Med.Over.Net

Delovno pravo in zaposlitev

Odgovarjajo: dr. Blaž Kovačič Mlinar, odvetnik

Potrebujete informacije o zaposlitvi, službi, pogodbah, odpuščanjih, pravicah in dolžnostih? Na tem forumu boste našli vse potrebno o zaposlitvi.

dr. Blaž Kovačič Mlinar , odvetnik

Kovacic-Mlinar

Specialist za kazensko pravo (kazenski zakon in kazenski postopek, gospodarsko kazensko pravo). Na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani je diplomiral leta 1998, bil asistent-stažist na Katedri za kazensko pravo Pravne fakultete Univerze v Ljubljani in se leta 2005, po opravljenem pravniškem državnem izpitu zaposlil v Odvetniški družbi Čeferin, kjer je ukvarjal s kazenskim in ustavnim pravom. Istega leta je tudi postal doktor kazenskopravnih znanosti z disertacijo “Strukturna in vsebinska nasprotja teoretičnega modela mešanega kazenskega postopka. V letih 2006 do 2008 je deloval na Inštitutu za kriminologijo in 2011 pridobil naziv odvetnik-specialist za kazensko pravo (kazenski zakon in kazenski postopek) in začel s samostojno odvetniško prakso. Je avtor in soavtor številnih znanstvenih, raziskovalnih in strokovnih del, predvsem s področja kazenskega prava ter izpraševalec za področje kazenskega prava na pravniškem državnem izpitu. Je predavatelj in nosilec predmeta "Kazensko in kaznovalno pravo" na Fakulteti za management in pravo (MLC) v Ljubljani. Leta 2017 je pridobil naziv docent za področje pravo.

Bolniška več kot 30 dni

Default avatar

MILU1

Pozdravljeni!
Osebni zdravnik mi je rekel, da sem v depresiji in mi predpisal Helex . Po 1tedenski kontroli mi je predpisal še Ecytaro in dal napotnico (hitro) za psihiatra. Naročena sem šele decembra. Naslednji teden moram nazaj na kontrolo k OZ.. v bolniški sem teden dni... bom morala vmes nazaj v službo..medtem.ko čakam na specialistični pregled? ..ali mi lahko OZ podaljša bolniško do psihiatra? Kolaps, panični napad sem doživela v službi in bila iz del.mesta prepeljana k zdravniku.
Hvala za informacije
Default avatar

danijelaaa

Družinski zdrvnik ti za več kot 30 dni ne more napisat bolniške. Predlog za bolniško se pošlje na komisijo, katera presodi o potrebi bolniške in jo podaljša ali prekine.

Lp, Danijela
Default avatar

Nyc984

Ne bom odpiral nove teme ker je to kar imam za napisat skladno.Imam hernijo leva stran zaradi bolečin odšel k zdravniku in preden,da bi bil mesec v bolniški prekinil,kljub bolečinam čez dan,kako naprej ponoven obisk zdravnika,ali lahko,da osebni zdravnik na komisijo papirje za hernijo in mnenje ortopeda (vsi ti papirji stari cca1 leto)