, tudi taki brez kalorij.

Samo napisan je pa res šlampasto, namesto za testo piše za nadev, namesto za nadev pa poleg tega pa še ...
Default avatar

hhm

že,že, ampak vsi ti "umetni sladkorji" imajo ogaben okus...
Default avatar

šlampasto

hhm je napisal/a:
To niso umetni sladkorji, to so naravni sladkorji, le da so molekulsko drugačni in pridelani na malo bolj normalen način. In imajo čisto nevtralen okus, samo nekateri niso tako zelo sladki kot navadni beli sladkor.
Default avatar

hhm

šlampasto je napisal/a:
aha, torej nimajo ogabnega okusa, ker so "molekulsko drugačni":-)))
Default avatar

leeleenepr

šlampasto je napisal/a:
Teza, da naj bi bil umeten sladkor pridelan na malo bolj normalen način od naravnega sladkorja, je milo rečeno čudaška.
Default avatar

JABOLKA še drugače

Če sploh kdo letos ima jabolka, jih lahko takole koristi brez vsakega testa in brez pečice. Odlično, hitro in brez sladkorjev.
3 jabolka, 1 zrela banana, žlica masla, cimet, rozine po želji, narezani oreščki po želji, velika teflonka

Olupana jabolka damo na četrtine in na drobno nakrhljamo. Banano olupimo, narežemo na kolobarje. Maslo spustimo, da postane vroče, damo gor jabolka, jih malce pečemo, da dobijo zlato rjave robove, nato dodamo banano in cimet ter premešamo, da banana postane malce mehka. Vse ostalo je stvar variacij. Odlično gre tudi k sladoledu (enako kot štrudl). Če je banana dovolj zrela, bo tudi največjim sladkosnedom sladica dovolj sladka brez vseh sladkorjev, če pa bi že morala kaj dodajati, bi pa med ali javorjev sirup.
Default avatar

ogromno sladkorjev

JABOLKA še drugače je napisal/a:
Ja, sladica bo tudi brez medu in javorjevega sirupa dovolj sladka zaradi banan, ampak ni pa res, da ne vsebuje sladkorjev. Je res brez DODANIH sladkorjev, ampak banane vsebujejo ogromno sladkorja, sploh če so bolj sladke. Meni ni jasno, zakaj sploh dodajate neka sladila in toliko sladkorja v sladice. A če pojeste jabolko, vam je premalo sladko? Ne? Če jabolko spečete, bo sladko še veliko bolj, v testo pa tudi ni treba dodajati sladkorja.
Default avatar

JABOLKA še drugače

ogromno sladkorjev je napisal/a:

Pišem o dodajanju sladkorjev, če prebereš zadnji stavek do konca. Ne pišem pa o hrani brez sladkorja, ker pol bi pisala, kako si lahko za desert spečemo radič. Pa ni treba zdaj hodit iskat, če radič ima kaj cukra ali ne.
Default avatar

resinni

ogromno sladkorjev je napisal/a:
Vse to je res. Ampak jaz jem sadje, kot sadje (surovo) in v njem uživam. Ko pa jem sladice, si pa želim sladice, SLADKE, zelo sladke, in naravni sadni sladkorji te sladkobe ne dajo. Tudi med, javorjev, agavin in ne vem kakšen še sirup, pristnega okusa sladice ne dajo. Če torej dodatno ne osladiš, ješ pečeno sadje, ne pa sladico. Tudi ok, če imaš to rad. jaz ne, imam raje surovo daje. Umetna sladila so pa itak zanič in daleč od tega, da ljudem ne povzročajo takih in drugačnih težav.