Starševski čvek

Vzroki za locitev?

Default avatar
Razmisljam.Veliko ljudi se loci.Jasne so mi locitve zaradi varanja,alkohola,nasilja in vem,da ljubezen tudi mine.

Vceraj sem spoznala par s tremi otroki,lepim domom.Narazen gresta,ker sta si prevec razlicna,drug o drugem pa se vedno govorita lepo,delujeta pomirjena z odlocitvijo.Pa kaj je to?Ne opazis,da nisi za skupaj,dokler nimas tretjega?

Kaj je bil pri vas vzrok za locitev?
Default avatar
Firbcna zena je napisal/a:
Poroka!
Default avatar
Gost g je napisal/a:
Res je.
Po poroki in porodu se ženske zapustijo, spolnost je zgolj rutina, tako da, boljše sam kot v slabi vezi!
Default avatar
Firbcna zena je napisal/a:
Nisem se ločil, žal pa mi je, da si nisem našel seksualno bolj kompatibilno partnerke.
Tukaj je islam nekoliko bolj na varni nstrani. Moški delajo kot majmuna, babe pa doma počivajo in jih sproščene čakajo pripravljene na "božje čare".
Default avatar
Pri poslušanju v klapi, pa tudi doma marsikdaj, je srž težav največkrat v ''razliki med spoloma''. Možje bi prevečkrat, žene bi premalokrat. In potem se začne napetost, ki se kaj hitro stopnjuje v dolge tihe maše in odmikanje. Tako osnovna stvar. Ja žene, to spada med osnovne potrebe. Ja moški, žena ima pravico reči ne. Najti konsenz je pa umetnost, ki jo zna le malo parov...
Default avatar
Firbcna zena je napisal/a:
Ja, upaš in upaš, da se bo "nekaj" spremenilo ... pa se seveda ne. Zdaj je pa samo odvisno, koliko časa si tolk blesav, da upaš. Jaz sem se ločila (3 otroci, ne boš verjela), relativno hitro, bi se prej, ampak sme bila že noseča, drugič, z dvojčki. Takrat pa itak hormoni naredijo trojno meglico in spet kakšno leto živiš v iluziji. Zakaj? Ker me ni imela zares rad. In jaz takega zakona in odnosa nočem. On se ni hotel, je želel še naprej navzven igrat srečno družino, celo v drugo sobo bi se izselil, če bi to želela. Niti pod razno to ni prišlo v poštev. Kar se pa tiče opazk, da grejo ločitve na račun zanemarjenosti žensk in pomanjkanja spolnosti v zakonu pa ... si upam trdit, da to skoraj nikoli ni vzrok ločitve. Jih poznam preveč, ki že leta niso seksali, pa še kar vztrajajo. Plus še več "zanemarjenih", pa ravno tako ni videti, da bi bil zakon v težavah.
Default avatar
dandanes večina kar dolgo živi, ljubezen do enega človeka pa je krajšega roka.
Včasih so ljudje prej umirali, sploh ženske zaradi porodov in posledic le tega, pa tudi možnosti ločitve ni bilo.
Bilo pa je ravno tako oz. še več navideznih zakonov, polnih nasilja.
Zreli ljudje pač ne razlagajo firbčnim znancem globljih vzrokov za ločitev, sploh takim bolj omejenim raje ne.
Default avatar
Nepripravljenost partnerjev za sklepanje kompromisov, nesposobnost pogovarjanja in posledično odtujenost
Default avatar
s časom si lahko gresta dva tudi tako in toliko na živce, da gresta raje narazen
Default avatar
gledam pare tam 40+, nekateri v 2. zakonih in vezah in jim še vedno ne laufa, celo slabšo partnerstvo imajo, kot so ga imeli predhodno. Zakaj, večina misli, da bo svoje probleme rešila, z menjavo partnerja, ne pa z delom na sebi in tako se zgodi, da jih večina obtiči v še slabših drugih vezah, vendar vztrajajo, ker pač 2 se pa ne bodo več ločili/razšli, ker bi to pomenilo, da je z njimi nekaj narobe.
Default avatar
berem druge teme, kjer ene ženske razlagajo, da se prostituirajo možu zaradi ljubega miru, druga zelo bolna je v strahu pred finančno odvisnostjo od moža..........
Tako da raje parlamentirajte o tem.
Default avatar
življenje je dolgo je napisal/a:
Zreli ljudje temeljito premislijo s kom se bodo vezali. In potem na zvezi resno delajo. Do potrebe po ločitvi tako ne pride. Pri res zrelih ljudeh. Ki so redki za z lupo iskat.
Default avatar
napaka je napisal/a:
no saj, pri ostalih 90% je pa tako kot pišem.
Default avatar
življenje je dolgo je napisal/a:
Žal jih je krepko žez 90%.
Default avatar
Firbcna zena je napisal/a:
Izbira partnerja oz. odločitev za starševstvo z določenim človekom, je velika odgovornost, ker prinaša dolgoročne posledice - dobre ali slabe. Je velika odgovornost do otrok. Tega se zaveda zelo majhen % ljudi. Tudi iz odgovorov v tej temi je lepo razvidno, kakšen pišmeuhovski miselni domet prevladuje. Kdor se gre partnerstvo z miselnostjo "po uporabi zavrzi", ni za starša - otrok potrebuje varnost in ustaljeno, stabilno družino - pa ne samo na videz.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Do what you can't.
Default avatar
Avtorica, tako pač je, večina ločitev danes je zaradi polne riti in seveda popolnoma prazne glave. Skoraj v sto odstotkih je pa na zahtevo žensk. Nasrkajo seveda najbolj otroci, ampak babe po večini tako nimajo več sposobnosti empatije in materinskih čustev.
Default avatar
K66 je napisal/a:
To si reklo ti!
Default avatar
napaka je napisal/a:
Jep... in potem greš ven, v družbo pa te drezajo z vprašanji: A si zdaj pa čisto zagrenjen? A boš kar sam ostal? A te je minilo zanimanje za ženske?
Na to slednje vprašanje sem eno vprašal: " Bi šla takoj al prec?" ... pa revca ni dojela, da je bil to odgovor na njeno vprašanje.
...ji je kolegica kasneje razložila. :))))))
Default avatar
napaka je napisal/a:
večini pač ni z rožicami postlano, rodijo se vsem mogočim staršem, živijo v razno raznih razmerah in včasih mislim, da bi človek rabil več življenj, da k sebi pride. Ne rodijo se vsi tako kul kot ti.
Še vedno pa poudarjam, da je življenje dolgo in ne veš, kaj vse te še čaka....
Default avatar
miles je napisal/a:
To drži le v manjši meri, ljudje se spreminjajo, sploh babe pod vplivom trenda in okolice, tako da ne moreš nikoli vedet ali bo neka odgovorna in po vseh koncih v redu oseba obdržala te lastnost in jih le špe dopolnjevala, ali pa bo podlegla vplivom okolice. Večina ločitev pri nas je po 15. letih zveze, tako da ni to kaj dosti vezano na izbiro, ampk na to v katero smer se potem obrača, ker je "lepše in lažje".