Starševski čvek

A mama zagovarja hčerko, ki krade po trgovinah?

Default avatar
Ne, ugovarja nepravilnemu postopku tako varnostnika kot tudi policije.
Default avatar
Barca je napisal/a:
V redu, ampak če policija in varnostnik ne lažejo (in zakaj bi?), njen otrok krade po trgovinah.
Default avatar
Barca je napisal/a:
Podobno kot Janković.
Default avatar
Če bi moja hčerka kradla po trgovinah, bi jaz želela, da bi se počutila neprijetno, prestrašeno in ponižano. Mogoče bi si pa za naslednjič zapomnila in tega ne bi več ponovila.
Default avatar
berem in mi ni jasno je napisal/a:
Nesporno dejstvo naj bi bilo, da je hči stara 13 let - kar pomeni, da je brez staršev/skrbnikov varnostnik ne bi smel niti vprašati, kako ji je ime, ampak omogočiti, da pokliče starše in skupaj z njimi opraviti zaslišanje, pregled in poklicati policijo.
Dodatno pa še - mami naj bi varnostnik izjavil, da je hčerka prstan odvrgla pred vhodom, za policijski zapisnik pa, da mu ga je sama izročila.
Default avatar
Če je bilo vse tako jasno kot solza, zakaj ni preprosto zavrtel posnetka še mami? In policistom?

Ti varnostniki res igrajo bogove. Od kolegice sin je nekaj ukradel - ona je pa delala v sosednjem lokalu, torej par metrov stran. Sin je povedal, da je mama tam in v službi (v bistvu je prišel k njej v službo, ona pa mu je dala denar, da gre v sosednjo trgovino na sladoled). Ampak ne, najprej so ga tako kot to deklico odpeljali v skladišče, tam ga je varnostnik maltretiral, poklicali so policijo, ona je za vse skupaj izvedela šele po zaključenem postopku - ko jo je prišla iskat ena od zaposlenih v tej trgovini, češ, kakšna galama zaradi enih čigumijev ali karkoli je že bilo, tamali cel v solzah in prestrašen, star je bil drugi, tretji razred. Noro no. In potem ga ni mogla še ona za ušesa, če je bil že cel scagan (pa bi ga, takrat fizično nasilje še ni bilo prepovedano).

Nakar mi pravi kolega, da ga je obrtnik nategnil za dva jurja in pol in so na sodišču rekli, da je to prenizek znesek in se s tem ne bodo ubadali. A ne me jebat.
Default avatar
Po moje je mala ukradla prstan in ga pred trgovino odvrgla, ko jo je postalo strah..ne verjamem, da bi si varnostnik izmislil..
Zdaj sicer pravi, da ji ni vsec postopek, nikjer pa ne pise..kaj ona misli, mama..ali je ali ni hci kradla.Iz malega raste veliko.
Default avatar
tok od mene je napisal/a:
Kaj pa, če ne bi kradla in bi jo po krivici takole za kravateljc?

In zakaj so do odraslih normalni? Mojemu očetu je piskala stara jakna, ki jo je imel oblečeno - varnostnik je lepo vljudno pristopil in ga prosil, če lahko pogleda, v čem je problem. Moral je pokazati vse žepe, nato so se opravičili, ga izpustili, je spet piskalo in so ga še enkrat prijazno povabili ... potem je nekemu veleumu vendarle padlo na pamet, da je nesel jakno do senzorjev in so pregledali jakno, našli eno neodstranjeno zaščito in mu je deaktivirali.
Ko se mu je to zgodilo v Nemčiji, ampak s stvarjo, kupljeno pri njih, so mu dali pa še darilni bon.
Default avatar
Reklamna je napisal/a:
Ful dobro, potem se lahko po mili volji izživljajo nad kupci in naknadno "hodijo pred trgovine po robo, ki naj bi jo zasačeni kupci menda odvrgli". V tem primeru smo vsi lahko tatovi.
Naj bi zavrtel posnetek, če je res kaj videl. Tudi če je videl narobe.
Default avatar
če je vse tako jasno je napisal/a:
Mogoče je pa ta obrtnik ravno tako začel s krajo žvečilnih v trgovini. Otrokom je nujno treba dopovedati, da je vsaka kraja nesprejemljiva! Je pa po mojem mnenju to naloga staršev. Žal pa ti pogosto ne odreagirajo pravilno, češ saj je samo žvečilni.
Default avatar
Menim, da je hčerka ukradla prstan, varnostnik ji je sledil iz trgovine, tam jo je zaustavil in punca je prstan iz žepa vrgla na tla.
Zaradi napačno izvedenega postopka pa so se starši odločili, da bodo zadevo izpodbijali oz. tožili trgovino.

