Forum.Over.Net

Starševski čvek

Zlom roke pri otroku

Default avatar

zlom

Prosim za nasvet izkusnje karkoli pac.
Sin 3leta je padel na riko. Padca nisem videla, se pa od takrat naprej drzi za roko in joka da ga boli. Noce dvignit rike niti je uporabljat za karkoli. Pri zapestju ima malo zateceno ni pa modrice.
ko sem ga oblacila v pizamo je pustil da pocasi in zelo previdno oblecem majcko cez roko. Je pa malo jamral ob tem.

Zdaj pa ne vem. A bi morali ze danes do zdravnika? Je mozno da bi bila roka zlomljena pa ne bi bilo modrice?
Default avatar

Danes slaba

Ja, je mozno, da je roka zlomljena. Nas fant je ob podobnem obnasanju imel celo prelomljeno kost in jo je bilo treba naravnati (beri: smo cakali 4 ure na narkozo). Tako da jaz bi definitivno sla na urgenco se danes. Pa ti zelim, da bi sli "zastonj".
Default avatar

Yo_

Počakaš, pa bo, kar bo. Če ne bo dodatnih komplikacij, bo pač celo življenje malo kriplast.
Default avatar

zlom

Zdaj je zaspal. Ko ga je moz dal v kinderpet, se nikakor ni mogel pobrati iz enega položaja in je jokal. Zdaj spi v najini postelji. Če bo spal, ga bi jaz kar pustila. In seveda gremo prvo zjutraj k zdravniku preverit situacijo. Če se bo pa zbujal in jokal, pa bomo šli že kar danes.

Hvala za nasvet.
Default avatar

Yo_

Pa ja, čakajte, da bo treba kost na koncu še enkrat lomit.
Default avatar

A si ti normalna

Halo? Kakšna mama pa si? Pa če vidiš, da otrok trpi, joče, ga vidno boli, ne more z roko nič delat, a se ti ne zdi HUMANO ga peljat na urgenco, da roko poslikajo?
Mislim kakšni neodgovorni starši. Veš kaj ti privoščim, da si zlomiš roko ali nogo in da te zdravnik ene tri dni ne bi hotel sprejeti.
Otrok je star tri leta zaboga no, moj si je v taki starosti zlomil roko in smo ga takoj peljali. Revež je imel od zloma do konca zdravljenja 5 operacij, tvoj jih bo, zardi tebe, imel še več.
Odpelji ga k zdraviku!
Default avatar

astrid74

Naša je pri dveh letih in pol malo čudno padla, stopalo ji je obrnilo. Ker še čez pol ure ni mogla stopiti na nogo, smo šli na urgenco. Rezultat: En mesec mavec do kolena zaradi z vinjenega stopala. Če ne more roke uporabljati, je direkt za na urgenco.
Default avatar

Yo_

In se čudim, kako ste v luft skakali, ko je tista deklica iz Jesenic umrla. Saj je samo malo padla na raiator. Tako kot tista prejšnji teden, ki je bruhala po udarcu v glavo in ta, ki ne more roke uporabljat. Je pa ravnanje staršev v vseh primerih enako. Otroka dat spat, pa je vse OK.
Default avatar

takotako

Tudi jaz in hči sva si pred kratkim zlomili roko. Nobena ni imela modrice. Hči je imela počeno kost in bolečina ni bila tako izrazita kot pri meni, ko se mi je košček kosti odlomil. Nič se ne sekiraj, če niste šli takoj k zdravniku. Meni je zdravnik rekel, da pri poku kosti ni tako huda bolečina in pridejo ljudje tudi po enem tednu. Če bi bila kost čisto odlomljena bi ga pa tako bolelo, da zdaj ne bi spal.
Default avatar

Se strinjam

Yo_ je napisal/a:
Ja se strinjam. Kot sem napisala zgoraj, ta mama ni normalna in upam, da to bere kakšna socialna, ker jo je direkt za prijavit oziroma obravnavat!
Mislim, otrok revež je verjetno od bolečin zaspal, ona pa misli, da je s tem rešila problem...
Default avatar

nesramni ste ljudje

Mama se grize,sprasuje,vi pa namesto pomoci,usmeritve: udri po njej udobno iz naslonjaca.. navadne zveri ste. [mention]avtorica:[/mention] lahko je tudi ''samo'' zvin,da pa bi vedeli le pojdite zjutraj na urgenco/rtg. Ce bo pa ponoci hudo pa ze prej. Vse bo ok in srecno. Zlom roke na sreco ni usodna stvar in se jo da zrihtati. Mogoce pa celo ni niti to. Kot pravim,v vsakem primeru seveda le preverite da se ne zaraste narobe..kar se pa v eni noci vsekakor ne bo.
Default avatar

prva pomoč

Edino pravilno sta ravnala.

