Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

izlet v Goriška Brda

Default avatar
Ta vikend smo se odločili, da gremo na izlet v Goriška Brda. Kaj priporočate, da si ogledamo? Kje lahko prespimo? Če je kod od tam, ali pozna, kaj zanimivega, lepo prosim za predloge.
Hvala

goriska_brda.jpg
(232.8 KiB)

Default avatar
nisem iz Brd je napisal/a:
Zanimivo. Greste na izlet, pa niti ne veste kaj bi si tam pogledali in kje boste prespali?
Default avatar
nisem iz Brd je napisal/a:
Kaj je res tako težko v letu 2017 najti podatke na netu? Napišeš goriška brda v google in dobiš 1000000 informacij kam pa kam.

Drugače pa, več kot 1-2 uri si nimaš kaj ogledovat tam, razen če si ljubitelj vin in obiščeš vinarje, ali pa gurman in ješ (je drago).
Default avatar
Ja, odločitev za Goriška Brda je padla danes. Kaj si bomo pogledali, sem že malo prebrskala po knjigah, ampak me zanima, če kakšen poznavalec priporoča kaj posebnega, kar ni v knjigah.
Glede prenočišč, vedno jih iščemo na licu mesta, ko gremo na vikend izlete in še nikoli nismo ostali brez.
Ja, nekateri pač ne maramo vnaprejšnjega dogovarjanja. Tudi na morje gremo vedno brez rezervacije in se potem nekje pač vsidramo, kjer nam je všeč. Nam takšen način pač bolj odgovarja, tako nikoli ne moreš dobit slabega apartmaja, ker ga najprej pogledaš, potem plačaš.
Default avatar
jao jao je napisal/a:
V Brdih si pogledaš Šmartno (pa še to ni nič posebnega, ena stara vas pač), in greš na stolp v Gonjačah kjer imaš razgled na celotna Brda. Če nisi vinopivec je to to.
Default avatar
jao jao je napisal/a:
Res si veliko pomagalo:-(
V dveh urah si pa lahko ogledaš samo če si slep.
Default avatar
nisem iz Brd je napisal/a:
GB kot taka nimajo toliko za pogledat, je pa pokrajina lepa. Drugače pa je super tudi NOva Gorica, Kobarid ali BOvec pa sploh.
Default avatar
hvala za pomoč je napisal/a:
Glej nisem hotel bit nesramen samo povedal iskreno. Sem iz Nove Gorice in poznam Brda kot lastni žep, torej lahko podam kakšno mnenje. Brda so lepa, predvsem pokrajina če je nisi vajen (mogoče sem tudi zato tako napisal ker sem vajen Brd ni več tistega čara).
Za ogled pa po pravici razen Šmartnega in stolpa, kaj drugega ni, torej v 2 urah si sigurno ogledaš vse, če se ne ustavljaš v gostilni ali pri vinarju.
Default avatar
Na Mostu na Soci je tudi umetno jezero, po katerem vozi ladjica
Default avatar
Lani smo prvič obiskali Brda. Noro lušno. Šli smo po poti ene žlahtne štorije, si ogledali grad, stolp pojedli odlično kosilo. Skratka za enodnevni izlet super in lepo. Kako pa je s prenočišči pa žal ne vem.
Default avatar
Brda so čudovita kot pokrajina, res pa za sam ogled ogromno tam ni. Seveda to ne pomeni, da se boste po dveh urah obrnili, ampak nekih aktivnosti ali blaznih znamenitosti ni. V Šmartnem lahko preživite več časa, sicer se pa vozite okoli in malo lutate po vasicah. Najbolje jih boste doživeli, če se spravite k nekemu vinarju ali v gostilno, tam uživate v dobri hrani in pijači, pa predvsem naravi. Morda zaidete še na ono stran meje v Krmin, ki je tudi lušno mestece. Pa lahko potem na Ita strani najdete kaj za jest.

Mi smo prespali v Zoi Aparments v Vipolžah, iskreno priporočam. Priporočam pa tudi, da prej pokličete. V Krminu (Cormons) se tudi najde nekaj prenočitev, poglej Booking.
Default avatar
Petek - prideš v Brda, si ogledaš grad, gredič, Šmartno, stolp, prespiš v Brdih
Sobota - greš po soški navzgor si ogledaš Kanal (mislim da so sedaj enkrat celo skoki iz mosta), popoldan prideš v Most na Soči, se pelješ z ladjo, se vržeš v Sočo, greš na Sotočje, kjer so festivali, prespiš nekje v Tolmin
Nedelja - greš proti Kobaridu (pogledaš muzej, 1.sv vojne, zelo fajn), greš naprej proti Bovcu si ogledaš pokrajino, če je čas še na kakšen hribček in to je to
Default avatar
Najprej se ustavite v Solkanu pod mostom. Nato na Sveto goro, res res lep razgled, potem mogoče na Sabotin, si lahko ogledate muzej 1. svetovne vojne, potem pa Gonjače, Šmartno, Biljana, Dobrovo, potem pa (če sploh še ostane kaj časa) še Medana.

Mi si zgoraj naštetega skoraj nismo uspeli ogledat v dveh dneh. Smo pa res turisti, ne da norimo kot zmešani naokrog, lepo na izi :)
Default avatar
Zanimivo, domačin jao jao si pa vse ogleda v dobri uri:-)))
Default avatar
hvala za pomoč je napisal/a:
Dejansko ni zgrešil, v 2 urah si ogledaš vse. Seveda pa si lahko na vsakem kraju tudi teden dni, nekateri bodo tudi v Novi Gorici en mesec prilepljeni na avtomate.
Default avatar
uporabnisko ime je napisal/a:
ajde v 3 urah pa res :D
Default avatar
Oglej si še FB Soča valley ...
Default avatar
Mi smo bili lani z družino. Uživali smo v pokrajini in hrani, spali pa smo zraven Medane, v Plešivu, luštkan apartma Pulec, lep, prostoren, krasna lokacija.
Default avatar
V hudi vročini Brd ne priporočam preveč, sicer je odvisno od zanimanj, lahko ti je 2 uri dovolj, če bi rad ne vem kakšne atrakcije, lahko pa si vzameš čas. Svoje prijatelje navadno peljem ( odvisno od časa, ki je na razpolago) na razgledni stolp Gonjače, grad Dobrovo, Medana, pogledat krilni oltar Sv. Križ nad Kojskim/ če jih zanimajo take stvari, Biljana, Kotline (poleti super za zaplavat)+naravni most -če jih zanima, Sabotin (kaverne s 1 . sv. vojne), Korada - če radi hodijo, klet Dobrovo ali kakšna druga, če je interes. Sama pa bi vikend v Brdih v teh dneh zagotovo povezala s še kakim skokom do morja (IT), Sesljan, Gradež -morda še ogled Ogleja ali pa res Soška dolina, da se malo osvežiš, ker zna biti res vroče se cel dan po Brdih potikat, če nisi pol časa po vinskih kleteh, pol pa pijan :-). Lepo se imejte v mojih rojstnih krajih. Mi gremo pa na čisto drug konec, na Koroško, jo slabo poznamo...
Default avatar
za Alojza Gradnika in muzej v njegovi hiši ni slišal še noben domačin?

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net