Starševski čvek

Mama ima ljubimca

Default avatar
Pozdravljeni,

na ta forum pisem, ker potrebujem pogled na nastalo situacijo se iz drugega zornega kota, oziroma mnenje ljudi, ki niso custveno vpleteni.

Stvar je taka: Ze cca leto in pol opazujem spremenjeno mamino obnasanje. Kar na lepem je postalo pomembno, kako gre oblecena v sluzbo, shujsala je, pricela je kolesarit, med pogovorom pa je nestetokrat omenila sodelavca v najbolj brezveznih situacijah. Se bolj sumicava sem postala, ko je brata vprasala, kako se izbrise samo en sms in ne cel pogovor ter ko je telefon nenadoma postal njen zvesti sopotnik, pred tem pa ga skoraj ni uporabljala.
Doma ze dolgo ne zivim vec. Za takrat, ko sem, pa lahko trdim, da sta imela z ocetom lep odnos. Vedno. Oce z besedami ni spreten, tudi romanticen ni, pa tudi pospravi ne vedno za sabo (cista terna ravno ni 😁), mamo pa ima rad. Z dejanji to veckrat pokaze, ceprav imam obcutek, da mama tega ne ceni vec. Precej prepricana sem, da oce ni opazil nobenega od znakov, ki nakazujejo na nezvestobo. V branju med vrsticami in opazovanju dogajanja okrog sebe se ne znajde.
Oceta imam rada in hudo mi je, ko pomislim, da obstaja velika verjetnost, da se mu za hrbtom dogajajo necednosti. Da ne bo pomote, tudi mamo imam rada, vendar se mi zadnje case zdi, kot da sem jaz tista, ki bi jo morala kaj poduciti o zivljenju. Na trenutke se obnasa kot kaka najstnica, ceravno jih ima blizu 50.
Skratka, oprijemljivih dokazov o varanju nimam, me pa zadeva zre, zelo zre. Vse skupaj bi rada razrezila, zlagana idila mi gre na jetra. Tezko se pretvarjam, kot da ni nic. Moz mi svetuje, naj vse skupaj pustim, mene pa ima, da bi se o vsem skupaj pogovorila z mamo, v upanju, da bo to pogovor dveh odralsih razumnih zensk. Mama namrec zelo hitro znori, tako da obstaja tveganje, bi se pogovor spreobrnil v kricanje.
Na splosno smo si v druzini blizu, dobro se razumemo, hodimo skupaj na vikend dopuste, vecerje ... Ce ne bi bilo teh malenkosti, bi delovali kot popolna druzina.

Kaj menite? Naj se pogovorim ali naj se naprej zgolj opazujem in se mucim s tem vprasanjem sama. Bratoma namrec nisem nic omenila.
Default avatar
vprašaj jo:
čuj, kaj te ti počneš z jožejem? ker je nekaj na kilometer daleč očitno...

če ni tu nič, se ob začudila, če pa je kaj na tem, jo bo pa streslo....
Default avatar
Očetu vsekakor nič ne povej.
Mami pa namigni, da sumiš oz. da veš in boš videla odziv in potem kak pogovor. Odvisno kako se bo odzvala. Lahko ti preprosto reče kaj te briga. Mogoče pa bo pripravljena na pogovor.
Mogoče ji bo pa dovolj že to, če bo vedela, da si ti opazila.
Samo okrog pa ne govorit. Očetu sploh ne.
Default avatar
Ni skrivnosti, ki je čas ne bi razkril. Skrivnosti, sploh v družini, uvajajo cenzuro v medsebojno komunikacijo in mažejo odnose. In nas posledično oddaljujejo drug od drugega. Nič nas ne naredi bolj osamljene kot naše skrivnosti.
Sem ti odgovoril?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Do what you can't.
Default avatar
Jaz mislim, da se nimaš pravice vmešavati v življenje tvoje mame/vezo tvojih staršev.
____________________________________________________________________________________________________
“There are only two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as though everything is a miracle.”
― Albert Einstein
Default avatar
Apokalipsa je napisal/a:
Pa si ti prepricana, da ves, kdo vse so tvoji (pol-)bratje in (pol-)sestre po ocetovi strani?
________________________________________________________________________________________________________
» Respect My Existence or Expect My Resistance! «
Default avatar
Življenje v družiji kjer se en od staršev začne gonit je živ polom, ali so prepiri , ali se en od staršev potegne vase in se dela kot da ne ve, spet zna tisti kateri se goni na polno brihtolirat in osirat drugega, skratka bolje je da gresta narazen ker ne bo bolje samo slabše..
Default avatar
To je tema, ki zadeva partnerske odnose in ne odnose starši - otroci. Z drugimi besedami: ne vtikuj se, ker ne veš, kako je med tvojima staršema.
Default avatar
Desiderius_da_Pietri je napisal/a:
Po tvoje je pravi nasvet, naj se ne vtikuje v odnos staršev.
Default avatar
drž gobec, ne ugibaj in ne delaj štale tudi, če je vse res ...

ju knou d drill ...
Default avatar
Ha ha, saj še ni tolk zelo stara kot se tebi zdi. Glih tapravih let za traparije.
Default avatar
Jaz je ne bi direktno vprašala, če ima ljubimca, ampak bi ji najprej rekla, da v zadnjem času precej skrbi za videz in kako to, da sedaj toliko pozornosti posveča temu. Mogoče pa nima ljubimca, pa se le "boji" staranja oziroma se ne more sprijazniti s tem, da bo kmalu stara 50 let. Iz njenega odgovora in z žensko intuicijo boš lahko nadaljevala z vprašanji. Potem jo povprašaj naokoli malo o tem sodelavcu oziroma na splošno o sodelavcih, da boš videla, če koga posebej omenja, ceni oziroma če o nekom prav navdušeno pripoveduje. Upam, da poznaš osnovne trike "zasliševanja osumljene osebe". Vedno sprašuj naokoli, nikoli direktno. Pri direktnem spraševanju se osumljeni spravi v obrambno držo in čisto nič ne pove.
Default avatar
oh ja je napisal/a:
V bistvu bi ji rekel (na njenem mestu), da se mi zdi, da sem zanosila z onim ljubkim postarjem... da sicer sva vedno pazila na zascito, nato pa se pac enkrat nisva mogla obvladat in se je prijelo... in bi vprasal, kako ona pristopa k tem zadevam in namignil, da itak vem za njene skoke cez plot, saj se vidijo iz avijona...

;-)
________________________________________________________________________________________________________
» Respect My Existence or Expect My Resistance! «
Default avatar
očetu ne povej je napisal/a:
Tako. Mamo pa odpelji na tortico nekam ven in se tam pogovori z njo. V javnosti ne bo upala kričat in zganjat histerije. Imaš več možnosti, da bo pogovor potekal konstruktivno.
Očetu ne govori, bratoma tudi ne.
Default avatar
Apokalipsa je napisal/a:
Pri Mireli! Ti resničnostni šovi niso pohujšljivi samo za otroke, tudi za starše.
Default avatar
Ne vem, če se misliš vmešavati, kaj pa boš rekla, da to ni prav... mogoče pa očetu ni mar za to.
Se spomnim pri prijateljici iz mladosti, sva midve sami ugotovili, da ima oče ljubico, potem sta se pa res njena starša še isto leto ločila. Ne vem ali je mama zatiskala oči... ampak take stvari so kar evidentne.
Default avatar
Apokalipsa je napisal/a:

Menim,da poveš svoji mami kaj si tu napisala. Povej ji kaj sumiš in vprašaj mamo ,če je tvoj sum opravičen.?. Potem boš tako in tako videla reakcijo mame.
Očetu pa rajše še nič prej ne povej o tem, da misliš,da ima mama ljubimca.
Default avatar
A je ključno, da veš zanesljivo? Kaj pa boš? Mama je odrasla, se mi zdi, da si tudi ti. Se ji boš potem odpovedala? Boš zašpecala očetu? In potem? se boš naslajala nad prepiri? Kaj je tvoj motiv, da temu prideš do dna?
Default avatar
Apokalipsa je napisal/a:
Najprej se nehaj obremenjevati. Že res, da si ti želiš, kakšen odnos naj bi imela tvoja oče in mati. vendar skrb za njun odnos ni tvoja naloga. To je njuna naloga, kajti gre za njun odnos.

Če hočeš res pomagati raje z mamo ob sproščeni priložnosti načni pogovor, kako te žalosti, da ljudje v partnerstvu z leti nehajo posvečati pozornost eden drugemu in da zaradi tega zamre ljubezen med njimi. Brez obtoževanja, brez zasliševanja, le pogovor.
Morda se mati, če že res hvata krivine malce zamisli.
Ostalo pa raje pusti pri miru in ne drezaj.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
There are only five things we need in life:
- good friends, good job, good food, good sleep & good _UCK
(whatever you thinking is right)

Great minds discuss Ideas; Average minds discuss Events; Small minds discuss People.
Default avatar
Glede na to da ste med seboj povezani in se imate radi, bi jaz na tvojem mestu mamo malo v hecu vprašala kaj se z njo dogaja, da se je odločila za take drastične spremembe in da je očka sigurno ponosen na njo ker ima tako mladenko ob sebi. Pa boš takoj videla njeno reakcijo in boš presodila ali je tretji v igri ali pa ima mama zdaj spet čas zase in uživa na polno.
Nikakor pa jp ne bi kar napadla ker če to ni tes bo velika zamera.
Možno je oboje, vendar nimaš ti pravice se vtikati v njun zakon kot se nima mama v tvojega.
Če je ata srečen in funkcionirata dobro potem je to to. Mamo bo minilo in se bosta skupaj postarala.