Recepti.Over.Net

Prehrana in kulinarika

Odgovarjajo: Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka , s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano

Vesna Feelgood

Vesna Milenković je dinamična in polno zaposlena mati dveh otrok, ki si je profesionalne izkušnje nabirala na različnih področjih – po duši naravoslovka, ki je pristala v ekonomski stroki in s svojo sposobnostjo improvizacije uspešno združuje različna znanja. Na področje prehrane jo je pripeljala stiska ob spoznanju, da je njen novorojeni sin hud alergik. Postopno se je sinovo zdravje izboljševalo, alergije so pojenjale, znanje s področja prehrane in »alternativnega« kuhanja pa raslo. Ima bogate osebne izkušnje, ji jih z vami deli na forumu Prehrana, Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa in v posebni sredini rubriki na portalu za Recepte. Vesna je prehranska svetovalka in to počne z velikim veseljem. S svojim občutkom za posameznika in s strokovnim znanjem lahko ponudi oporo in razumevanje na poteh sprememb, ki nikoli niso lahke. Vesna ni profesionalna kuharica in tudi ne pretirana ljubiteljica preživljanja časa ob štedilniku. In ravno zato je specializirana mojstrica reševanja vsakodnevnih prehranskih zagat. Vesna pravi: “Obožujem okusno, zdravo hrano, ki se jo hitro pripravi, s slastjo poje in nato posveti še drugim pomembnim rečem v življenju.” Pomaga vam najti odgovore na vprašanje KAKO? To vprašanje se postavi, ko izveste »kaj« in »zakaj« je potrebno nekaj narediti. Vesna poskrbi, da boste lahko vse odgovore lažje prenesli v svoj vsakdan.

Recept za bolj "kremasta" osja gnezda/ferdinanda

Default avatar

Sladkosneda

Navdušila so me osja gnezda, ki jih prodajajo v znani pekarni Ž in bi jih rada naredila tudi doma. Prvič sem poskusila narediti osja gnezda po tem receptu:
Testo:
1/2 kg moke
1 celo jajce
2 dl mleka
10 dag margarine
1/2 paketka kvasa

Krema:
20 dag sladkorja
2 rumenjaka
vanilijev sladkor
20 dag margarine
rozine

Niso bila slaba, smo jih seveda brez težav pojedli :-) , a če jih primerjam s tistimi iz Ž, so bila preveč "pusta", nič kremasta, da bi se med sabo prepletala krema in testo. Zdi se mi, da bi krema morala biti drugačna, ne zgolj sladkor, jajce in margarina. Pri iskanju drugih receptov za gnezda sem nekje zasledila, da so dodali smetano...

Imate kakšen nasvet, kako "izboljšati" zgornji recept brez prevelikih komplikacij z eksotičnimi sestavinami?
cron