Če je otrok zaspal ( in je kaj zlomljeno ) v kar pa močno dvomim, bo zjutraj spočit in se še vedno lahko gre na urgenco.

Zdaj pa od stresa in zaspanosti po urgenci vlačit otroka se mi res zdi NEHUMANO. Jok in dretje brez potrebe. Najverjetneje zaradi niča.

Imela dva živahna in če bi za vsak vrisk na urgenco letala bi bila še danes tam.
Default avatar

Schildkrote

Četudi ima yo_ svoje momente, ima tokrat dobre. ;)

Pa piszda mat blesava, otroka z bolečo roko doma tenstaš in po monu iščeš nasvete. A naj še rentgensko sliko naredimo? Sram naj te bo!!
Ko oči zaspijo
Se angeli zbudijo
(Jan P.)
Default avatar

Sram te bodi

nesramni ste ljudje je napisal/a:
Gre za 3 leta starega otroka no! Pa kaj hudiča sprašuje na forumu, naj ga že odpelje k zdravniku.
Bi te še vprašala, če si si že kdaj kaj zlomila? Pomoje ne, da lahko kvasiš take neumnosti. Jaz si samo predstavljam ubogega otroka, ki je cel dan jokal, zdaj pa v bolečinah zaspal. Sram vas bodi vse tiste, ki zagovarjate početje te mame.
Default avatar

Preberi še enkrat

prva pomoč je napisal/a:
Preberi še enkrat, kaj je ženska napisala. Otrok je cel dan jokal, da ga boli roka in roke ne more uporabljati! Zdaj razumeš?
Default avatar

nesramni ste ljudje

Sram te bodi je napisal/a:
Sem si ja in kost je bila celo okrusena. Bolela je roka le par sekund potem pa se pri drugem kot na nepopolni gibljivosti ni poznalo. Sem dobila gibs. Bila pa je veliko hujsa bolecina (ki je trajala ves cas) in oteklina ter nezmoznost uporabe noge ob zvinu gleznja. Dobila pa le povoj in hlajenje. Je ok zdej?
Default avatar

poletna noč

Jutri zjutraj peljite otroka h zdravniku. Zdaj sredi noči verjetno ne boste šli nikamor. Roko je treba poslikati in potem se zdravnik odloči, kako naprej, glede na poškodbo.
Upam, da bo otrok mirno prespal noč. Vse dobro!
Otroku daj roko na plenico in jo zavij okrog vratu, da mu roka ne bo visela in ga še dodatno bolela.
Default avatar

leeleenepr

Me prav zanima, če bi pri lastni poškodbi tudi bili take flegme, da bi šli ob sumu zloma lepo spat in po potrebi šele zjutraj na urgenco. A se vam samo otroške roke zdijo tako pogrešljive?
Default avatar

Yo_

Hja, otroške ne bolijo njih, bistvo je, da je otrok zaspal in da da mir.
Jutri bo pa ista mama odprla temo z enormnim problemom zaradi zlomljenega nohta.
Default avatar

pusti ga da spi

Pusti ga, da spi. Zjutraj ga pelji na urgenco. Ce se bo ponoci zbujal zaradi bolecin, kar je malo verjetno, ga pelji tja ponoci. Ko se bo zbudil, roko imobiliziraj z zvito brisaco in povojem cez, da brisaco drzi na mestu. Na silo ga ne buditi, ne glede na to, kako te "humanitarke" zmerjajo.
Modrica pri poceni kosti ali pri zlomu ni nujna. Sama sem imela poceno zapestje, ko mi je bilo 10 let. Rahlo zateceno, bolecine, a se je dalo prenasat.