Glede na to, da je varnostnik prstan pobral s tal hodnika in so bile prisotne tudi njene prijateljice, ki niso zanikale, da je prstan bil na tleh, ni zgodilo, je jasno, da je "padel" iz njenega žepa.
Default avatar
tamala je kradla je napisal/a:
Pišeš sicer nerazumljivo, da boh pomagej, ampak iz česa ti razbereš, da prijateljice niso zanikale, da je bil prstan na tleh? Ker ne piše izrecno, da bi karkoli zanikale?
Default avatar
Obrtnik žvečilni je napisal/a:
Mogoče.
Ampak če varnostnik trdi, da je videl na posnetku, da krade (in očitno nekaj je videl, če je ostale punce izpustil), zakaj ni še enkrat zavrtel posnetka? In bi bilo dilem konec.
Default avatar
berem in mi ni jasno je napisal/a:
Ti jaz povem, da imajo v mariborskem europarku zaposlene zelo arogantne, nadute, nesramne tako varnostnike kot varnostnice.
Sem imela spor z varnostnico, ki sem jo zasačila v eni izmed trgovin, kako "špega" v kabine, medtem, ko se punce preoblačijo, z izgovorom, da dve ne smeta biti v isti kabini. No, s hčerko sem bila v kabini jaz, ker je hčerka želela, da ocenim, kako ji neka obleka pristaja. In tudi, če je res, da dve osebi ne smeta biti v eni kabini, bi to lahko povedala skozi zaveso, nobene potrebe ni, da jo odgrne in zija noter, medtem, ko je punca na pol naga.
Nadalje, enkrat me je varnostnik nagnal iz hodnika europarka (ne iz trgovine), ker sem imela v torbi (!) čivavo, ki je imela samo dober kg. Ker je že nekaj časa od tega, se ne spomnim več dobro ampak vem, da se mi je nekaj zlagal, da je baje vodstvo europarka sklenilo ne vem kaj. Ko sem se pritožila, so mi potrdili, da je izjava varnostnika bila laž (dokaz, da varnostniki lažejo) in se mi opravičili.

Tako da dam tej mami popolnoma prav in tudi punci verjamem, da ni kradla.
Default avatar
tok od mene je napisal/a:
In če ne bi kradla in bi bila obtožena po krivici? Bi si tudi želela vse to?
Mene je tudi enkrat varnostnik kot zločinca odpeljal v svojo sobano na zaslišanje, tudi jaz sem se počutila neprijetno in ponižano in ukradla nisem ničesar. Torej?? Takrat sem sklenila, da nikoli več ne grem z varnostnikom nikamor. Naj me pregleda na licu mesta pred vsemi kupci, naj vsi vidijo, kako v trgovini delajo s svojimi strankami. Ne pa da te odpelje kot zločinca in v očeh vseh, ki so zadevo videli, ostaneš zločinec, pa če to si ali nisi. Aja, moja izkušnja je iz Merkatorja.
Default avatar
če je vse tako jasno je napisal/a:
Ampak fant je kradel, a ne???
Default avatar
Reklamna je napisal/a:
Ja, zakaj bi si varnostnik izmislil, da je kradla? Ker mu je dolgčas? Toliko jih krade po trgovinah, da si tega ne rabijo nič zmišljevati.
Default avatar
Jaz sem pri 14 ukradla eyeliner..20 let nazaj So me na vratih pricakali, bila sem sama, rekla sta, da stopim z njima nazaj. Sem vedela, zakaj gre, slekla sem jakno, v zepu sem ga imela. Moja izkusnja, zelo prijazna gospoda.. nista klicala policije, niti imena zapisala, rekla sta mi, naj rajsi fante obletavam , kot pa pocnem kaj takega. In sem sla. Nikoli vec nusrm ukradla nicesar. Prvic in zadnjic.
Default avatar
ne verjamem da si je izmislil je napisal/a:
Mogoče pa mora dosegati/ izpolnjevati normo?
Mogoče pa je celo plačan po 'učinkovitosti'?