Forum.Over.Net

Starševski čvek

Komaj čakam, da gredo otroci spet v šolo, ne morem več

Default avatar

jih imam rada ampak

Kako so naporni. Stalno nekaj hočejo, se kregajo, kričijo, vreščijo, razmetavajo....ufff samo da se začne šola, da imam malo miru doma :(
Default avatar

Sabina V

Ne vem sicer iz kje ste in kaj počnete med počitnicami. Moji so če so dlje časa doma tudi naporni. Ma med sabo se sicer igrajo ampak jim to ni isto kot s prijatelji
Tako da če smo dlje časa doma potem gremo večkrat na igrišče kjer so tudi ostali otroci. Ali pa gremo na daljše in krajše izlete
Se mi pa zdi da je tudi otrokom kar dolgo 2 meseca. Ne vem tudi jaz se spomnim da sem potem konec avgusta kar malo čakala da smo imeli konec počitnic, pa da je spet več prijateljev ne ''samo'' sorojenci.
Default avatar

espejevka

Delam od doma. Tudi našadva sta doma. Ampak dopoldne gresta od pol 10h do pol 1h na organizirane igrarije, ustvarjanje in podobno. Popoldne ju pošljem na kopanje v bližnjo reko, kjer se prav tako družita s prijatelji. Včasih si še kakšne hrenovke spečejo, naredijo piknik. Vsak posebej sta bila po en teden tudi na taborjenju. Potem imamo še po 2 tedna morja skupaj. Če ne gre drugače in se doma valjata in bi igrice na računalniku igrala, dam sinu sesalec, da posesa po hiši, hčeri pa metlo, da pomete zunaj, ali likalnik, da polika bolj enostavne reči. Samo zaposlit jih je treba, da se nimajo časa kregat. Če se kregajo, pa ni sladoleda.
Default avatar

espejevka

Aja, pa še to. Meni se je tudi skoraj zmešalo, ko so se začele počitnice in smo prvi teden šli na morje. Bila sta tako navdušena, da bi vse, jaz in mož pa tako utrujena, da ne bi nič. Še seksat se nama ni dalo vsak dan. In otroka sta nama šla na živce. Ampak potem je bilo treba zamenjat zorni kot: otroka sta NAMA šla na živce, ker sva bila MIDVA zoprna. Ko sva se zrelaksirala, je bilo čisto drugače.
Default avatar

pledra

Junija vsi komaj čakamo, da bo konec šole, v avgustu pa komaj čakamo, da se šola začne ;)
Vmes pa vsega po malo... smeh, veselje, jok, kreganje, uživanje, dolgočasje...
Zdrži še te 3 tedne.
Default avatar

ahahahahahahaha

espejevka je napisal/a:

Otroka sta jima šla na živce, onadva pa celo vsak dan nista seksala!!! Mar bi malo tiste energije otrokom podarila, a ne, ti revica se nisi od same utrujenosti z decom mogla dol dajat!
Eni pa res imate prioritete(((
Default avatar

sej bo bolš

moj ima pri 13tih toliko za počet, da ga komaj vidim v dnevu, starejši pa je na počitniškem delu na drugem koncu slo.
Default avatar

ČČČ

Že cela dva tedna je nevzdržna. Ne paše ji ne to ne ono. Gremo na sprehod, pa ima vmes frontalne motnje in monologe. Včeraj mi je močno poslabšala dan in danes mi gre že ves dan na jok. Stara je 8 let. Ne upam si niti predstavljati kaj bo, ko bo v puberteti. Jaz, avtorica, si nisem upala odpreti teme, ker bi me verjetno potolkli, da nisem sposobna mama. Jaz pa vem, da to ni res. Sem pa "vesela", da nisem edina. Otroke imam zelo rada, ampak vse ima svoje meje. za nameček je partner zaradi dopustov cele dneve v službi (ruski turnus).
Default avatar

Anerev nepr

Razumem, da so otroci kdaj pa kdaj naporni, ampak ne razumem zakaj jih imate, če po dobrem mesecu počitnic komaj čakate, da gredo nazaj v šolo. Za otroke ste se odločile zavestno. Meni je grozno gledati, kako nekateri otroke pošiljajo poleti v vrtec, kjub temu da so starši doma. Mogoče pa staršem delam krivico, pa njihovi otroci bolj uživajo v vrtcu kot doma.
Default avatar

prinasobratno

Pri nas je pa ravno obratno! Vsi smo že z grozo ugotovili, da so samo še 3 tedni počitnic. Jaz pa s strahom čakam šolo, ker potem imamo starši obveznosti, otroci so tudi vsi znervirani...med počitnicami smo pa vsi relax...

