Potovanja.Over.Net

Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

SLO 11. na top 20 najlepših držav na svetu

Default avatar

i love slovenija

Sodržavljani/ke lahko smo veseli in ponosni,saj smo skupaj ustvarili čudovito domovino,ki je v svetu zelo priljubljena.

Slovenija je med najlepšimi
Slovenijo so popotniki uvrstili na 11. od 20. mest, popotnike pa je prepričala s šarmom, manjšimi gradovi in naravnimi lepotami (Triglav, Postojnska jama, Bled).
Italija je pred nami, Hrvaška pa za Slovenijo na seznamu 20. najlepših držav na svetu.
Pri založniškem podjetju, ki za več kot 200 držav po svetu izdaja turistične vodnike Rough Guides, so uporabnike prosili, naj glasujejo za najlepše države sveta. Glasove so začeli zbirati pred tremi leti, podjetje pa je na podlagi glasov, ki so jih prejeli po twitterju in facebooku, te dni znova objavilo seznam 20 najlepših držav na svetu. In med prvo dvajseterico se je znašla tudi Slovenija.

http://novice.over.net/clanek/zanimivo ... najlepsimi
Default avatar

nekaj mi ni jasno

Nekaj mi nebo nikol jasno pri teh razvrstitvah. Kako lahko primerjaš USA z Italijo ali kaj šele Slovenijo? Samo kalifornija ima vse to kar ima Italija, kje so še vse ostale ameriške države od ledene Aljaske do puščavskega Texasa.

Na kratko, nemogoče je tako razvrščat držav. Če ljudje ne bi toliko gledali na meje (ki pri naravi nimajo nobene veze) bi bil svet veliko lepši.
Default avatar

težko se primerja

nekaj mi ni jasno je napisal/a:
To je res skoraj nemogoče primerjat ;).
Ne vem, zakaj vedno pri Sloveniji pokažejo Bled. Saj nimam nič proti Bledu, a Bled še zdaleč ni najlepša stvar v Sloveniji.
Default avatar

nekat

Nekaj čez sto ogledov in trije odgovori... Na temo, ob kateri bi se morali veseliti, biti ponosni, si reči: "Yes! Rad/a imam to malo zaplato zemlje!"
Na teme, kjer se da izpihati svoj gnev, zamere, uporabiti zmerljivke, poniževalen ton, kjer teče kri, grizejo psi, politiki ali razočarane gospodinje... Pa tisoči ogledov in stotine komentarjev.
Default avatar

ni problem v tem

nekat je napisal/a:
Takšne lestvice so ponavadi itak samo podplačane. Strinjam se da je Slovenija lepa, ampak če bi malo potovala po svetu, bi videla takšnih in drugačnih pokrajin še pa še. Problem je ker je veliko lepih koncev na svetu neobljudenih in ne-turističnih, kar pa ne pomeni, da tam narava ni lepa. Niso vse države turistične, a veš. Zakaj se recimo Gruzija nikol ne znajde na tem seznamu?
Default avatar

Nikolaj1231

Slovenija med 20 najlepših držav na svet. Newem kako lahko primerjaš recimo Ameriko s Nemčijo in pol še Sloveniji... To je nemogoče ocenit. Ko sem npr jaz potoval v Budimpešto sem nekje videl, da je 2 najlepše mesto v Eu nekje pa 23

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net