Forum: Delovno pravo in zaposlitev

Potrebujete informacije o zaposlitvi, službi, pogodbah, odpuščanjih, pravicah in dolžnostih? Na tem forumu boste našli vse potrebno o zaposlitvi.

zaposlitev kot medicinska sestra

Odgovori Nova tema
Default avatar obupana111 24 Avg 2017 23:17

Pozdravljeni, zanima me ali ima še kdo težave pri iskanju zaposlitve kot srednja medicinska sestra? Poleg tega tudi do razgovora tezko pridem. Ne vem ali so leta problem,34 let imam,opravila prekvalifikacijo za srednjo medicinsko sestro, in opravljeno pripravništvo. Počutim se že kot zguba.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Uno 25 Avg 2017 19:13

V tolažbo ti naj povem, da pri teh letih nisi edini "luzer" s podobnim problemom. Izraz sem namensko uporabil, ker tako ljudje označujejo vse tiste, ki kljub prizadevanjem ne dobijo/mo dela. Imam ekonomski faks plus zdravstveno smer s pripravništvom, sicer ne kot medicinski tehnik in ravno tako ne dobim službe, kljub več kot 600 poslanim prošnjam. Pri nas že diplomirane sestre težko dobijo delo za določen čas kaj šele redno zaposlitev za nedoločen delovni čas. Vse je odvisno od vez in poznanstev, predvsem v zdravstvu. Če res nikogar ne poznaš, ki bi te kam porinil imaš le dve možnosti. 1. Gledaš za razpisi popolnoma druge smeri in upaš da bo morda lahko delala kot čistilka, prodajalka, kelnarca (tu je pomemben izgled) ali pa 2. izbereš pot v tujino recimo Avstrija ali Nemčija. V Avstriji najbolj pogosto iščejo medicinske sestre.
Dam ti dobronameren nasvet, na državo in socialo ne računaj, ker boš poleg prsta dobila v rit še kol. Ko sem delal še kot študent, sem po podjetjih videl vse mogoče kadre, medicinske sestre na delovnem mestu tajnic ena je bila še celo vodja financ in to v podejtju, ki se ukvarja s finančnimi ter bančnimi posli in to brez ekonomske izobrazbe. Je pa res ženska je imela kar ornk videz.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar obupana111 28 Avg 2017 21:32

Uh hvala za tolazbo. Toliko je govora o tem,koliko rabijo zdravstvenega osebja, mah kr neki. Kadarkoli pridem do razgovora, imam obutek,da govorim z zidom in ne osebo. Razmisljam, da bi sla na visoko zdravstveno solo, a ful draga. Spet je tu problem,ali bom dobila sluzbo. Baje lazje dobis sluzbo.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Uno 29 Avg 2017 23:42

Posemezen letnik izrednega študija iz področja zdravstvene nege stane 3400 € na letnik. V treh letih torej 10200 €. K temu prištej še ostale drobne stroške in če zaokrožiš navzgor je cena skupaj 11000 €. Poleg tega pa moraš imeti še nekaj denarja za življenje. Ni poceni. Izobraževanje je vseeno investicija v lastno rast, vprašanje pa je kaj bo čez 3 ali 4 leta. Lahko imaš srečo in dobiš, lahko pa ne. V Sloveniji nobena stvar ne deluje tako kot bi morala in kljub pomanjkanju se bremza zaposlovanje. Celo zdravniki doktorji medicine ne dobijo službe, kjlub pomanjkanju kadra, med njimi so celo specializanti s priporočili vrhunskih tujih zdrastvenih ustanov.

Vem kako je na razgovorih. Nemalokrat te pokličejo samo zato da te vidijo, mnogi niti ne preberejo CV-ja, bolj kot vse drugo je pomembno koliko si všeč kadrovniku ali pa ti ponudijo 200 do 400 € bruto na mesec preko podjemne pogodbe. Poznam ljudi, ki niso bili ravno pojem pridenga dela na fakulteti, pa so kljub temu dobili zelo dobro plačano službo z uvajanjem in lepimi dodatki v obliki nagrad že ob nastopu službe. V tolažbo ti naj bo dejstvo da še vedno raje zaposlijo žensko kot deca, sploh v zdravstvenih smereh. Upam, da ti uspe in najdeš delo ki te bo veselilo.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Anja29 29 Jan 2018 12:59

Predlagam da gres v Nemcijo, ce jezik ni problem, se ga pa vsekakor da naucit. Jaz sem tu v Münchnu ze 5let. In tudi pomislila nebi da bi sla nazai v Slovenjijo, ker pod tem nivojem place nebi delala nikoli vec. Pri nas na oddelku ima med.sestra povprecno 2100 netto place. Pomagajo pri iskanju stanovanja. Ce se kdaj odlocis priti v nemcijo me kar kontaktiraj. Dela je dovolj na nasem oddelku in vedno rabimo nove sodelavce. Moj kotakt: [email protected]
Lp, Anja

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh