Starševski čvek

Maturantski zdaj

Default avatar
A ima še kdo svojega maturanta trenutno na maturantskem? Naši so v Budvi. Ko gledam slike po netu, mi je kar slabo ... Žuriranje do daske. Skrbi me. Kaj tolažbe, izkušnje?
Default avatar
Moja je v Grčiji, Krf. Pravi, da je super Slik pa ne gledam in se ne sekiram, tudi skrbi me ne..

Kar smo naredili glede vzgoje smo naredili, mislim, da je kar ok izpadla .

Zakaj pa gledaš slike? Bogi otroci, še n maturancu jim visite za vratom.
Default avatar
8 ur vožnje z busom + 15 ur vožnje z ladjo (palubni potniki) = 23 ur.
2 dneva bosta šlasamo za vožjo. 5 dni bodo tam, cena vsega skupaj skoraj 500 €.

Kar naporno vse skupaj ...
Default avatar
maruška brez hruške je napisal/a:
Kje to gledaš slike po FB, kaj vidiš ... da ti je kar slabo?
Jaz jih ne gledam ... ampak zdaj je še mene kar malo stisnilo pri srcu.
Default avatar
Za koliko dni so šli in koliko je cena?
Default avatar
Šli so za en teden. Cena je se mi zdi 400 EUR, s seboj naj bi imeli še 200. Na papirju od Kompasa je pisalo, da voda v Budvi kao ni pitna, da je not preveč klora, torej da si jo morajo kupovat. Pa to ni normalno!
Večina plačila za Kompas je šla za neke kvazi animacije. Sicer dobiš zelo lepo nastanitev in polpenzion v Budvi zdajle za 30 EUR po osebi, torej ...
Default avatar
Grčija, ČG itd. je res brezveze. Full keša rabiš, da poplačaš agencijo. Mi smo se zmenli sami in smo šli na Dunaj, v Bratislavo in Prago. Okol smo hodili 8 dni, veliko smo videli pa tudi žurali smo na polno. Vsak je porabil okrog 250 EUR. Nepozabno!
Default avatar
Čestitam, da se lahko kje sami zmenite. V večini šol je to nemogoče. Predvsem starši navijajo za agencije. Trenutno je popularen Kompas, ker naj bi bil bolj zanesljiv, ampak raje ne omenjam njihovega obnašanja pred samim izletom v Budvo. Pod kritiko!
Default avatar
vendar pa je napisal/a:
Daj, napiši plizzz!
Res me zanima.
Hvala.
Default avatar
cenik je napisal/a:
Tudi tukaj so nas opozorili, da je voda sicer pitna - a preveč klorirana.
Naj si jo kupijo cel plato in potem vsak dan popijejo 2 l.
Klimo v sobi je potrebno doplačat.
Upam, da imajo vsaj nastavitev na nivoju za ta denar.
Animacije na sami destinaciji je potrebno doplačat (od 99 € - 129 €, kar izbereš).

Torej, 450 € (nastavitev + avtobus + zavarovanje) + animacija (99 € - 129 €) + voda v plastenki cel plato + doplačilo klime + denar za seboj = ????
Default avatar
Zakaj morajo iti na maturantski izlet tako daleč?
Veliko bližje imajo tudi pestro in zanimivo ponudbo .... Nprimer otoki : Lošinj, Cres, Pag, Krk, potem pa Vrsar, Poreč, Rovinj, Crikvenica, pa v Italiji, Gradež, Sesljan.

Zakaj se morajo skoraj 24 ur voziti do izbrane destinacije? Potem pa vsi neprespani in utrujeni od vožnje, takoj naprej na plačane animacije ....?
Default avatar
S katero so potovalno agencijo so bili maturantje bolj zadovoljni? In zakaj?
Default avatar
Kompas ali Mondial_ katera je boljša je napisal/a:
Verjetno povprašuješ iz ene od agencij, najbrž s Kompasa.
Ne vem, s katero agencijo so bili bolj zadovoljni, dejstvo pa je, da je Kompas na koncu na čudne načine terjal plačilo izleta - ha, tudi tiste, ki so že vse poravnali - in grozil, da sicer jih bodo pa sistemsko odjavili. Kaj je to "sistemsko", je že drugo vprašanje. Ne vem, ali so mislili kar pobasat večino plačanega denarja, če ne npr. kdo dolgoval zadnji obrok 35 EUR? Mah, kr neki ... Upam, da so vsaj zdaj storitve v Budvi na nivoju.
Default avatar
Iz gimnazijskega razreda moje hčere je na Krf odšlo samo 12 dijakov.
Ostali so rekli: "ne, hvala" in šli po svoje.

