Potovanja.Over.Net

Izleti po Sloveniji

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Zanimiva mesta, pohodniške poti, terme, turistične kmetije. Odgovorite ali zastavite vprašanje. Skupaj raziskujmo prelepo Slovenijo.

Potovanja.Over.Net

Potovanja.Over.Net

Je v okolici Tržiča kaka senčna pot ob vodi?

Default avatar

v tržič bi

Šli bi si pogledat Tominčev slap. Je kja v okolici kaka pot - kako uro hoda po senci, po možnosti ob vodi? Ampk ne Dovžanova soteska, ker je plačljiva. Kak predlog?
Default avatar

ANII

A ni nihče od tam?
Default avatar

Lissa+

Dovžanova soteska ni plačljiva. Živim tam, zato vem. Je pa zadnje dni polna turistov, ki se namakajo v Tržiški Bistrici.

Za ogleda Tominčevega slapa. Ko boste v Podljubelju, si lahko ogledate ostanke koncentracijskega taborišča. Če se vam bo dalo, greste lahko z Ljubelja na planino Prevalo.

Če pa se boste odločili za Dovžanovo sotesko, greste lahko naprej do Jelendola in desno v Medvodje. Tam si ogledate slap Stegovnik.

Več: http://www.visit-trzic.com/znamenitosti/
Default avatar

Gost g

v tržič bi je napisal/a:
Šli bi si pogledat Tominčev slap. Je kja v okolici kaka pot - kako uro hoda po senci, po možnosti ob vodi? Ampk ne Dovžanova soteska, ker je plačljiva. Kak predlog?
Od kdaj je Dovžanova soteska plačljiva? Vsake leto sem vsaj dvakrat tam, pa me še niso žicali za denar!
Default avatar

pse

Se da v Dovžanovo sotesko s psom ali raje ne? Recimo v sotesko Vintgar ga jaz ne bi vzela, je kar nevarno, polno mostov, balkonov, lahko te kam potegne, pa še ozko je za srečevanje. Kako je v Dovžanovi glede psov, ne bi ga vzeli za vsako ceno, če pa se hodi samo ob vodi, bi šel z nami? Hvala.
Default avatar

kolkčasa

Kako dolgo se pa hodi po tej soteski? Mali otroci?
Default avatar

Lissa+

V Dovžanovi soteski je primerno tako za zahtevnejše kot slabše pripravljene sprehajalce in za družine z otroki. Tudi psa lahko vzamete s seboj.

Kopiram s spletne strani http://www.odkrijgorenjsko.si/trzic/map ... vi-soteski

Odseki razgledne učne poti:
- od parkirišča v Čadovljah mimo paštbe po desnem bregu Tržiške Bistrice do najožjega dela soteske: razgledna pot, skozi gozd, dolžina: cca. 1 km, čas hoje: 30 minut, zahtevnost: lahka
- od najožjega dela soteske skozi predor do geološkega stebra; po cesti, dolžina cca. 300 metrov, čas hoje: 10 minut, zahtevnost: lahka, a potrebna je paziti na promet
- od najožjega dela soteske čez sedlo do geološkega stebra »Bencetova pot«; zavarovana razgledna pot, delno skozi gozd, delno plezalna (jeklenice in klini), dolžina: 500 metrov, čas hoje: 30 minut, zahtevnost: zahtevna, ni za vrtoglave!
- od geološkega stebra čez zaselek na Jamah do Razstavno-izobraževanega središča v Dolini; delno makadamska pot, delno cesta, dolžina: 1 km, čas hoje: 20 minut, zahtevnost: lahka
- od geološkega stebra do Razstavno izobraževalnega središča po cesti (mimo točke 13 na Slovenski geološki poti); cesta, dolžina: 600 metrov, čas hoje: 20 minut, zahtevnost: lahka
- gozdna učna pot (od najožjega dela soteske do parkirišča v Čadovljah); gozdna pot, dolžina: 800 metrov, čas hoje: 20 minut, zahtevnost: lahka

- za vse skupaj: štart od parkirišča v Čadovljah: dobra ura brez vmesnega namakanja :) Z otroki več kot ura.