Med.Over.Net

Psihiatrija

Odgovarjajo: Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Psihična stiska, strah, fobija, anksioznost, panika, terapija, uporaba zdravil, diagnoza, depresija, psihoza, bipolarna motnja, pomoč in svetovanje ob življenjskih dilemah.

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Daniela_Fiket

zdravila za psiho in metadon na vodi

Default avatar

anja777

Pozdravljeni,
imam eno pomembno vprašanje, ki me zelo skrbi.
Uživam naslednja zdravila, ki so mi bila predpisana od psihiatrinje. Jemljem Eglonyl, Trittico in Nozinan pa da bi lažje spala, ker imam s spanjem probleme. Poleg tega mi je zdravnica dalj časa zviševala Zolsano in Xanax. Ker brez Xanaxa sem precej tesnobna oz. se slabo počutim. Ker sem Zolsano že znižala in prišla z 12 tablet na eno, si pa velikokrat pomagam z žganjem, saj če ne ne morem spati.Po Tritticu nisem mogla zaspat, zato mi je dodala še Nozinan, po katerem sem kdaj pa kdaj zaspana ampak večinoma ne, sem pa čez dan vsa zbita, bolijo me mišice in utrujena sem.
Vprašati pa sem vas želela naslednje: Na vodi so mi odkrili metadon in me dali v ambulanto za odvisnost. Moja psihiatrinja pravi, da je najden metadon in ne morem več hoditi k njej.
V bistvu pa jaz sploh nikoli nisem jemala metadona, niti ga ne poznam, vem samo, da ga dajejo odvisnim od drog. Tako da jaz iskreno povedano, ne vem kako se je metadon znašel v mojem telesu. To sem povedala tudi psihiatru za odvisnosti, ki sicer pravi, da mi verjame, ampak da bom morala hoditi k njim oz. naj se pogovorim z mojo psihiatrinjo, ki pa o tem noče slišati.
Je možno, da se je od vseh teh zdravil oz. kombinacijo med njimi pojavil metadon?

Najlepša hvala za odgovor, Lp
Default avatar

Daniela_Fiket

Pozdravljeni,

zdravila ki so vam predpisana, lahko provzročijo lažno pozitiven rezultat urinskega testa na metadon. Torej, možno je, da ga niste uzela in kljub temu se je pokazal na urinskem testu. Kljub temu, je očitno da imate težave z odvisnostjo od pomirjeval in uspaval in vsaj zlorabo ali že odvisnost od alkohola. Zato je verjetno ambulanta za odvisnosti pravi naslov, saj je večja verjetnost da vam bodo znali pomagati, čeprav so psihiatri v tovrsnih ambulantah redkokdaj dovolj prisotni.
Javite kako vam gre.

Lep pozdrav,
Daniela Fiket, dr.med.
Specialistka psihiatrije
Transakcijska analitičarka-svetovalka

Psihoterapija v Ljubljani in po Skype-u!
Mail: [email protected]
http://psihoterapija-fiket.si