Forum.Over.Net

Starševski čvek

spolni odnosi

Default avatar

se vam zdijo res tako pomembni

Ali se vam spolni odnosi zdijo res tako pomembni ? Ali bi se dalo živeti brez njih. Moj šef namreč pogosto reče, da mora iz službe med delovnim časom, ker je "potreben". Žena je doma.
Saj mu nič ne oporekam, vendar poznam veliko ljudi, ki živijo brez. In so prav tako dobri ljudje. Sproščeni in delavni ter polni energije.
Meni se zdi neprimerno tudi otipavanje nekaterih sodelavcev na delovnem mestu. Mislim, da tako "otipavanje na skrito" ni ravno primerno.
Pa kaj so res določeni ljudje tako tempirani na spolne odnose, da jim to pomeni omamo, zadovoljitev in sprostitev. Mislim, da ne eno ne drugo ni tako zelo potrebno in je zasvojenost.
Default avatar

meni nepotrebni

Meni se sploh ne zdijo potrebni. Nikakor. Lepo živim brez že 5 let. In se odlično počutim.
Default avatar

somipomembni

Spolnost mi pomeni veliko, ko/če sem v partnerskem odnosu. Vendar domov iz službe pa (razen prvih nekaj mesecev, ko sem to res tudi sama počela) res ne bom hodila, niti ni potrebe. V obdobjih samskosti potrebe po spolnosti nisem imela.
Default avatar

Rok-1

se vam zdijo res tako pomembni je napisal/a:
Temu kar opisuješ se reče odvisnost od seksa. Huda zadeva in nič kaj veliko boljša kot npr. odvisnost od kockanja, ipd.

Glede pomembnosti - je pa precej res, da je odvisno od drugih dejavnikov zadovoljstva; če je pri seksu vse OK - ni pomemben. Če pa komu ni OK - je pa (skoraj) najpomembnejša stvar na svetu.
Default avatar

Gretks456

Ne .Za prej ko sem billa v zakonu 6 let nic in zdaj sama dve leti nic ne pogresam . ....
Default avatar

Pa kje delaš ti

se vam zdijo res tako pomembni je napisal/a:

Kje delaš ti??? Mislim, a med kre.teni ali kje??? Da ti šef reče, da mora domov ženo pof*kat??? Kako si ti to sploh upa reči? Pa kaj je on, žival brez možganov, ki mu ukazuje curak ali je inteligenten človek? Kaj takega nima kaj v službi govorit, bednik potreben.
Default avatar

Popay

Sto ljudi sto čudi, če maš partnerja ob seb skor more bit pomembna, če ga nimaš,..... partnerja iščeš za te užitke, če ga pa ne najdeš, se daš pa na zamrznitev in živiš dalje, saj je za riknt(umreti) še prezgodej.
En pregovor pravi, .. življenje je trpljenje ampak za tistga, ki rad sexa je to trpljeeej orng užitek.
Default avatar

evolucija

Odgovor je zelo preprost - ženske nimajo velike potrebe po spolnosti, moški pa. V splošnem, obstajajo tudi izjeme, da me kdo ne napade.
Razlaga je čisto preprosta, evolucija pač ni predvidela kontracepcije. In če ženska seksa vsak dan, kam to vodi? Ja, v nosečnosti, eno za drugo. Torej to ni dobro, vmes je treba še vsaj za malega otroka poskrbeti. Zato je logično, da imajo ženske bistveno manjši spolni nagon.

Pri moških je drugače, oni imajo evolucijsko "navodilo", da sejejo seme vsepovsod, kjer lahko.

Mediji pa nas prepričujejo, da je treba seksat vsak dan, celo večkrat in ženske označujejo za frigidne. Niso frigidne, to je naravno stanje.
Default avatar

ne pogrešam nič

Sedaj že pol leta samski in ne pogrešam nič. Tudi drkam ga ne veliko, mogoče 1 na teden ko zapaše.
Pri meni je tko da če veliko seksam bi potem še več seksal. Isto kot drkanje, če si ga zdrkam 2x na dan bi si ga tudi še 3x.

