Forum.Over.Net

Gradimo, opremljamo in urejamo dom

Odgovarjajo: Alenka Tomori, univ.dipl.inž.arh • Andrej Strgar, krajinski arhitekt • Luka Tomori, univ. dipl. inž. arh

Kako pristopiti h gradnji, adaptaciji stanovanja, hiše ali poslovnega prostora, kako izberete arhitekta, kaj od njega lahko pričakujete, o urejanju dokumentov, pridobivanju raznoraznih soglasij, vse o prispevkih, o dobrih slabih materialih in še veliko več.

Alenka Tomori , univ.dipl.inž.arh

AlenkaTomori

Andrej Strgar , krajinski arhitekt

AndrejStrgar

Je ljubitelj lepega. Posebno skladno urejeno bivalno okolje ga navdaja z navdušenjem. Zaveda se, da ljudje lepoto ne ustvarjamo naključno. Zato poskuša svoje znanje in izkušnje prenesti tudi drugim. Po poklicu je krajinski arhitekt. Od očeta je leta 1991 prevzel podjetje, ki ga je ustanovil že davnega leta 1968. Ukvarja se z ureditvami vrtov in parkov. Tako povezuje oblikovalska znanja s praktičnimi izkušnjami že več kot 25 let. Je član različnih strokovnih in poslovnih združenj, en mandat bil tudi predsednik Društva krajinskih arhitektov Slovenije. Znanje in izkušnje deli preko strokovnih in poljudnih člankih v različnih revijah, je reden gost na radiu in televiziji v oddajah, ki se dotikajo oblikovanja odprtega prostora, ima pa tudi licenco Zbornice za okolje in prostor za projektiranje in nadzor na področju urbanizma in krajinske arhitekture. Kot zapriseženi sodni izvedenec in cenilec kmetijske stroke pomaga sodnikom pri razreševanju vprašanj povezanih s hortikulturo. Sicer pa rad poje (v zboru), pozimi smuča (najraje po svežem snegu), poleti surfa (bolj piha, bolj leti), skače s padalom (prosti pad) in bere. Je srečno poročen in ima tri odrasle otroke.

Luka Tomori , univ. dipl. inž. arh

LukaTomori

Razpoke na objektu

Default avatar

kaktusar

Lep pozdrav. Upam, da sem zadel temo foruma, če ne pa mi svetujte na katero temo naj pošljem.

Gre se za to, da se kupuje stanovanje v pritličju 2 nadstropnega objekta, ki ima 7 ali 8 enot zgrajenega leta 1995. Opazil sem razpoke spodaj na objektu, ki so točno pod spalnico in kopalnico stanovanja, ki se ga namerava kupiti. Opazil sem tudi razpoke na steni pri vhodnih vratih v stanovanje-slik žal še nimam. Te razpoke so ob lesenem okvirju na katera so postavljena vhodna vrata. So pa samo na levi strani okvirja. Prav tako so iste razpoke v stanovanju, ki je nad tem stanovanjem sepravi v 1. nadstropju pri vhodnih vratih. Meni se zdi, da je vse to nekako povezano. Razpoke na objektu in vhodnih vratih in razpoke pri vratih v 1.nadstropju. Prosim za mnenje. Slike so obrnjene! Hvala in lp

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Default avatar

AlenkaTomori

Pozdravljeni,
težko je takole reči zagotovo, kaj je in zakaj. Zagotovo se pa nekaj dogaja, morda tudi konstrukcijsko. Na nekaterih slikah je lahko tudi stik poličke in ometa, kjer škropi dež, zastaja, v razpoki še bolj in se lahko tudi zato ta stik drugače obnaša.
Za kaj več bi bilo dobro, da si zadevo ogleda statik, še bolje strokovanjak iz npr ZRMK, IRMA, če so vprašljivi posedki ali kakšna druga statična dilema.
********************************************************
www.tomori.si
https://www.facebook.com/Tomoriarhitekti/
Moderator: Gradimo, urejamo in opremljamo dom
http://med.over.net/forum5/viewforum.php?f=98
Default avatar

kaktusar

Hvala za odgovor. Kaj so te kratice ZRMK in IRMA? Kje dobim statika v Ljubljani?
Default avatar

Silky

Kot je že predhodnica napisala, povprašajte na ZRMK ali pa na Zavodu za gradbeništvo Slovenije.