Med.Over.Net

Delovno pravo in zaposlitev

Odgovarjajo: dr. Blaž Kovačič Mlinar, odvetnik

Potrebujete informacije o zaposlitvi, službi, pogodbah, odpuščanjih, pravicah in dolžnostih? Na tem forumu boste našli vse potrebno o zaposlitvi.

dr. Blaž Kovačič Mlinar , odvetnik

Kovacic-Mlinar

Specialist za kazensko pravo (kazenski zakon in kazenski postopek, gospodarsko kazensko pravo). Na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani je diplomiral leta 1998, bil asistent-stažist na Katedri za kazensko pravo Pravne fakultete Univerze v Ljubljani in se leta 2005, po opravljenem pravniškem državnem izpitu zaposlil v Odvetniški družbi Čeferin, kjer je ukvarjal s kazenskim in ustavnim pravom. Istega leta je tudi postal doktor kazenskopravnih znanosti z disertacijo “Strukturna in vsebinska nasprotja teoretičnega modela mešanega kazenskega postopka. V letih 2006 do 2008 je deloval na Inštitutu za kriminologijo in 2011 pridobil naziv odvetnik-specialist za kazensko pravo (kazenski zakon in kazenski postopek) in začel s samostojno odvetniško prakso. Je avtor in soavtor številnih znanstvenih, raziskovalnih in strokovnih del, predvsem s področja kazenskega prava ter izpraševalec za področje kazenskega prava na pravniškem državnem izpitu. Je predavatelj in nosilec predmeta "Kazensko in kaznovalno pravo" na Fakulteti za management in pravo (MLC) v Ljubljani. Leta 2017 je pridobil naziv docent za področje pravo.

Kazen za neupoštevanje varstva pri delu po pisnem opominu

Default avatar

Krisss

Sedaj nevem kaj naresti. Prvo da povem sem v osebnem stečaju drugo delam za večjo firmo v Sloveniji preko agencije seveda. Avgusta se mi je dogodil neljubi dogodek za katerega vsaj polovično jaz prevzemam odgovornost. No problemi so se začeli že na začetku naj povem da me niso spustili z poškodbo takoj na urgenco dokler se izjava ni spremenila,tako rekoč izsilili so spremembo izjave pod bolečino. no sedaj sem še zmeraj na bolniški od prvotne lažje poškodbe kot so oni navajali je UZ pokazal da gre za težjo poškodbo pri delu, pred 1 tednom dni sem na dom prejel. Opomin češ da so se odločili da mi zaradi neupoštevanja varstva pri delu dajo ta opomin. pisno priporočeno vse tako kot mora biti razumem. no včeraj pa sem prejel klic iz agencije da zadeva ni zaključena ter da moram plačati kazen ker naj bi naredil tudi škodo podjetju ( navajajo ceno 1500€ za eno ograjo katero jim jaz popravim za 100€ brez problema) Ali lahko to naredijo da mi po (tako sem vsaj jaz mislil) opominu se spominjo da dajo še denarno kazen. ter še večje vprašanje ker ne povejo točno koliko naj bi znašala kazen ter to da mi pisno še niso poslali pisma lahko že v petek ob plači vzamejo denar. in če se to zgodi kaj lahko jaz naredim ? že tako me stečajni upravitelj drži ( da ne rečem za kaj). Kazen bi tako še bolj pripomogla k temu da se moje materialno stanje poslabša da ne govorim o temu da Stečajni upravitelj zahteva gotovino katere jaz nikoli nisem prejel ( regres - boni ) ali lahko to zahteva da če jaz dobim polovico regresa v bonih da on od mene zahteva gotovino in ne kartice? Uglavnem katastrofa sem počasi že na koncu z živci in res nevem kaj naresti