Seks mene naredi samo še bolj potrebnega in umskega invalida na ostalih področjih.
Default avatar

JOJ JOJ JOJ

evolucija je napisal/a:
Kakšno posploševanje! Potreba po spolnosti je pri vsakem človeku različna in ni odvisna od spola, je pa odvisna tudi od življenjskega obdobja, stresa, partnerskega odnosa, hormonov in še česa. Vsak ve, da želja po spolnosti ni konstantna skozi celo življenje, , frigidnost (ki ima res po krivem negativen prizvok) pa je oznaka za zmanjšano ali neobstoječo željo po spolnosti, ki jo imajo lahko tako moški kot ženske. Tudi tukaj na formu smo lahko brali že nešteto tem o moških, ki so si nehali želeti ali nehali seksati, medtem ko žena seks pogreša in si ga želi.
Default avatar

na začetku

Preden sem spoznala mojega moža, mi ni bilo veliko do seksa. Potem pa sem komaj čakala, da se dobiva, da se ga dotaknem in da imava spolne odnose. Potem sem bila zadovoljna in kmalu sem si spet zaželela ponovno ljubljenja. Dvakrat, trikrat na dan. To je trajalo kar precej časa.
Potem so se strasti nekoliko umirile. Dvakrat, oziroma vsak dan.
Sedaj sva poročena pet let, vendar si ga pogosto močno želim, mojega moža, namreč, da ne bo pomote.
Tudi med delovnim časom, vendar takrat pač možnosti ni.
Default avatar

samo ko sem z mojim

Ko sem samska mi ni do seksa čisto nič. Sedaj imam partnerja pol leta in seksava najmanj 5x na dan.
Default avatar

evolucija

JOJ JOJ JOJ je napisal/a:
Ja, nekaj je posploševanje, se strinjam, v grobem pa drži. Tvoja trditev, da je potreba po spolnosti pri vsakem človeku različna, no, tu se pa ne strinjam popolnoma. Tudi pri temu ne, da to ni odvisno od spola.

Zadnja leta nas itak non stop prepričujejo, da je vsak človek nekaj edinstvenega, posebnega. Dajte no, ali res verjamete temu? Mogoče bomo prišli tudi do tega, da imajo nekateri ljudje dva srca in tri jetra. Ja, vsak je baje unikat?!
Default avatar

hbeds

somipomembni je napisal/a:
Podobno!
Default avatar

jih potrebujem

Potrebujem jih kot hrano, kot pijačo in predvsem, ko mislim na svojo partnerko, mi moje telo da čutiti, da potrebujem sprostitev.
Ne bi pa rekel, da sem s seksom zasvojen, saj seksava trikrat, štirikrat na teden in takrat, ko sva bolj intenzivno zaposlena, opuščava seks.
Default avatar

Lea39

evolucija je napisal/a:
Čisto zgrešeno!
Evoluciji gre zgolj za nadaljevanje, torej reprodukcijo in ji je malo mar, če ženska rojeva dokler pač lahko. Če smo že pri evoluciji in preživetju določenega živega bitja.
Tako, da je tvoja teza, da imajo ženske nižji libido ali manjšo željo po spolnosti, ker ni bilo v naravi kontracepcije, totalno mimo.

Če že, je patriarhalna družba s svojimi predsodki, omejitvami, nadzorom in pravtako tudi cerkev (lažji nadzor nad ženskami) izoblikovala svoje pametne pogruvtavščine, da naj bi bile ženske manj "potrebne seksa" oz.imele manjši seksualni nagon kot moški.

Če je že kaj na evoluciji, je zgolj to, da ženske izbirajo, so bolj izbirčne, glede potencialno najboljšega miksa genov, ki jih bodo z izbranim moškim prenesle na svoje potomstvo.
(Čeprav po vsem prebranem na mon-u, tudi to ne drži) :)
Default avatar

evolucija

Lea39 je napisal/a:
Seveda gre evoluciji za reprodukcijo in zato ima ženska večjo potrebo po spolnosti okoli ovulacije, nima pa iste potrebe cel mesec, vsak dan, kot nam skušajo predstaviti mediji. Prav tako dvomim, da ima ženska željo po spolnosti 1 teden po porodu, kajne?
Default avatar

rada seksam

Takrat okrog ovulacije prav čutim, kako potrebujem spolnost. In če samo pomislim na mojega partnerja, si že zaželim, da bi me božal in ljubkoval. Zelo, zelo si želim.
Default avatar

jaz sem nonstop pohotna

Mi gre že včasih na živce ker sem tako potrebna nonstop. Če ne seksava s partnerjem si jo pa rajcam. Ja ogromno dela imam sama s sabo, ampak prijetnega! ;) Tako je že od kakšnega 11-12 leta naprej ko sem začela jahat povštre doma in do sedaj, ko jih imam 35 se samo stopnjuje.
Default avatar

odvratno

Če samo pomislim, da ženska želi samo seks, se mi to upira. Pa sem čisto normalen moški, ki rad seksa enkrat tudi večkrat na teden.
Vendar brezpogojno zahtevanje spolnosti, me je prej odvratno, kot vznemirljivo. Vznemirja me postopno vzburjenje med rjuhami ali pa tudi brez. Vendar z nežnostjo, ne z zahtevo.