Forum.Over.Net

Odškodnine in zavarovalnine

Odgovarjajo: Dorian Planinšec​, univ. dipl. pravnik

Upravičenost do odškodnine

Default avatar

Biker-dom

Pozdravljeni
Hčerka se je poškodovala na plačljivi organizirani vadbi po nadzorom vaditelja v enem od ljubljanskih športnih društev. Ob izvedbi salte na trampolinu se je ob doskoku opotekla in ujela na roke. Pri tem se je težje poškodovala.
Po zaključeni rehabilitaciji sem na zavarovalnico, pri kateri ima društvo sklenjeno zavarovanje (sklepam, da mora društvo za izvajanje te dejavnosti imeti zavarovano odgovornost) vložil odškodninski zahtevek. Od zavarovalnice sem dobil odgovor, da ni zaslediti krivde njihovega zavarovanca za škodni dogodek ter da njihova krivda ni objektivna in tako zavračajo plačilo odškodnine.
Jaz se s to obrazložitvijo ne strinjam. Če ne drugega imam nekaj očitkov glede nadzora vadbe, čeprav mislim, da tu sploh ne gre za to, ali je kdo kaj storil narobe. Menda je zavarovanje odgovornosti namenjeno ravno za take primere.
Kakšno je vaše mnenje?

LP M
Default avatar

Jure Peer

Pozdravljeni!
Načeloma ima zavarovalnica prav. V primeru črpanja odškodnine iz naslova odgovornosti mora biti za nastanek nezgode odgovoren organizator - vaditelj. Ne glede na to da ni bilo pravilnega nadzora, vaditelj poškodbe-nezgode nebi moral preprečiti. V vašem primeru je žal zelo težko odčitati odgovornost športnemu društvu. Do nezgode je prišlo pri seskoku in pri tem se je ujela na roke. Odgovornost športnega društva bi bila lahko le v primeru, če npr. blazine nebi bile ustrezne. Za natančno preučitev bi potreboval odklonitev zahtevka in vašo prijavo nezgode (odškodninski zahtevek).
Lep pozdrav,

Jure Peer
G: 030 707 001
Jure Peer
G: 030 707 001
Default avatar

biker-dom

Zaenkrat hvala.

Moderatorji

Dorian Planinšec​ , univ. dipl. pravnik
Visoka odškodnina Planinšec