Če bi bilo po moje (in seveda po njihovo) bi bili vsi ves čas na počitnicah.
Mi smo radi prosti, tudi zamotita se, se igrata, z veseljem pomagata pri opravilih, nikoli v 8 letih nisem slišala ene besedice da je komu dolgčas...

Očitno smo res čudni.
Default avatar

espejevka

ahahahahahahaha je napisal/a:
Ja, meni pač je prioriteta, da z možem na dopustu vsak dan pleševa in se tudi drugače posvečava drug drugemu. Za seks porabiva tisto uro in pol, za ples odvisno, ampak to je bistvo odnosa, saj se potem sončka lahko cel dan sončita v najinem zadovoljstvu in tudi za njiju dovolj ljubezni ostane. Pa smo vsi bolj srečni in če tega ni, smo vsi bolj sitni.
Default avatar

vedno obratno

Pri nas je bilo pa vedno obratno!
Verjetno zato, ker nimamo ustaljenih ritmov, ampak je čez leto kar naprej nekaj, vsak dan drugače, vsak teden drugače, ni nobene stalnice in potem so nam počitnice vsaj ena obveznost manj, manj prilagajanja, proste roke, čas večje sproščenoti.
Zdaj sta dva že študenta, en končuje SŠ in komaj čakam drugo leto, ko bomo imeli vsi še cel september free :)
Default avatar

Anerev nepr

Pa nisem hotela biti pokroviteljska ali napadalna (čeprav sem mogoče zvenela tako). Samo zadnje čase opažam veliko staršev v moji bližini, ki so se odločili za otroka (pa potlej še za enega) ampak pravega časa za njih pa nimajo, so pomembnejše službe itd.
ČČČ - tudi jaz mam hčerko, kakšno leto starejša od tvoje, ki zna biti zelo naporna, ko ima svoje dneve. Pa če čisto nič ne pomaga, pa če tarna kako ji je dolgčas, ji hitro pokažem s koliko gospodinjskimi opravili se lahko zamoti ;)
Default avatar

Ne vsi

pledra je napisal/a:
Ne bo držalo. Vedno so mi bile všeč počitnice. Tudi danes je to najlepši čas v letu
Ja, otroka sta tudi naporna, se dolgočasita,...ni da ni. Vseeno pa je veliko boljše, bolj sproščeno kot pa takrat, ko sta v šoli. Za vse nas.
Default avatar

ahahahahahahaha

espejevka je napisal/a:
hudooooo!!! Od česa ste ljudje odvisni, bolano.
Default avatar

espejevka

ahahahahahahaha je napisal/a:
Tebi najbrž bolj potegneta sitnoba in kreganje kot pa kaj lepega.
Default avatar

tečna tašča

ahahahahahahaha je napisal/a:
Ti pa si zloba, a teb več ne paše???
Default avatar

andro_1

jih imam rada ampak je napisal/a:
Taki so, ce se ne ukvarjas z njimi.
Default avatar

Katjakutja

Pa dajte se malo zamislit, kaj pišete??? Ziste, ki vam je takooo težko z otroki doma ... Čez tri tedne bodo tile vaši 'sončki' šli v šolo/vrtec. In tam mora seveda učitelj/ica 25 takih 'sončkov' obvladat, drugače je nekaj z njo 'narobe'. Pa ne rečit, da je v šoli potem drugače! Ker ni! Pomislite malo, kako vzgajate otroke, da je prišlo do tega, da vam je težko biti z njimi cele dneve! Razumem, da imate nekateri težave glede varstva, službe ... Ampak v tej temi ni govora o tem ampak o obnašanju otrok ...
Default avatar

marianella

Tudi jaz komaj čakam, da gre naša v šolo, letos v drugi razred in pa tudi na aktivnosti in jezike, da se polno zaposli. Punca je res naporna, ima vse, kar poželi pa še ji ni dost, še izsiljuje, cmera, histerizira, ma ni da ni. Pa ji vse kupiva, jo zdaj ko je starejša jo vzameva tudi na potovanja, ampak so jo njegovi starši tako razvadili, da je groza. Saj zato pa hoče stalno tam bit. Seveda, da jo imava s partnerjem zelo rada, ampak je pa dejstvo, da je otrok zelo velika obveznost in te v marsičem omejuje. Pa nosečnost ti tudi dosti postavo pokvari. Si ne predstavljam, da bi imela še enega, res ne.