Nega, ličenje in style

Odgovarjajo: Anja CajhenLaura Sardinšek, mag. kozm., dipl. m. s.

Poročna obleka z neta ???

Default avatar
Živjo vsi!
Zanima me, če ima kdo od vas izkušnje s kupovanjem poročne obleke na internetu oziroma natančneje na aliexpressu? To je kitajska spletna stran, kar v redu in ugodne stvari, našla sem pa gor prelepo poročno obleko, preprosto, zelooo poceni..še razmišljam o nakupu in bi prosila za izkušnje, če jih ima kdo?

Hvala
Priponke

weddinggown_fitting.jpg
(95.93 KiB)

Default avatar
Pojdi na razprodaje v sloveniji, ali pa kar tako po porocnih trgovinah, ker imajo ogromno oblek tudi znizanih, za izposojo...ni da ni. Nikakor ti pa ne priporocam da narocas preko spleta. Nekaterim se sicer posreci, ampak ne vsem! Jaz imam vecje prsi in mi ogromno oblek sploh ni ustrezalo. Vcasih mi je bila katera fuuuul lepa, ko sem jo dala gor pa fuuuj. Potem mi je pa prodajlka pokazala eno cisto enostavno, sploh mi ni bila vsec in je nisem zelela pomeriti. Prodajalka mi je rekla naj vseeno poskusim in bila sem tako presrecna, da sem jo takoj kupila za 200€ haha
Default avatar
Ne in ne. Fotke na netu so super, ne veš pa kaj dobiš. Ali ti bo prav. Kot bi denar vrgla skozi okno.
Default avatar
Kitajci so itak čisto druge konstrukcije kot mi. Ženske so kot otroci. Majhne, suhe brez prsi. Da o materiali ne govorim.
Default avatar
Znanka naročila. Predvidela čez glavo dosti časa za dostavo plus še veliko rezerve. En popoldne pred poroko je bila prisiljena iti v nakup na horuk čez mejo, ker, presenečenje, obleka ni prišla. Mislim, da je potem vse skupaj zavrnila in imela še obilo preglavic.
Toplo odsvetujem, razen če planiraš reeeees vnaprej in imaš tam 2 leti časa. Na yt so tudi prispevki realnosti in slik iz teh ponudb.
Po moje se boš nasmolila, tako da odsvetujem.
Default avatar
Ne in ne! Obleko je treba prej pomiriti kako ti stoji, važno je, iz kakšnega materiala je. Saj lahko se ti posreči, lahko pa denar dobesedno vržeš proč. Mene je izučilo, sem kupila eno bluzo preko interneta. Na sliki mi je izgledala čudovita, ko sem potipala pa sem videla, da je prav ničvredna cunja. Denar sem vrgla proč!
Default avatar
Če boš imela ohcet, je poročna obleka ena od najbolj pomembnih stvari. Torej, ne sme biti kar nekaj. Če pa si kvalitetne poročne obleke ne moreš privoščiti, pa pojdita sama s pričama do matičarja in ohceti ne delajta. Tu imaš pa lahko navaden kostimček. Naročanje preko interneta je tvegano.
Default avatar
Jaz bi naročila, ampak bi dobro premerila sebe in dobro bi pregledala mere obleke. Preden bi šla to delat, bi prebrala iz kakšnega materiala je in podrobno pregledala vse komentarje kupcev, ker marsikdo objavi tudi sliko. Pri merah med številkami bi izbrala večjo številko.
Dostava je običajno 30 in malo več dni, daj si še čas za možna popravila.

Sinu smo naročili obleko za maturo in bili smo izjemno zadovoljni. Za majhen denar je dobil lepo obleko, material ni bil čisto nič ofican, velik % bombaža, bila mu je malenkost prevelika, a je tašča zožala hlače, da so bile ok, pri lajbiču in rekelcu je pa itak fajn, da je malo bolj komot. Prodajalec nas je kontaktiral, da ima gužvo, če bi lahko imeli poznejšo dostavo, a smo povedali da žal ne in je bila dostvljena na dan, ko so garantirali, da bo pri nas.
Pozneje si je mož naročil obleko zase, matrial z volno, imeli pa so to možnost, da pošlješ svoje mere in po njih naredijo obleko. Cena manj kot 100€, obleka pa kot ulita.


Tako ti bom rekla, bodi previdna in res dobro, zelo dobro poglej, pa pazi na čas, ker ti imaš fiksen datum. Odvisno koliko si pozorna, lahko dobiš dobro stvar, lahko pa dobiš cunjo za tla pomivat.
Default avatar
bodoča nevesta je napisal/a:
to poglej, pa se odloči. Jaz je sigurno ne bi kupila.

https://www.google.si/search?biw=1680&b ... cLw#imgrc=_
Default avatar
bi naročila ampak je napisal/a:
Tako je to! Podpis!
Default avatar
Imaš čisto dovolj ugodne ponudbe na evropskih spletnih straneh, bolj zanesljivo in še z morebitnim vračilom ni težav.
Kitajci imajo polno ponaredkov, fotke vzamejo pa od originala.
Default avatar
Če želiš točno takšno obleko, je stvar kar enostavno rešljiva, če seveda imaš še dovolj časa. Sliko nesi h kakšni šivilji in naj ti jo ona naredi. Tako boš imela obleko po svojih željaš in po svojih merah, seveda boš plačala več kot preko aliexpressa, ampak sem prepričana, da bo to tudi vredno.
Default avatar
Če rabiš v pol leta ali manj, je rizik, razen če že v osnovi imaš plan B za slučaj, da bi šlo kaj narobe. Če imaš časa več, tako da potem lahko uveljavljaš reklamacijo (še vsaka nam je uspela, najslabše je bilo, ko so nam vrnili 80% in smo zadržali neuporabno robo, drugače robo običajno zaradi predrage poštnine ne zahtevajo, vrnejo pa kupnino zaradi tega, ker se vsi bojijo negativnih komentarjev.
Obleka je bila krasen ponaredek ali približek originalnega dizajnerskega kosa, ki bi stal 8000$, plačali smo 250 in carino. Šivana je bila po merah, čakalna doba tri mesece, bili smo v stiku z dobaviteljico, ki je bila prijazna, ustrežljiva, dodala je še blago za vlečko in dekoracijo miz. Absolutno vredno in lepo, za naše pojme prepoceni. Ampak, to je naša izkušnja, gre pa seveda lahko tudi narobe, zato samo, če imaš dovolj časa in za tak denar, da se ne boš po glavi tolkla, če pride do situacije
Default avatar
naročala sem neke cote s kitajske, pa roko na srce, to ni to.
ko sem se poročila, sem gledala tud poročne obleke po aliexpressu. ne veš, kaj dobiš

sem šla v butik pri nas in sem si izposodila obleko za 450 eur, ki mi je bila pripravljena na mero. zaradi 300 eur razlike se ne splača reskirat in bit potem razočaran.
Default avatar
Z naročanjem po netu ni čisto nič narobe, je pa res, da je treba izbirati ponudnike.
Aliexpress ni v redu. Prvič pošljejo čudno robo in nikoli ne veš, kaj boš dobil, drugič dostava traja tako dolgo, da že pozabiš, da si kaj naročil.
Je pa kup čisto solidnih spletnih strani bliže nam, jaz naročam v Next, Asos, Revolve, Stylebop, včasih tudi na malo dražjih Matchesfashion ali Outnet.

Za poročno obleko bi se jaz najprej dobro premerila, naročila dosti prej, v pripravljnosti pa imela dobro šiviljo, ki bi ti lahko naredila morebitne popravke.
Default avatar
Aja, še mnenje okrog poročne obleke: obvezno pomeriti pred nakupom.
Default avatar
Prav namenoa sem šla pogledta te obleke in kolikor vidim, so stranke z nekaterimi zaovoljne.
Recimo ta:

https://www.aliexpress.com/item/New-Arr ... st=ae803_2


Ženske so zadovoljne in ne stoji jim tako slabo. Pustimo zdaj, je obleka lepa ali ne, izbrala sem jo povsem naključno.
Default avatar
tale recimo je napisal/a:
Katere stranke so zadovoljne?
Tisti komentarji, za predstavitvijo? Tisti so lari fari.

Moderatorji

Anja Cajhen
AnjaCajhen
Laura Sardinšek , mag. kozm., dipl. m. s.
Laura Sardinšek