Pri skoraj 18-tih bi pa le naj znali malo razmišljati...
Default avatar
In to se ti zdi ok? Jaz bi bila razočarana nad trmo in nehomogenostjo. Namen maturantskega je, da gre razred nekam skupaj preživet en zanimiv teden in se malo poveseli pa čeprav se malo prilagodiš glede destinacije. Da gre polovica tja, polovica po svoje.. ni fore.

Naši dve sta šli v Turčijo, z agencijo (Oskar). Avion, ogledi, žuranje v mejah normale. Šel obakrat skoraj ves razred, za finančno šibke je primaknil šolski sklad. Tudi tisti, ki so najprej navijali za alternativno destinacijo, niso užaljeno skensklali. Le neka deklica je imela specifičen razlog zakaj na to destinacijo ne more, pa se je razredu celo opravičila...
Default avatar
Nimam pojma, zakaj bi bilo treba na maturanca tako daleč. Žuraš lahko tudi v razdalji 50 km od doma ...
Vem, večina družin ne potuje po svetu in starši malo mislijo, da bo otrok kaj videl na takem izletu. Žal od tega ni nič od nič, vse drugo ...
Ma kakšne Grčije, Turčije itd., samo za Kubo še nisem slišala, da bi šli na maturanca.
Default avatar
ovčke je napisal/a:
Iz gimnazijskega razreda mojega sina jih je šlo na Krf še manj, mislim da 9 ali 10. Ostali so imeli polna usta, kako bodo šli v Amsterdam, pa ne vem kam vse, na koncu niso šli nikamor.

Ja, moj sin je šel in ne, ni pil, ker iz zdravstvenih razlogov ni smel. Za ostale pravi, da kdor se je prvi dan ulil, se je mogoče še naslednji dan na pol, potem pa ni zmogel več. Tisti, ki so se prvi dan šparali, so se ulili tretji dan. Skratka nihče ni bil nalit vseh 8 dni, ker jim ni zneslo, pač dan dva so malo več pili, en dan uliti, ostalo pa normalno.
Fotke sem pogledala, nič posenega, pač afnali so se, nič drugače, kot smo se mi v teh letih, le da mi nismo imeli iPhonov, da bi se slikali na vsakem koraku.
Default avatar
jpya je napisal/a:
Itak.
Zakaj bi zaradi parih ekstrovertirancev 8 dni žurirali na Krfu, če se za ta denar lahko vidi več?
Hči je šla s 6-timi sošolci v Amsterdam.
Ogledali so si veliko, ker so iznajdljivi, pa so prišli čez ceneje kot pri grški pijanki.
Default avatar
Sem tudi mislila, da je fora tega, da gre razred skupaj...mi smo šli tako...zdaj pa vidim, da je to cel masovc in da se razred zlo malo skup drži, ker gre pol Slo na isto destinacijo.
Pa pol razreda gre, pol ne...? Mi smo šli 2 razreda skupaj, pa prilagodili izlet tako, da je vsem finančno ustrezal, ker se nam je šlo, da gremo res vsi. Pa obe razredničarki + moža so šli zraven.
Znesek je pa tako nanesel, da smo strošek razredničark krili mi, moža sta bila pa gratis. Organizirano delno z agencijo, a vodenje sta prevzeli razredničarki. Ful fajn izlet, zelo lep spomin.

Zdaj pa slišim, da gredo na maturanca tudi tisti, ki maturantje sploh niso! Ki niti na isto šolo ne hodijo in se je pridružijo frendu, ki je šel na maturanca. V čem je pa to štos?

Dejansko ne gre več za maturantski izlet, ampak za navadno organizirano masovno potovanje.
Default avatar
ovčke je napisal/a:
Si jo po prihodu testirala? :P