Med.Over.Net

ABC ginekologije in porodništva

Odgovarjajo: mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar

Vsa vprašanja v zvezi z ginekologijo in porodništvom.

mag. Stanko Pušenjak , dr. med., specialist ginekolog in porodničar

Stanko Pušenjak

HRAMBA SEMENSKE TEKOČINE

Default avatar

Cat_lover

Spoštovani!

Fant je pred približno letom dni prvič obiskal urologa zaradi varikokele na levem modu. Opravljen je bil ultrazvok, ki je potrdil prisotnost varikokele na levem modu in večih hidrokel na desnem modu. Prvi spermiogram je bil opravljen v začetku februarja 2017. Iz izvida je bilo razvidno, da je le 12% semenčic morfološko normalnih. Spermiogram je ponovil maja 2017. Izvid je pokazal le še 10% morfološko normalnih semenčic. Urolog se je na podlagi izvida odločil za poseg embolizacije leve semenske povesme septembra letos. Fant je v tem času obiskal androloga zaradi posveta o hrambi semenske tekočine. Ta pravi, da hramba ni potrebna oziroma ni opravičena, saj je moški normalno ploden do 4%. Midva si vseeno želiva hrambe, saj pri 23 letih ne želiva tvegati trajne neplodnosti. Zato naju zanima kje bi se lahko naročila na postopek (tudi proti plačilu) v Sloveniji ali v tujini.

Že v naprej se Vam zahvaljujem za kakršno koli informacijo.

Lep pozdrav.
Default avatar

Stanko Pušenjak

Spoštovani,
hramba semena se sicer vrši v semenskih bankah, ki jih vzdržujejo trije centri za zdravljenje neplodnosti v SLO, v Mariboru, v Ljubljani in v Postojni oziroma v zdravstvenem centru Dravlje. Obrnite se na enega od teh centrov in vprašajte, kako je s hrambo na lastno željo, ker tega žal ne vem.
mag.Stanko Pušenjak, dr.med.,specialist ginekolog in porodničar

Lepo prosim uporabljajte iskalnik!

-----------------------------------------------------------------------------------
Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224
nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.
-----------------------------------------------------------------------------------

Moderatorji

mag. Stanko Pušenjak , dr. med., specialist ginekolog in porodničar
Stanko Pušenjak