Med.Over.Net

Delovno pravo in zaposlitev

Odgovarjajo: dr. Blaž Kovačič Mlinar, odvetnik

Potrebujete informacije o zaposlitvi, službi, pogodbah, odpuščanjih, pravicah in dolžnostih? Na tem forumu boste našli vse potrebno o zaposlitvi.

dr. Blaž Kovačič Mlinar , odvetnik

Kovacic-Mlinar

Specialist za kazensko pravo (kazenski zakon in kazenski postopek, gospodarsko kazensko pravo). Na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani je diplomiral leta 1998, bil asistent-stažist na Katedri za kazensko pravo Pravne fakultete Univerze v Ljubljani in se leta 2005, po opravljenem pravniškem državnem izpitu zaposlil v Odvetniški družbi Čeferin, kjer je ukvarjal s kazenskim in ustavnim pravom. Istega leta je tudi postal doktor kazenskopravnih znanosti z disertacijo “Strukturna in vsebinska nasprotja teoretičnega modela mešanega kazenskega postopka. V letih 2006 do 2008 je deloval na Inštitutu za kriminologijo in 2011 pridobil naziv odvetnik-specialist za kazensko pravo (kazenski zakon in kazenski postopek) in začel s samostojno odvetniško prakso. Je avtor in soavtor številnih znanstvenih, raziskovalnih in strokovnih del, predvsem s področja kazenskega prava ter izpraševalec za področje kazenskega prava na pravniškem državnem izpitu. Je predavatelj in nosilec predmeta "Kazensko in kaznovalno pravo" na Fakulteti za management in pravo (MLC) v Ljubljani. Leta 2017 je pridobil naziv docent za področje pravo.

zaposlitev kot medicinska sestra

Default avatar

obupana111

Pozdravljeni, zanima me ali ima še kdo težave pri iskanju zaposlitve kot srednja medicinska sestra? Poleg tega tudi do razgovora tezko pridem. Ne vem ali so leta problem,34 let imam,opravila prekvalifikacijo za srednjo medicinsko sestro, in opravljeno pripravništvo. Počutim se že kot zguba.
Default avatar

Uno

V tolažbo ti naj povem, da pri teh letih nisi edini "luzer" s podobnim problemom. Izraz sem namensko uporabil, ker tako ljudje označujejo vse tiste, ki kljub prizadevanjem ne dobijo/mo dela. Imam ekonomski faks plus zdravstveno smer s pripravništvom, sicer ne kot medicinski tehnik in ravno tako ne dobim službe, kljub več kot 600 poslanim prošnjam. Pri nas že diplomirane sestre težko dobijo delo za določen čas kaj šele redno zaposlitev za nedoločen delovni čas. Vse je odvisno od vez in poznanstev, predvsem v zdravstvu. Če res nikogar ne poznaš, ki bi te kam porinil imaš le dve možnosti. 1. Gledaš za razpisi popolnoma druge smeri in upaš da bo morda lahko delala kot čistilka, prodajalka, kelnarca (tu je pomemben izgled) ali pa 2. izbereš pot v tujino recimo Avstrija ali Nemčija. V Avstriji najbolj pogosto iščejo medicinske sestre.
Dam ti dobronameren nasvet, na državo in socialo ne računaj, ker boš poleg prsta dobila v rit še kol. Ko sem delal še kot študent, sem po podjetjih videl vse mogoče kadre, medicinske sestre na delovnem mestu tajnic ena je bila še celo vodja financ in to v podejtju, ki se ukvarja s finančnimi ter bančnimi posli in to brez ekonomske izobrazbe. Je pa res ženska je imela kar ornk videz.
Default avatar

obupana111

Uh hvala za tolazbo. Toliko je govora o tem,koliko rabijo zdravstvenega osebja, mah kr neki. Kadarkoli pridem do razgovora, imam obutek,da govorim z zidom in ne osebo. Razmisljam, da bi sla na visoko zdravstveno solo, a ful draga. Spet je tu problem,ali bom dobila sluzbo. Baje lazje dobis sluzbo.
Default avatar

Uno

Posemezen letnik izrednega študija iz področja zdravstvene nege stane 3400 € na letnik. V treh letih torej 10200 €. K temu prištej še ostale drobne stroške in če zaokrožiš navzgor je cena skupaj 11000 €. Poleg tega pa moraš imeti še nekaj denarja za življenje. Ni poceni. Izobraževanje je vseeno investicija v lastno rast, vprašanje pa je kaj bo čez 3 ali 4 leta. Lahko imaš srečo in dobiš, lahko pa ne. V Sloveniji nobena stvar ne deluje tako kot bi morala in kljub pomanjkanju se bremza zaposlovanje. Celo zdravniki doktorji medicine ne dobijo službe, kjlub pomanjkanju kadra, med njimi so celo specializanti s priporočili vrhunskih tujih zdrastvenih ustanov.

Vem kako je na razgovorih. Nemalokrat te pokličejo samo zato da te vidijo, mnogi niti ne preberejo CV-ja, bolj kot vse drugo je pomembno koliko si všeč kadrovniku ali pa ti ponudijo 200 do 400 € bruto na mesec preko podjemne pogodbe. Poznam ljudi, ki niso bili ravno pojem pridenga dela na fakulteti, pa so kljub temu dobili zelo dobro plačano službo z uvajanjem in lepimi dodatki v obliki nagrad že ob nastopu službe. V tolažbo ti naj bo dejstvo da še vedno raje zaposlijo žensko kot deca, sploh v zdravstvenih smereh. Upam, da ti uspe in najdeš delo ki te bo veselilo.
Default avatar

Anja29

Predlagam da gres v Nemcijo, ce jezik ni problem, se ga pa vsekakor da naucit. Jaz sem tu v Münchnu ze 5let. In tudi pomislila nebi da bi sla nazai v Slovenjijo, ker pod tem nivojem place nebi delala nikoli vec. Pri nas na oddelku ima med.sestra povprecno 2100 netto place. Pomagajo pri iskanju stanovanja. Ce se kdaj odlocis priti v nemcijo me kar kontaktiraj. Dela je dovolj na nasem oddelku in vedno rabimo nove sodelavce. Moj kotakt: [email protected]
Lp, Anja