Starševski čvek

omotičnost, vetoglavica, glavobol, bolečine v vratu...

Default avatar
LP,
že približno mesec dni doživljam napade omotičnosti in zaspanosti, pogosto imam vrtoglavico ter bolečine v hrbtenici ter vratu. Meril sem si krvni tlak katerega imam 110/44 , kar pa se mi zdi precej nizek zame saj sem ga imel vedno vsaj 130/60 ali višje. star sem 22 let, in res da v službi večino časa presedim za računalnikom, ampak se trudim vsak dan ukvarjati s športom vsaj 1h (hoja, tek...). nekako mislm da bi lahko bil krivec nizek krvni tlak, ampak kljub pitju kave ter korenčkovega soka se stvar ne izboljša (zadnje 3 mesece kave nisem pil). Morda kakšne podobne izkušnje? kaj bi lahko bilo? Naj povem še da me zaspanost običajno mine po cca. 10min ampak vrtoglavica je prisotna večino dneva.

Pozabil sem omeniti še da sem v tem obdobju vsak dan krvavel iz nosu, ponavadi tudi 3x.

Hvala za odgovore!
Default avatar
Pojdi k zdravniku in pojasni simptome.
Ko sem imela podobne, a ne tako hude, in pri 2x več letih, so mi pojasnili, da je zaradi obrabe vratne hrbtenice.
A tukaj lahko le ugibava. Pojdi k zdravniku!
Default avatar
Little Finger je napisal/a:
Vratna hrbtenica, predvsem pri delu z računalnikom, položaju glave, spremembi vremena,...
Delaj vaje za vrat-sprostitvene ter posebne vaje leže in kasneje sede za obvladovanje omotice,..TO NAJVEČ POMAGA. (modra zloženka)
Sedeče delo za računalnikom je dolgoročno velik minus za zdravje(vrat, hrbtenica)-strup.
Default avatar
k zdravniku je napisal/a:
Jaz pa zaradi pritiska hrbtenice na spinalni kanal..nekaj takega, in je vplivalo na pretok v glavo..ampak nisem pa krvavela iz nosu.
Dobila sem napotnico za fizio in delam vaje za vratno hrbtenico, stara sem 40..malo pomaga.
Default avatar
Trewq je napisal/a:
Vaje izvajaj redno, pravilno in doživljenjsko. Druge ni. Zbrskaj najboljše vaje!
Spinalni kanal mora bit "prehranjen", drugače se invalidno konča, vzami stanje zelo resno!
Default avatar
Glede na to, da si še dokaj mlad, ni nujno, da bo rtg pokazal kakšne posebne spremembe na vratni hrbtenici, čeprav ti priporočam, da greš slikat vratno hrbtenico. Bolj verjetno se mi zdi, da gre za preobremenjene vratne mišice zaradi dela z računalnikom. Naredili so se mišični vozli, t.i. trigger points. Pomaga trigger point terapija, nekaterim tudi Bowenova terapija. Od športa priporočam plavanje, a ne "žabice", ta ni dobra za vratno hrbtenico.
Default avatar
najbrž_to je napisal/a:
Nisem vedela da je tako resno, priznam da vcasih ne telovadim tudi po 14 dni, ker nimam tezav in se polenim..potem se spet zacne in spet vzamem resno, kaksne vaje naj se delam? Razen te od fizio?
Default avatar
Trewq je napisal/a:
Prosim te vzami zelo resno, kar pomeni delaj vsaj 3x na dan vaje.
Kaj so ti rekli katere vaje(raztegovalne, sprostivene,..) in na katerem predelu točno se to dogaja. Od tega je odvisno glede vaj.
Ena navadna a zelo obetavna vaja, ki ne škodi!
Usedi se na stolico, noge ob stolici oz rahlo narazen. Potem greš z rokami po nogah do tal in nazaj gor, tla takni z dlanmi, to je tvoj končni cilj. Če si predstavljaš tvoj zgornji del telesa je na kolenih oz vmes ko greš počasi navzdol.

