Forum.Over.Net

Starševski čvek

Hude menstrualne bolečine

Default avatar

BarbaraBarbi

Hčerka 22 ima neznosno hude menstrualne bolečine. Ima jih vedno ampak tokrat je neznosno. Po 2 Nsklofenih in 2 Nalgesinih preko dneva, ni nič bolje. Greje in masira. Še kaj kar bi lahko pomagalo ?
Default avatar

obisk pri ginekologu

jaz sem pri svojih 14ih dobila zaradi menstrualnih bolečin kontracepcijske tabletke. do takrat mi je mama za prva dva dneva menstruacije pisala opravičila za šolo, ker nisem bila sposobna stat, kaj šele v šolo it (in ja,mama me je naročila na prvi pregled pri ginekologinji).

ko sem prenehala z njimi pri nekih 25ih letih, sem pa na protibolečinske morala prešaltat-prva dva dneva sem na 8urni terapiji z nalgesini (začela sem z lekadoli, ampak to je danes pri mojih 42ih letih zame bonbon).

v tem pogledu že komaj čakam meno (sarkazem). in ne imeti menstruacije je moj najlepši spomin na nosečnost, resnično.
Default avatar

BarbaraBarbi

H ginekologu hodi redno. Bila je aprila. Saj je vedno hudo a je Nalgesin pomagal. Danes pa ne in ne vem več kako ji pomagat. Je tudi ona imela kontracepcijske prav xaradi bolečin a jih je mobla nehat jemat zaradi drugih težav.
Default avatar

auu88

Tudi jaz sem teh let in se spopadam z enakimi težavami. Prvi dan bi najraje umrla. Kadar pomaga - pomaga samo ibuprofen (npr tablete Ibubel). Če je vzamem kadar me že precej boli jo velikokrat kar zbruham. Lajšam bolečine z termoforjem..
Tako da čudežnega zdravila nisem odkrila, tisti dan preležim v postelji in to je to :S
Default avatar

Spazmex

Ginekolog ji naj predpiše še spazmex tablete. Meni pomagajo v kombinaciji z nalgesini.
Default avatar

BarbaraBarbi

Hvala vsem.
Default avatar

Endometrioza

Nočem nikogar strašiti, ampak običajno je ob teh res hudih bolečinah še nekaj v ozadju. Grozne bolečine so največkrat spremljevalke endometrioze. Žal pa je tako, da se jo odkrije in potrdi šele pri laparoskopiji. In to po navadi pride, ko se ženske neuspešno trudijo zanositi.
Sama sem jemala kontracepcijske tabletke od 17.leta dalje. V času jemanja bolečin nisem imela. Ko pa sem prekinila, je bilo grozno. Tudi po injekcijo sem kdaj morala prvi dan. Kasneje so mi odkrili endo.
Drugače pa reden šport, zdrava prehrana, čim manj sladkorja in soli v dneh pred menstruacijo. Meni je pomagalo, če sem ležala ma hrbtu in imela noge dvignjene in naslonjene na steno :)
Zdaj pa mi pomaga Teslina energijska ploščica. Nosim jo direktno na kožo pod hlačkami. Nekateri boste rekli, da je placebo učinek..jaz pa vem, kaj so bile grozne muke ob prvih dveh dneh menstruacije in meni pomaga.
Default avatar

Lemi

Moja izkušnja... Jaz sem imela zelo hude M bolečine - sem lahko samo ležala zvita v klopčič in predihavala "popadke", če sem takrat hodila okoli, sem padla skupaj. Dobila sem kontracepcijske in sem jih jemala cca 2 leti, potem pa sem se to opustila (ker sem bila po njih zelo razdražljiva in se nisem dobro počutila). Na srečo tako močnih krčev kot prej nisem imela več, po dveh porodih pa redko čutim M bolečino... (bolj "boleča" je ovulacija, pa še ta ne toliko).
Default avatar

vzame naj takoj

Jaz sem ugotovila, da ne smem čakati. Takoj ko začutim, da se nekaj začenja dogajati (prve male bolečine), takoj vzamem 2 nalgesina in nato redno na 4 ure. Dva dni skupaj. Če ne naredim tako, me podre tolk, da lahko samo ležim dva dni in upam, da me ne bo konec.
Default avatar

Buscopan

Naj vzame buscopan takoj, ko zacuti menstrualne bolecine. Jaz vzamem 2 naenkrat in mi pomaga. Dobis ga v lekarni brez recepta
Default avatar

Lexxxy

Jaz imam enake probleme vse me boli nič ne morem delat in komaj hodim, se cela tresem, se mi vrti in tudi slabo mi je. Zato pa preležim cel dan v postelji. Ampak če vzamem nalgesin se bolečina malo umiri. Včasih pa jem tudi črno čokolado.
Default avatar

Razkrila

Tudi pri meni. Vcasih sem uporabljala naklofen. Pa je prijel, ampak je kar dolgo rabil. Sem vmes ze od bolecin (utrujenosti) zaspala.
Potem sem bila na kt, je bilo vredu. Zdaj pa sem brez kt in je spet hudo.
Ko vidim prvo kapljico krvi, takoj vzamem (tudi ce se ne boli) polovicko ZALDIAR. Ko zacne bolet, se drugo polovicko. Prime pa tako hitro (okoli 10min), da ponavadi druge polovicke ne rabim. Je pa res, da moras vzet pred bolecino ali pa pri prvi bolecini, ki je se blaga.
Ce jo vzames malo prepozno, si jaz pomagam tudi z faraonovim oljem, ki mi tudi zelo pomaga (si nezno masiram spodnji del trebuha).
Kakorkoli, kar sem se jaz naucila, je le to, da moras pravocasno vzet tableto. Ko zacne bolet, je ze prepozno oz potem pac trpis, dokler tableta ne prime. Drugi dan je ne rabim vec, prej ko sem jedla naklofene, sem mogla 2 dni, pa ne samo ene.
Default avatar

Endometriozeje ogromno

Avtorici predlagam, da si pogleda malo po internetu glede endometrioze, ima jo namreč vsaka 10 ženska. Predlagam, da hči čimprej začne jemat kontracepcijo, saj ji bo le ta varovala rodila, dokler ne bo želela zanosit, poleg tega ne bo imela nobenih bolečin.

https://endozavest.si/o-endometriozi/sp ... ometriozi/