Forum: Otorinolaringologija

Bolezni, težave, vnetja in bolečine v ušesih, nosu, grlu ter žrelu - zdravljenje bolezni in poškodb glave, grla, vratu, nosu in ušes. Posvetujte se s strokovnjaki otorinolaringologi.

Krvavitev iz nosu

Odgovori Nova tema
Default avatar Lunca123 30 Avg 2017 07:14

Pozdravljeni.vprasala bi vas za oceta.star je 53 let.nikoli nic resno bolan.ima pa nekaj vec odvecnih kilogramov.zadnje dva tedna nenehno krvavi iz desne nosnice.tako mocno da je bil ze 3x pri otologu urgentno.krvni tlak se giblje od nekje 120/ 70 pa obcasno naraste do 160/ 90.med pregledom otolog ni opazil nicesar posebnega v nosu.nobene rane ali pocene zilce.tudi sluznica je lepa.zanima me kam bi ga zdravnik se lahko napotil ce problem ni v nosu ali pritisku.krvavitev tezko ustavi saj je zelo obilna.kaksni so se lahko razlogi za take krvavitve? Hvala za odg in lp

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar TanjaSoklic 7 Sep 2017 11:08

Spoštovani,

verjetno je vzrok res nenaden porast krvnega tlaka - to je bnevarno tudi za možgansko kap ali srčni infarkt. Da bi ugotovili mesto krvavitve, je treba narediti endoskopijo nosu - krvavitve bolj zadaj v nosu se le tako vidijo in prav te so povezane z nenadno zvišanim krvnim tlakom.
Obilna krvavitev, ki se le počasi ustavi, lahko povzroči tudi padec hemoglobina - to naj preveri osebni zdravnik.
K ORL specialistu naj gre gospod neposredno ob krvavitvi ali takoj po njej.

Lep pozdrav,

asist. mag. Tanja Soklič Košak, dr.med.,
specialist otorinolaringolog

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh