Forum.Over.Net

Starševski čvek

Sok danes, ponovno noseca

Default avatar

Mlada mamica 30

Stara sem 30, z mozem imava ze dva otroka. Ker mi je menstrzacija zamujal sem naredila test in res sem noseca. Nisva imela tega v planu in res ne vem kaj se bova odlocila. Imava sluzbi za ned.cas vse lepo poteka, otroka sta stara 2 in 4. Malo se nagibam k splavu samo ne vem ce mi ne bo potem zal.
Default avatar

ewew

Ne naredi splava.Če imaš že 2 imej še enega.Jaz sem šla na splav 2 leti nazaj.Ni dneva, da nebi mislila na to.Žal ti bo.
Default avatar

veselica

Če bo imel sončke kdo odgovorno vzgajat, ti kr.
Default avatar

stroški

Če hočeš še več nepotrebnih stroškov zakaj pa ne
Default avatar

iz srca

ewew je napisal/a:
dan nasvet. Že to, da premišljuješ, si v bistvu tudi sama želiš. Res, ne naredi splava , žal ti bo.
Kot je meni!
Default avatar

slovenkaaaaa

Ph, jaz bi pa takim staršem, ki v otrocih vidijo samo strošek, vzela vse otroke. Ker jih imajo samo zaradi nastopaštva... Ti ljudje ne veste, kaj je ljubezen, ponos... Taki si že s partnerjem gledate čez prste, koliko je kateri zapravil, kateri si je kupil dražje hlače itd. Enim je res samo za denar... tako kot oni 87-letni, ki je partnerko ustrelil, ker mu ni dala dela kupnine od prodaje neke zemlje. Norci! Koliko pa eni pokasirate na račun otrok? Jaz ne dobim nobenih otroških dodatkov, vrtec drago plačujem, nobenega popusta pri malici.. eni pa dobite vrtec za 20 eur in visoke otroške doklade. Potem pa samo jamranje, kako dragi so otroci, dragi, dragi...

Osnovno vprašanje pa ni vprašanje za forum, ampak samo zate in tvojega partnerja. Moja otroka sta stara 9 in 7, pa sem sedaj tretjič noseča, planirano. Družina je moč.
Default avatar

kaj paaa

Kaj pravi pa fotr na vse to?
Default avatar

Mezanimaaa

Katera kontracepcija je zatajila? Da vem.kaj ne uporabljat.
Default avatar

miles

Mlada mamica 30 je napisal/a:
Nisi imela tega v planu? Očitno je bil plan slab, ker ni vključeval zaščite...
Sicer pa, za otroke je bolje, če jih je več. Imajo lepše in bolj zanimivo otroštvo. Za starša pa tudi ne bo grozne razlike ali imata 2 ali 3 otroke.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Do what you can't.
Default avatar

odločita se z možem

Najglavneje: si tega otroka želita? Če je odgovor ne, nimaš kaj več razpredat.
Če je odgovor da: si zdrava, finančno sposobna spravit skozi vse šole še enega otroka?
Tvoja starost je o.k., razlika med otroki tudi.
Default avatar

Obdrzi

Jaz sem stara 28, pa sem tretjic noseca. Moz hodi v sluzbo, jaz ne. Glede na to, da imas ze dva otroka imas vecino opreme doma, vecino oblacil bos lahko ponovno uporabila, pa tudi doklade bos imela vecje, tako da kar se tice stroskov jih bos imela minimalno. Razen ce bos hotela vse kupiti novo in najdrazje, po moznosti pa se nike in podobne znamke, kar se pa meni zdi pri majhnih otrocih fuuul neumno in nastopasko! Saj bo naporno prvo leto ampak razmisli kako bo fajn, ko bos ponosna mamica 3.
Default avatar

In kaj zaj

Kaj bi rada od nas. Nisi odgovorna, ker ne uporabljaš zaščite. Idi na splav, prva dva otroka daj v posvojitev in se steriliziraj...
Adijo pamet ...svašta pi.čk.a rodi....
Default avatar

Obdrzi

Za kasnejsa leta pa itak nihce ne ve kaj bo. Lahko bos imela boljso sluzbo, lahko pa sploh ne. Bolj kot se bos poglabljala bol bos zamorjena in ne ves, a si bos cez 20 let ocitala splav ali pa to, da si ga obdrzala. Naredi tako kot se vama zdi sedaj...
Default avatar

edin pameten odgovor

odločita se z možem je napisal/a:
Tako, ja. Ne se slepit s tem, da boš otroka že vzljubila (najbrž ga že nekako boš), da boš porabila vse stvari od prvih dveh za tega. Finančni problemi nastopijo, ko gredo otroci v srednjo šolo, na fakulteto.Tukaj ne more ničesar rabiti od prejšnjih dveh. Žal so te šole zelo drage in vse dražje bodo:(...(
Default avatar

plesala je eno samo poletje

Imam tri, v planu sta bila samo dva. Tretji se je zgodil, je prišel nepričakovano. Nikoli, ampak res nikoli nisem pomislila na splav. Zdaj je ta moj najmlajši sin star 22 let, je enkrat fant, študira matematiko. Si ne predstavljam, da ga ne bi imela.
Ne delaj splava. Če je prostor za dva, bo tudi za tretjega! Iz srca ti želim vse dobro: veliko zdravja in sreče!
Default avatar

Posvojitev

Če misliš na splav si lahko predstavljaš, da daš ubiti enega od svojih dveh otrok- halo, to pa ne, nikakor, kaj je s teboj, ..no tako si predstavljaj, kakšne neumnosti klatiš!!!
Podarjen vama je še en otroček! Koliko parov do prvega sploh ne pride!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Koliko umetnih dajo čez, pa še ne pridejo do otroka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Splav??????????? Halo??? Otroka daj v posvojitev! A to pa spet ne a? To pomeni, da ga bi rada obdržala...
Obdrži in ljubi ga!!!
Default avatar

Obdrzi

edin pameten odgovor je napisal/a:
Vse je res, ampak nikoli se me ve kke bomo cez 10, 20 let. Lahko bo pa imela eno hudo sluzbo in si bo ocitala, ce ni ga obdrzala bi bil sedaj tak pa tak....ce bo pa brez aluzbe z 3 bo pa se vedno lahko rekla, da se bo npr necemu odrekla sama in kupila rabljene knjige namesto novih. Ocenit mora kaksen karakter je in kako zeli imeti vzgojene otroke. Pac ne bo dobil vsak froc svojga avta, kot nekateri delajo. Ce bi vsi razmislali kak bo cez 20 let bi sploh ne meli otrok. Ponovadi pa tudi otroci, ki ne zivijo prevec razkosno, veliko boljse odrastejo kot pa tisti, ki imajo vsega polno rit. Sicer imata pa oba slizbi trenutno, torej sta sposobna in pridna...
Default avatar

antilopa

Ne vem, meni se zdi, da te bo ta tretji otrok še posebej osrečil. Jaz bi ga na tvojem mestu obdržala.
Default avatar

Obdržiiiiiiii

Imej ga !!!!!!!! Jaz sem fotr imam tri. Nobeni problemi ne nastopijo nikoli. Življenje se prilagaja času. Ne naredi napake ker ti bo žal. Ne veš kakšna sreča je imeti vsaj tri.
Default avatar

Polna luna

Mlada mamica 30 je napisal/a:
Ta odločitev se tiče samo vaju.

Pretehtajta možnosti - imata prostor, finance in čas še za tretjega?
Stroški sčasoma za otroka naraščajo. Potrebujejo tudi nekaj časa, ki jim ga namenijo starši.

Otroci se lahko prilagodijo, radi imajo družbo za igro. Vidva sta tista, ki z otrokom prevzemata več obveznosti.

Kakorkoli se odločita - srečno!