Drugo pomembno, pij dosti tekočine -vodo, čaj. Pa juho -domačo. Mleka se izogibaj, da se ti ne naloži kalcinat vmes po hrbtenici, potem je konec!
Premalo tekočine pripelje tudi do te situacije, problem spin.kanala.
Default avatar
Finger slabokrven si
3x na dan kri zgubljat ne gre.
Pojd na net za zelez k ti manjka
Default avatar
Se opravicujem za vtikanje v temo.
Zanima me le, ce so mrtvi prsti na rokah, izpadanje las in slabo pocutje lahko tudi razlog obrabljene oz. poskodovane vratne hrbtenice?
Hvala za odgovor, avtorju posta pa zelim veliko zdravja.
Default avatar
Jaz bi vsakemu, ki ima bolečine v vratu priporočala, da opravi MR vratne hrbtenice. Tudi jaz sem mislila, da so bolečine v vratu nedolžne in se tolažila, da je to od sedečega dela, pa da me je klima napihala. MR je pokazal vkleščen in stisnjen vratni živec. Ne se s tem igrat.
Default avatar
nagajivkaxxl je napisal/a:
Kdo bo tebe resno jemal samo ime pogledaš pa že veš da si troll
Default avatar
mala izvini je napisal/a:
Ma daj no. Kaj ima veze ime z izvidom MR? Mogoče bi še morala dodat, da mislim tiste z dolgotrajnimi bolečinami v vratu.
Me lahko prosim razsvetliš v moji nevednosti-kaj pomeni troll?
Default avatar
nagajivkaxxl je napisal/a:
Kaksne pa so bile tvoje tezave, pocutje in kako se zdravis?
Kam si sla na MR? Te je napotil zdravnik?
Default avatar
mr mr je napisal/a:
Bolečine v zatilju, slabo gibljiv vrat, pritisk v glavi od vratu navzgor in za očmi, težave z vidom, sluhom in ravnotežjem, mravljinčenje zadnjih dveh prstov na rokah in mrtvenje roba dlani od mezinca do zapestja. Ni rečeno da je vse od vkleščenega vratnega živca. Je tudi sum na nevroborelizo. Čakam na preiskavo likvorja. Počutje? Zraven vseh težav še nenormalna utrujenost. Trenutno imam Aspirin protect in B-kompleks. Čakajo me še terapije za hrbtenico.
Na MR glave in vratne hrbtenice sem bila v MB (MDT&T). Nevrolog me je napotil tudi k ortopedu in ker imam 1. klaso osebnega zdravnika, sem ga prosila za napotnico MR vratne hrbtenice. Tako sem na 1.pregled k ortopedu že nesla zraven izvid MR in pridobila 3 meseca tavanja v temi za postavitev ene od diagnoz.
Default avatar
nagajivkaxxl je napisal/a:
Jaz imam cisto iste simptome kot jjh navajas, bila sem samo na rtg vratne hrbtenice., kjer je pokazalo rahlo stenozo. Kako naj dobim napotnico za mri, ne morem rect, da sem na forumu prebrala. Kaj pocnes zdaj, je potrebna operacija, kaksna je prognoza?
Default avatar
Istok je napisal/a:
Prosi osebnega zdravnika, da ti napiše napotnici za MR vratne hrbtenice pa tudi glave. Jaz sem namreč prvo opravila CT glave, ki ni nič pokazal. Potem sem prosila osebnega zdravnika za napotnico MR glave z obrazložitvijo, da vem, da je nekaj hudo hudo narobe z mojim zdravjem. MR glave je pokazala veliko hiperintezivnih žarišč demienilizacije ( razpadanje tkiva) bele možganovine. Napotil me je k nevrologu, ki je posumil na boreliozo ( je bila potrjena) in na težave s hrbtenico, ter me napotil še k ortopedu. Ortoped me je z izvidom MR vratne hrbtenice napotil k nevrokirurgu, ki je predlagal terapije, za operacijo se ni odločil, ker ne bi nič pomagalo. Imam namreč tudi obrabljena vretenca in stenozo spinalnega kanala. Zahteval je še pregled likvorja, ker sumi na nevroboreliozo. Kako bo potekalo zdravljenje naprej, ne vem.
MR je najboljša, ker se tukaj res vse lepo vidi. Če imaš dobrega osebnega zdravnika ne bi smelo biti težav glede napotnic. Ko boš pa imela izvide, pa te naj napoti naprej do ortopeda in nevrologa, če bo potrebno. Ortoped bo na podlagi izvida MR vratne hrbtenice odločil ali je potrebno mnenje nevrokirurga.
Avtor oprosti, da sem ti zasmetila temo. Mogoče pa bodo komu drugemu tudi prav prišle dodatne informacije.
Default avatar
Pozdravljeni
Tudi jaz imam ze vec ket tezave z vrtoglavico. Hodila sem od poncija do pilata pa nisem dobila odgovora kaj bi lahko bilo narobe. Da skrajsam... Vse skup se je zacelo, ko sem delala trebusnjake drzeci se za vrat. Od takrat imam bolj ali manj pogoste vrtoglavice. Zanima pa me sledece. Moj osebni zdravnik me nikoli ni dal na mr vratne hrbtenice,nekateri pravijo da nima teh pooblastil. Kako naj pridem do mr pregleda vratne hrbtenice. Res vec ne cem kaj se naj naredim....
Hvala cam za pomoc
Default avatar
Ta vaja je strup za vratno hrbtenico.
Tudi meni je moja rekla, da mi ne more izdat napotnice za MRi. Eni pa jo očitno dobijo. Jaz sem dobila napotnico za nevrologa, on pa me je poslal naprej. Ampak to vse skupaj lahko traja eno leto. Zelo zateži tvoji osebni glede vrtoglavic. Mogoče bo šlo hitro.
Default avatar
Lahko ti manjka samo tekočine in železa.
Vsekakor preveri pri zdravniku.