Med.Over.Net

Zasvojenost in pomoč

Odgovarjajo: Andreja Verovšek, univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti • Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka • Peter Topić, univ. dipl. soc. del., psihoterapevt • Pia Hren, dipl. biopsihologinja

Imate težave z zasvojenostjo ali kdo od vaših bližnjih? Potrebujete nasvet zaradi zlorabe alkohola, drog, iger na srečo, spolnosti, spletom ... Vprašajte in se posvetujte s strokovnjaki.

Andreja Verovšek , univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti

Andreja

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Daniela_Fiket

Peter Topić , univ. dipl. soc. del., psihoterapevt

peter.topic

Pia Hren , dipl. biopsihologinja

Pia Hren

Diplomirala je leta 2014 in tako pridobila naziv diplomirana biopsihologinja. Po končani prvi stopnji se je vpisala na podiplomski program, kjer ji do zaključka študija manjka še magistrsko delo. Med študijem je spoznala praktično delo v izbrani ustanovi - Celodnevnem pripravljalnem terapevtskem centru za pomoč ljudem, ki imajo težave z odvisnostjo v Višnji Gori. Po končani praksi je tam pričela še s študentskim delom. Danes je v CPTC Višnja Gora zaposlena kot svetovalna delavka in se vsak dan veseljem vrača na delo.

Heroin

Default avatar

999n_i_n_n_a555

Zivijo
Stara sem 13 let in brala sem knjigo Mi otroci s postaje ZOO ze usaj 9× in gledala film in to in vedno bolj ko mislim na to me mika da probam heroin
In zanima me ali se lahko od enkrat ce poiskusis zasvojis?

Hvalaa res ce mi poste pomagali
Default avatar

Daniela_Fiket

Pozdravljeni,

Lahko se zasvojiš in lahko tudi umreš. Je zelo, zelo tvegano. Ampak to itak že veš, a ne? Morda te prav to privlači. Premisli, ali si res želiš te izkušnje, ne glede na posledice?

Lep pozdrav,
Daniela Fiket, dr.med.
Specialistka psihiatrije
Transakcijska analitičarka-svetovalka

Psihoterapija v Ljubljani in po Skype-u!
Mail: [email protected]
http://psihoterapija-fiket.si
Default avatar

AndrejaLindic

Pozdravljena,

že dolgo let se ukvarjam z odvisniki. In mnogi so bili v njihovi mladosti taki kot si sedaj ti - želja po tem, da bi poskusili, morda le enkrat. Žal so mnogi, premnogi od teh pristali v začaranem krogu odvisnosti. Ko ti droga ne daje več lažne občutke omame, ampak ti je le sredstvo, da sploh lahko preživiš. Takrat si odvisnik zaželi, da nikoli, res nikoli ne bi poskusili droge. Zato ti svetujem, da nehaš razmišljati o drogi, da se prenehaš ubadati s tem, kakšne občutke ti to prinese in podobno. Raje rezmišljaj o drugih stvareh, ki ti jih nudi življenje: šport, pravi prijatelji, šola, družina.... To in podobno ti lahko prinese pravo zadovoljstvo in srečo. Nikakor pa ne droga.

Če te še kaj zanima, lahko pokličeš na spodnjo telefonsko številko.

Srečno!

Andreja Lindič

Zavod Pelikan Karitas
051 339 725

Moderatorji

Andreja Verovšek , univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti
Andreja
Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka
Daniela_Fiket
Peter Topić , univ. dipl. soc. del., psihoterapevt
peter.topic
Pia Hren , dipl. biopsihologinja
Pia Hren