Med.Over.Net

Astma in druge pljučne bolezni

Odgovarjajo: Prof. dr. Mitja Košnik, dr. med.

Astma je ena izmed najbolj pogostih kroničnih bolezni po vsem svetu. Danes jo lahko učinkovito zdravimo in večina bolnikov lahko doseže dobro urejenost svoje bolezni. Ocenite urejenost svoje bolezni in se pogovorite z zdravnikom.

Prof. dr. Mitja Košnik , dr. med.

Mitja_Kosnik

Otezeno dihanje

Default avatar

Misika1234

Lepo pozdravljeni!
Imam eno vprasanje in sicer:
Konec julija sem zacela mocno kasljati, to so bili napadi suhega kaslja predvsem zvecer in ponoci do te mere, da sem tudi bruhala, to je trajalo nekje dva tedna, prisotno je bilo tudi piskanje in hropenje, dobila sem berodual inhalator, ki je zadevo umiril. Tudi veliko brezbarvne sluzi sem izkasljevala. Stanje se je potem umirilo, zdaj pa ze spet en teden poslabsanje, veliko sluzi izpljuvam, sluz je brezbarvna, ponoci me okoli dveh zbudi hropenje in piskanje ter tezko dihanje, ko si vpiham berodual se stanje popravi in se potem tudi izkasljam in hropenje mine. Ne vem ce to kaj pomeni, a zdi se mi da je slina taka mehurckasta, je pa normalne barve. V prsih cutim neko tezo, kot da me nekaj stiska, obcasmo se mi zvrti. Malo sem tudi utrujena, hitro se zadiham, sem kadilka, vendar ne kadim dosti-do 5 cigaret, v kratkem bom prenehala. Ali bi lahko to bila astma ali kaj drugega? Imam tudi obcasne panicne napade, vendar po moje to ni povezano. dvemi meseci so mi poslusali pljuca in je rekla da so cista. Prosim za hiter odgovor, ker me zelo skrbi, hvala in lp!
Default avatar

Mitja_Kosnik

Spoštovani,
to bi precej verjetno lahko bila astma. Predlagam, da vam osebni zdravnik predpiše zdravila za astmo, potem se pa čimprej naredi diagnostični postopek. Če še imate Berodual, ga kar vzemite ob težavah.
LP
MK