Forum: Prehrana in kulinarika

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka , s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.

Recept za bolj "kremasta" osja gnezda/ferdinanda

Odgovori Nova tema
Default avatar Sladkosneda 11 Sep 2017 11:59

Navdušila so me osja gnezda, ki jih prodajajo v znani pekarni Ž in bi jih rada naredila tudi doma. Prvič sem poskusila narediti osja gnezda po tem receptu:
Testo:
1/2 kg moke
1 celo jajce
2 dl mleka
10 dag margarine
1/2 paketka kvasa

Krema:
20 dag sladkorja
2 rumenjaka
vanilijev sladkor
20 dag margarine
rozine

Niso bila slaba, smo jih seveda brez težav pojedli :-) , a če jih primerjam s tistimi iz Ž, so bila preveč "pusta", nič kremasta, da bi se med sabo prepletala krema in testo. Zdi se mi, da bi krema morala biti drugačna, ne zgolj sladkor, jajce in margarina. Pri iskanju drugih receptov za gnezda sem nekje zasledila, da so dodali smetano...

Imate kakšen nasvet, kako "izboljšati" zgornji recept brez prevelikih komplikacij z eksotičnimi sestavinami?

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh